Annonce

Nordic Waste fyldte kæmpe betonklods med forurenet jord - men nu ved de ikke, hvor den er

Det vakte stor undren, da Nordic Waste fortalte, at de havde gemt forurenet jord i betonklods. Deres nye melding har kun gjort byrådet mere forvirret
Foto: Randers Kommune
Nordic Waste-ledelsen overhørte advarsler fra de ansatte
Man skulle tro, at en betonklods på størrelse med bassinet i en svømmehal ikke ville kunne forsvinde sporløst.

Ikke desto mindre er det tilsyneladende sket på Nordic Wastes grund i landsbyen Ølst.

Politiken kan nemlig fredag berette, at ingen ved, hvor en betonklods, som Nordic Waste havde brugt til at opbevare jord forurenet med det kræftfremkaldende stof PFOS, befinder sig.

Som tidligere beskrevet meddelte Nordic Waste i oktober 2021 Randers Kommune, at forurenet jord, de havde modtaget fra Korsør, var færdigrenset. Derfor skabte det stor forvirring blandt lokalpolitikere i Randers, da virksomheden mandag fortalte, at mudderet fra Korsør aldrig var blevet renset, og at de i stedet havde indkapslet jorden i stor betonklods.

De tidligere modsatrettede forklaringer og det forhold, at Nordic Waste nu påstår ikke at vide, hvor betonbassinet befinder sig, vækker dyb skepsis blandt flere lokale folkevalgte.

Det er millioner, der så ikke kan bruges på for eksempel veje eller ældrepleje

Eksempelvis mistænker Bjarne Overmark, der sidder i byrådet for det lokale parti Beboerlisten, at Nordic Waste sågar kunne have snydt med deres jordprøver, og ønsker sagen undersøgt grundigt, fortæller han til Politiken.

Brug for nye regler

Sagen om Nordic Waste trådte for alvor ind i det nationale rampelys, da det i januar stod klart, at jordskreddet kunne have enorme miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser for Ølst og efterlade en milliardregning til kommunen.

Det har vakt en diskussion om, hvorvidt lovgivningen skal laves om for at forhindre lignende hændelser i fremtiden.

Seneste har adskillige kommunalpolitikere fra både røde og borgerlige partier rettet henvendelse til Christiansborg, da de mener, at de store udgifter, som selv små kommuner til tider må lide for at rydde op efter konkursramte virksomheders forurening, er uacceptable.

En af de bekymrede politikere er Allan Ritter, der repræsenterer De Konservative i Vesthimmerland Kommunes byråd og er formand for teknik- og miljøudvalget samme sted. Derfor har han fulgt nøje med i de store mængder jord, der for nylig er blevet transporteret fra jordskreddet ved Ølst og til Vesthimmerlands Kommune.

Han er ikke i tvivl om, at lovgivningen bør laves om, så virksomheder kan tvinges til at betale for deres egen forurening, og kommuner ikke risikerer at stå med en regning på flere millioner.

“Det er millioner, der så ikke kan bruges på for eksempel veje eller ældrepleje, og det er ikke rimeligt over for vores borgere,” siger han til DR.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Overrasket? Overhovedet ikke.

ALt forsvinder for NW: intet er for for stort - intet er for småt

Moralen forsvandt åbenbart for længe siden - også de penge der skulle bruges til at rense jorden for
.

En 60 tons betonklods kan jo let komme til at forsvinde i alt det mudder. Det kan jo ske for enhver :-)

Mafian lader også deres problemaffald forsvinde i betonklodser.

Det er ofte kun petitesser som adskilder krimminalitet og forretning. Og så er der lige hele gråzonen, som vi sjældent hører noget om og som nærmest ingen interessere sig for.

Med mindre det altså handler om småpenge ved social bedragere. Her er kommunerne mere end emsige med kontrol af borgerne med alt fra overvågning til registersamkørsel gennem særligt bedrageri kontrolgruppe kontorer en hver kommune har oprettet og som sladrepressen jævnligt beretter om, hvor meget der er fanget i denne uge.

Folket skal piskes, mens adlen slipper fri.

En af de bekymrede politikere er Allan Ritter, der repræsenterer De Konservative i Vesthimmerland Kommunes byråd og er formand for teknik- og miljøudvalget samme sted.

De der søger skal finde!

En gang søgte det konservative folkeparti en ny leder til partiet der var ved at forsvinde i manglende ledelse!

Valget faldt på den konservative borgmester i Viborg kommune.

En mand ved navnet Søren Pape.

En gang drømte manden højlydt om at blive landets statsminister!

Med “En af de bekymrede politikere er Allan Ritter, der repræsenterer De Konservative i Vesthimmerland Kommunes byråd og er formand for teknik- og miljøudvalget samme sted.” i erindring kan et bredt udsnit af danskere anbefale det konservative folkeparti at opstille Allan Ritter som sin nye formand.

Engang løste Poul Schlüter et grundlæggende problem i det danske samfund - en inflationsspiral ved navnet “den automatisk dyrtidsregulering”!

Manden havde viden, evner og modstandskraft!

Problemet i Randers er så grundlæggende et problem for Danmark 2024 at Allan Ritter må op på den høje cykel!

Og køre Danmark i mål igen i 2030!

Søren Pape træk dig og lad Allan Ritter komme til!

Seneste har adskillige kommunalpolitikere fra både røde og borgerlige partier rettet henvendelse til Christiansborg, da de mener, at de store udgifter, som selv små kommuner til tider må lide for at rydde op efter konkursramte virksomheders forurening, er uacceptable.

Han - Allan Ritter - er ikke i tvivl om, at lovgivningen bør laves om, så virksomheder kan tvinges til at betale for deres egen forurening, og kommuner ikke risikerer at stå med en regning på flere millioner.

“Det er millioner, der så ikke kan bruges på for eksempel veje eller ældrepleje, og det er ikke rimeligt over for vores borgere,” siger han til DR.

Den automatiske kommunen betaler regulering bør afskaffes!

Poul Schlüters naturlige afløser er fundet!

Poul Schlüter kunne styre grådige fagforeninger!

Allan Ritter kan styre grådige arbejdsgiverforeninger!

Betonklodsen i det konservative folkeparti er fundet!

“Forureneren betaler!”

Hvor befriende!

Med til historien om Schlüter og hans opgør med dyrtidsreguleringen hører at regeringen Anker Jørgensen ( slut 70erne ) også var opmærksomme på “ inflationsspiralen”- og som en del af løsningen på problemet stod bag det økonomisk indgreb der blandt andet indefrøs to udløste dyrtidspensioner- Som efterfølgende blev sat på en opsparingskonto( LD)- der kunne udbetales når man fyldte 60 år -
Det var ikke lutter røde roser han modtog for den nødvendige handling - Man kan vel nærmest tale om det modsatte hvor han blev kaldt en lille lort - af fagbossen med den høje cigarføring Thomas Nielsen -

Annonce