Nu prøver de noget nyt i Enhedslisten: En mand

Folketingets mest venstreorienterede parti har fået ny politisk leder, nemlig partiets uofficielle chefideolog Pelle Dragsted
Foto: Folketinget/Steen Brogaard, Enhedslisten, Enhedslisten og Folketinget/Steen Brogaard - Fotografik: Anders Bredsdorff
Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Pernille Skipper (EL, Mai Villadsen (EL) og Pelle Dragsted (EL)
Først var Johanne Schmidt-Nielsen politisk ordfører og politisk leder af Enhedslisten fra 2009 til 2016. Derefter blev Pernille Skipper partiets leder fra 2016 til 2021. Og indtil i dag har Mai Villadsen været Enhedslistens frontfigur. Før 2009 opererede Enhedslisten ikke med politisk leder.

Hidtil er det altså yngre kvinder, der har stået i front for Enhedslisten. Men nu prøver Enhedslisten så noget helt nyt.

Tirsdag har partiets folketingsgruppe udpeget en mand, tilmed en midaldrende mand - med bopæl på mondæne Frederiksberg - som ny politisk leder.

“Håbets akse”

Ny leder for Enhedslisten - Folketingets mest venstreorienterede parti - er således partiets hidtidige, uofficielle chefideolog, 48-årige Pelle Dragsted.

Bomben sprang på et pressemøde tirsdag formiddag. Eller ret beset var der slet ikke tale om en bombe, for det har længe været ventet, at Pelle Dragsted ville afløse Mai Villadsen, der er højgravid. Også fordi Mai Villadsen ved næste valg alligevel ville falde for Enhedslistens rotationsprincip.

På et pressemøde tirsdag formiddag understreger Pelle Dragsted, at Enhedslisten skal være et “bredt folkeligt parti”.

Vi skal kunne samle klimaaktivister og industriarbejdere

“Vi skal kunne samle klimaaktivister og industriarbejdere. Akademikere og arbejdsløse. Kvinder og mænd. Gamle og nye danskere og alle seksuelle minoriteter.”

Pelle Dragsted udnævner Enhedslisten, SF og Alternativet til “håbets akse” i dansk politik.

Sløjt valg

Enhedslisten fik ved valget 1. november 2022 et sløjt valg og fik kun ni mandater. Mod 13 mandater i den seneste valgperiode.

Siden valget har Enhedslisten dog stået til fremgang. Voxmeter har således i de to seneste målinger målt den aktuelle tilslutning til Enhedslisten til 12 - 14 mandater.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kvinde eller mand..
Tror det er et godt valg..efter de tre "papegøjer"😀- selvom jeg ikke "bryder" mig om Enhedslisten..viser det bedre samarbejde

Topskatteforeningen Enhedslisten er et fint parti for rige boligejere i København, der ønsker at forbyde biler at køre forbi deres palæer på Østerbro. Jeg kan ikke huske om det er Pelle Dragsted, Pernille Skipper eller Johanne Schmidt-Nielsen, der har den største villa i København. De ligger vist i skarp konkurrence.

Kvinde eller mand..
Tror det er et godt valg..efter de tre "papegøjer"😀- selvom jeg ikke "bryder" mig om Enhedslisten..viser det bedre samarbejde

Kvinde eller mand..
Tror det er et godt valg..efter de tre "papegøjer"😀- selvom jeg ikke "bryder" mig om Enhedslisten..viser det bedre samarbejde

Ja enhedslisten lyder pænere end kommunistpartiet

Tillykke til Enhedslisten med valgt af Pelle Dragsted som ordfører. Det kommer til at trække mange vælgere fra det kulsejlede Nye Socialdemoktratiet, som har overhalet Liberal Alliances politik højreom.

Tillykke Tillykke. Et godt valg.

En mere klassisk venstreorienteret, der er til klassekamp fremfor 'mænd der kan føde børn'

Pelle Dragsted er den helt rigtige mand. Super at han er kommet til.
Håber han kan råbe øvrigheden op på Christiansborg.Der er masser at råbe op om. Og på tide det bliver gjort så alt derinde ikke ender i flere donationer af militærudstyr og soldaterhjælp til andre lande,når vi har mere end
rigeligt at tage fat på for at vort eget lands svageste borgere kan få det bedre. Når der er kontanter til at
sende F 16 fly til Ukraine,bør der så sandelig også være penge til vore økonomisk trængte herhjemme. FOLKEPENSIONISTERS månedlige rådighedsbeløb er totalt udhulet.

Annonce