Annonce

S-kongres på de sociale medier: twitter-kongen trodsede embargo

Det har været store kongres-weekend for Socialdemokratiet, og hvis du ikke har fulgt med, så har vi samlet de bedste ting fra sociale medier til dig.
Foto: fra Benny Engelbrechts twitterprofil

I weekenden blev Socialdemokratiets kongres afholdt i Aalborg. Og som det er, når der inviteres til fætter-kusinefest i de store partier, så er det en god ide at følge lidt med på sociale medier. Her kan du finde de skarpe kommentarer, sjove GIFs eller en god opsamling på debatterne. Vi har fundet de bedste tweets og opslag til dig - så er det næsten som at have været der selv!

Troels Mylenberg, chefredaktør for Fyns Jyske Medier, startede den såkaldte 'politiske superweekend' med en ydmyg opfordring. Vi har hørt matador- og olsenbanden referencerne. Det er nok.

Det største punkt på dagsordenen for kongres-weekenden var vedtagelsen af et nyt principprogram, hvor de 555 delegerede skulle behandle “Fælles om Danmark”-udkastet, der sætter linjerne for Socialdemokratiets politik de næste mange år. Programmet blev vedtaget med få - men afgørende - ændringer. Særligt debatten om kvoteflygtninge blussede op, som du kan læse mere om her. Det endte dog med, at Socialdemokratiet kunne krydse et nyt principprogram af. Og her er det:

Nyt principprogram vedtaget! #skongres #socialdemokratiet #fællesomdanmark #danmarksstørstepolitiskesamtale
Et opslag delt af Socialdemokratiet (@socialdemokratiet) den 17. Sep 2017 kl. 3:59 PDT

Pressen var selvfølgelig mødt talstærkt op. Her med herreholdet fra TV2, hvor man særligt skal bemærke Knuds Brix energiske blik. Klar, parat, rapport! Også den den faste TV2 kommentator Noa Redington var klar med en række analyser om, hvordan alting var bedre, dengang han selv var særlig rådgiver for Helle Thorning Schmidt.

Fremragende lørdag i Ålleren #news #aalborg #skongres #tv #politisksuperweekend #god #weekend
Et opslag delt af Lasse Sjørslev (@lassetv2) den 16. Sep 2017 kl. 7:06 PDT

Og pressen passer godt på hinanden. Her lever Ritzau op til sit gode rygte, ved at levere service-tweet til de konflikthungrende kolleger:

Sass brølede da også højt om den kollektive trafik, som han havde annonceret op til kongressen. Men det blev også til en kølig konstatering på twitter om, at nogle havde forbrudt sig på reglerne. Det er åbenbart ikke nemt at holde styr på sin folketingsgruppe:

Benny Engelbrecht havde nemlig skrevet (endnu) en ny sang, som han præsenterede for de socialdemokratiske delegerede.

Fra talerstolen blev mange emner taget op, og vigtige dagsordener understreget. Men et øjeblik var særligt, da Mette Frederiksen sendte en hilsen til de danske fængselsbetjente.

Mette Frederiksen var skarp og kontant i både sin beretning, og den replik der fulgte om søndagen efter to dages debat blandt de delegerede. Fra talerstolen fastslog partiformaden, at hun tager fuldt ansvar for retningen og aldrig bliver den type, der prøver at skyde skyld på andre. Mette Frederiksen er, med andre ord en formand, der går forrest.       

Socialdemokratiet kunne også glæde sig over, at de kunne tage på kongres med nyheden om en medlemsfremgang for 3. år i træk.

Og Sonja Marie Jensen blev hædret for sit opråb mod sexisme med den første Helga-pris nogensinde.

 

Socialdemokratiet var ikke det eneste parti, der samlede medlemmerne i denne weekend. Både de Radikale og Dansk Folkeparti var samlet, og hvis man skal samle op fra begge lejre, så gør Søren Pape (K) det rigtig fint for de Radikales landsmøde her:

Mens Dansk Folkepartis Ungdom også melder fint ind her - de har fået ny maskot:

 

Line Sofie Gluud er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet