Annonce

Ny B.T.-boss: ”Jeg har altid haft et godt øje til Qvortrup”

Chefredaktør, Simon Richard Nielsen, har ikke noget problem med at have ansat journalist Henrik Qvortrup trods dennes fængselsdom i Se og Hør-skandalen.
Foto: B.T./JP/Politikens Hus. Fotografik: Emil Vendelbo Johansen
B.T.s nye chefredaktør, Simon Richard Nielsen, har ansat Henrik Qvortrup som politisk analytiker.
Journalisten Henrik Qvortrup må siges at være noget af en overlever i den danske medieverden. Han blev af mange dømt ude efter sin fængselsdom i 2016 i Se og Hør-skandalen, hvor bladet, under Qvortrups ledelse, havde overvåget kendte danskeres kreditkort.

Han er kommet tilbage i flere stillinger siden da, blandt andet en kort tid som chefredaktør på Ekstra Bladet, og nu er han netop blevet ansat som politisk analytiker på B.T.

”Jeg synes han er, om ikke den bedste, så i hvert fald en af de absolut bedste analytikere. Hans analyser på proces i dansk politik er helt vanvittigt skarpe og gode. Så det er meget nemt, jeg synes han er fremragende,” siger chefredaktør på B.T. Simon Richard Nielsen, da Netavisen Pio spørger ham om, hvorfor han har ansat Henrik Qvortrup.

”Pressen skal lukke døren”

Henrik Qvortrup var i forvejen en journalist som mange havde en holdning til, og de blev ikke færre af kreditkort-skandalen.

"Medier skal hverken ansætte eller promovere dømte journalister. Pressen skal lukke døren for Qvortrup og det hold fra Se og Hør, som uretmæssigt har brugt private oplysninger. Nogen opfatter pressen som underholdning og journalister som pauseklovne. Desværre findes der chefer i medieverdenen, som hjælper kritikerne på vej."

Således skrev den daværende chefredaktør og direktør på dagbladet Børsen, Anders Krab-Johansen i 2016 i samme avis.

I dag er Anders Krab-Johansen koncernchef og udgiver for Berlingske Media, som ejer Berlingske, B.T., Weekendavisen og Euroinvestor.

Ansvaret for ansættelser på B.T. er alene hos den ansvarshavende chefredaktør

30. oktober spurgte Netavisen Pio Anders Krab-Johansen om, hvorvidt han stadig mener, at medier bør afholde sig fra at ansætte dømte journalister, og i det her tilfælde afholde sig fra at ansætte Henrik Qvortrup. Og hvis ikke, hvad der har ændret sig.

”Ansvaret for ansættelser på B.T. er alene hos den ansvarshavende chefredaktør, Simon Richard Nielsen,” lød det kortfattede svar.

Simon Richard: Jeg havde ansat ham alligevel

Derfor har Netavisen Pio fanget Simon Richard Nielsen for at høre mere om ansættelsen af Henrik Qvortrup.

Har du talt med Anders Krab-Johansen om den her ansættelse?

”Jeg har faktisk orienteret ham. Det er jo ikke usædvanligt at tale med udgiveren. Anders Krab-Johansen følger jo med i hvad der foregår, og jeg taler gerne om, hvad jeg foretager mig på B.T. men altså, hvis der ligger et eller andet i spørgsmålet, om hvorvidt ansættelsen er godkendt af Anders Krab…”

Ja, det ligger der i spørgsmålet…

”Det er ikke sådan, det fungerer. Hvis Anders Krab havde sagt til mig, at det skal du ikke gøre, så havde jeg ansat ham alligevel. For jeg har altid haft et godt øje til Qvortrup som analytiker.”

Kendte du til Krab-Johansens tidligere indlæg?

”Nej, da jeg ansatte Qvortrup, var jeg faktisk ikke opmærksom på det overhovedet. Men jeg kan godt huske perioden efter Qvortrups dom, hvor han af mange blev dømt ude for tid og evighed. Det betyder egentlig ikke så meget for mig,”

”Nu er det lang tid siden. Tid betyder noget, og det betyder noget, når man virkelig har trådt i spinaten som Qvortrup gjorde. Han har jo erkendt, angret og taget sin straf. Og så er det da rigtigt, at mediebranchen er særlig, fordi her gælder ikke kun ret og vrang, men også troværdighed.

Synes du Henrik Qvortrup er troværdig?

”100 procent. Jeg har ikke haft nogen som helst bekymringer ved at ansætte Henrik Qvortrup som politisk analytiker. Jeg har da overvejet, om der var andre medier, og det er så Netavisen Pio, som ville synes, at det var interessant, men det har der faktisk ikke været. Der er ingen, der har sat spørgsmålstegn ved den her ansættelse. Og jeg har fuld opbakning.”

Ny borgerlig linje på B.T.

I september tiltrådte Simon Richard Nielsen som ny chefredaktør på B.T.

I et interview i podcasten ’Q & Co.’ på Ekstra Bladet, beværtet af Henrik Qvortrup, lød det at B.T. fremover skulle være et borgerligt medie.

”Det betyder at vi henvender os til borgerlige mennesker. Voksne mennesker i Danmark som går på arbejde og passer deres job, kerer sig om sig selv og tager ansvar for sig selv og deres nærmeste og familie og deres fædreland,” sagde Simon Richard Nielsen blandt andet.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nå, ja, inden for journalistik synes der altid at være plads til en sjuft mere. De fleste medier lever jo allerede af at sælge løgne og fortielser.

Krage søger mage.

Hvilken nyhed?

“ I et interview i podcasten ’Q & Co.’ på Ekstra Bladet, beværtet af Henrik Qvortrup, lød det at B.T. fremover skulle være et borgerligt medie.”

Hvad har det været tidligere?

Jeg fulgte alle retsmøder i Se & Hør-sagen for syv år siden. Både konkret og generelt bør en udstået straf ikke problematiseres 7 år senere.

Selvfølgelig kan en bankkasserer der har stjålet og bedraget sin bank, da blive ansat igen, når han/hun kommer ud af spjældet igen.
Tillid er da noget selvfølgeligt, og noget man har krav på.
Bom Bom.

Generelt har du ret, men i praksis går man helst ikke tilbage til en fuser, eller hvad det nu var for en kedelig starut. En tiger bliver ikke til en kattekilling på 7 år. Den bliver bare en ældre tiger.

Og det var ligeledes et svar til Poul Smidt.