Annonce

Medieboss ville ikke røre Qvortrup med en ildtang – men nu er han ansat …igen

I 2016 i kølvandet på fængselsdommen, advarede daværende Børsen-chef, Anders Krab-Johansen mod at ansætte Henrik Qvortrup. Nu er Krab koncernchef hos Berlingske Media, som ejer B.T., hvor den skandaleombruste journalist netop er hyret til.
Foto: Berlingske Media/Berlingske Media/Fotografik: Anders Bredsdorff
Anders Krab-Johansen, koncernchef hos Berlingske Media
I 2016 blev journalist Henrik Qvortrup idømt fængsel for sin rolle i kreditkort-skandalen på ugebladet Se og Hør. Et år blev gjort betinget og tre måneder skulle afsones.

I 2016 var journalist Anders Krab-Johansen chefredaktør og direktør på dagbladet Børsen.

I den rolle skrev Anders Krab-Johansen et indlæg i samme avis efter domsafsigelsen, hvor han opfordrede mediebranchen til at lægge afstand til dømte journalister som netop Henrik Qvortrup.

"Medier skal hverken ansætte eller promovere dømte journalister. Pressen skal lukke døren for Qvortrup og det hold fra Se og Hør, som uretmæssigt har brugt private oplysninger. Nogen opfatter pressen som underholdning og journalister som pauseklovne. Desværre findes der chefer i medieverdenen, som hjælper kritikerne på vej."

Hvis vi spoler frem til nutiden, er Anders Krab-Johansen koncernchef og udgiver for Berlingske Media, som ejer Berlingske, B.T., Weekendavisen og Euroinvestor.

Henrik Qvortrup er netop blevet ansat på B.T., som altså hører under Berlingske Media. Her skal Qvortrup være politisk analytiker og podcastvært.

Anders Krab: Ikke mit ansvar

Netavisen Pio har spurgt Anders Krab-Johansen om han stadig mener at medier bør afholde sig fra at ansætte dømte journalister, og i det her tilfælde afholde sig fra at ansætte Henrik Qvortrup? Og hvis ikke, hvad der har ændret sig.

Ansvaret for ansættelser på B.T. er alene hos den ansvarshavende chefredaktør, Simon Richard Nielsen

Derudover har vi spurgt om Anders Krab-Johansen er en af de mediechefer, som hjælper kritikerne på vej i forhold til at opfatte pressen som underholdning og journalister som pauseklovne.

Anders Krab-Johansen svarer:

”Ansvaret for ansættelser på B.T. er alene hos den ansvarshavende chefredaktør, Simon Richard Nielsen.”

Det er ikke første gang siden fængselsdommen, at Henrik Qvortrup bliver ansat på B.T., han var nemlig avisens politiske redaktør i knap et år fra 2020 til 2021.

Borgerligt medie

I september fik B.T. ny chefredaktør. Valget faldt på Simon Richard Nielsen.

I et interview podcasten ’Q & Co.’ på Ekstra Bladet, beværtet af Henrik Qvortrup, lød det at B.T. fremover skulle være et borgerligt medie.

”Det betyder at vi henvender os til borgerlige mennesker. Voksne mennesker i Danmark som går på arbejde og passer deres job, kerer sig om sig selv og tager ansvar for sig selv og deres nærmeste og familie og deres fædreland,” sagde Simon Richard Nielsen blandt andet.

Den B.T.s borgerlige linje og avisens redaktionelle frihed, som Anders Krab-Johansen påpeger, passer umiddelbart ind i Berlingske Medias udgivererklæring fra 1948, som alle chefredaktører skal tilslutte sig ved tiltrædelsen.

der kræves redelighed og alsidighed ved oplysning af læserne

Et uddrag af den lyder således:

”Redaktionen er i enhver henseende frit stillet under værdsættelsen af det offentlige livs foreteelser, idet mådehold iagttages og god tone overholdes, ligesom der kræves redelighed og alsidighed ved oplysning af læserne.”

I sidste uge blev det meldt ud, at B.T. nedlægger gravergruppen, som selvstændig redaktion, og derudover skærer i kriminalredaktionen.

De kriminelle får altså mindre spalteplads fremover.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Henrik Q. passer godt til en mere borgerlig avis. Han er til salg for højeste pris. Det viste han som sladderbladsredaktør, hvor han brød al journalistisk anstændighed. For øvrigt har han jo også været spindoktoor for Anders Fogh.