Annonce

Nu er de blå dæk på overenskomst 

Det er “en af de helt store spillere på cykelmarkedet”, som har indgået overenskomst med Dansk Metal
Foto: Swapfiets/Michael Gringer
På billedet ses Laura Kaae Kristoffersen, HR Swapfiets Danmark, og Sandro Anthony, brancheansvarlig for transport i Metal Hovedstaden
Den hollandske cykelkæde Swapfiets har indgået overenskomst med Dansk Metal.

Det betyder, at cykelmekanikere i virksomheden i fremtiden vil være dækket af Industriens Overenskomst.

Lang proces

Swapfiets er en virksomhed, hvor man til en fast månedlig ydelse lejer en cykel. Cyklerne kan kendes på deres blå fordæk, når de cykler rundt i gadebilledet.

”Swapfiets er en af de helt store spillere på cykelmarkedet i Danmark og særligt i København. Det har derfor været naturligt for os at indlede en dialog og samarbejde om at få overenskomst med virksomheden,” udtaler brancheansvarlig for transport i Metal Hovedstaden, Sandro Anthony ifølge en pressemeddelelse.

Swapfiets startede i Holland og findes i dag i Danmark, Belgien, Tyskland, England, Frankrig, Spanien og Østrig.

I Danmark har Swapfiets butikker i Odense, Aarhus, Aalborg og København.

“Processen har været lang, men vi har haft en god og åben dialog med både cykelmekanikerne og ledelsen hele vejen igennem. Den danske model lever i bedste velgående, og jeg er glad for, at Swapfiets nu tiltræder Industriens Overenskomst," siger Sandro Anthony.

Med den nye overenskomst får Swapfiets’ cykelmekanikere mere pension, fritvalgskonto og efteruddannelse, som er betalt af virksomheden.

Et kvalitetsstempel

Også på arbejdsgiversiden er man glad for den nye overenskomst.

”OK-mærket er et kvalitetsstempel for vores kunder og cykelmekanikere. Der er stor efterspørgsel på faglærte, og vi ved, at faglærte efterspørger ordentlige løn- og arbejdsvilkår og gode udviklingsmuligheder,” udtaler Laura Kaae Kristoffersen fra HR Swapfiets Danmark.

Swapfiets tiltrådte officielt Industriens Overenskomst 1. januar 2024.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet