Ny måling: Her er vælgernes foretrukne statsministerkandidat

En meningsmåling, som ifølge politisk kommentator, må give panderynker i særligt et parti.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard, Folketinget/Steen Brogaard og Folketinget/Steen Brogaard
Søren Pape Poulsen (K), Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) - fotografik: Sarah Gruzow Bærentzen
Vælgerne foretrækker Mette Frederiksen (S) som statsminister.

Således peger hele 48,7 procent af vælgerne på Mette Frederiksen som statsminister i endnu en periode.

Det viser en måling lavet af Voxmeter for Ritzau.

Det er første gang, at Voxmeter måler hvem af de tre statsministerkandidater, Mette Frederiksen (S), Søren Pape Poulsen (K) og Jakob Ellemann-Jensen (V) - vælgerne foretrækker.

På en klar andenplads kommer De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen

På en klar andenplads kommer De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen. 35,2 procent af vælgerne foretrækker ham som statsminister.

Kun 16,1 procent af vælgerne foretrækker Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som statsminister.

“Godt nyt for statsministeren”

“Det er selvfølgelig godt nyt for statsministeren, at hun er den foretrukne statsministerkandidat af de tre. Efter denne sommer og minkrapporten, så er det godt nyt,” siger politisk kommentator, Benny Damsgaard, til Netavisen Pio.

Til gengæld mener Damsgaard, at målingen må give dybe panderynker hos Venstre og Ellemann:

Der er lang, lang vej for Ellemann

“Det er til gengæld en måling, som må give panderynker i Venstre. Der er lang, lang vej for Ellemann, før han kan gøre sig forhåbninger om statsministerposten. Venstre står historisk dårligt nu. Og han har selv personligt svært ved at trænge igennem. Det så vi senest ved TV-duellen mellem de tre statsministerkandidater søndag aften.”

“Ellemann har ellers haft et fornuft år indtil nu. Det virkede på lange stræk, som om han var ved at få vendt skuden. Få målingerne til at gå lidt i den rigtige retning. Claus Hjort-sagen styrkede ham klart i den borgerlige blok.”

“Men Papes statsministerkandidatur har fuldstændig rystet posen på den borgerlige side og sat Ellemann tilbage. Ellemann har behov for en gamechanger. Og det skal gå hurtigt,” lyder vurderingen fra Benny Damsgaard.

Ellemann har behov for en gamechanger. Og det skal gå hurtigt

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Er du som så mange andre også bekymret over de stigende energi priser? Så læs her. For en stor del af årsagen til de stigende energipriser i Danmark skyldes privatisering af energiforsyningen. Før i tiden var alle forsyningsvirksomheder i Danmark i offentligt eje. Enten som direkte eje eller som andelsvirksomheder. Men så kom Det Blå Svindlerholds liberalisering af markedet hånd i hånd med EU. Det betyder, i modsætning til før denne her glamourøse liberalisering, at du nu er med til at betale for mangel på strøm og gas i resten af EU. Før var vi selvforsynende med bl.a. energi i Danmark og som sagt i offentligt eje. Det sikrede de laveste el priser i hele EU, samt energisikkerhed.

De privatejede energiselvskaber kasserer hele din formue lige nu. Og det kan du enen og alene takke Det Blå Svindlerhold for, som har været en stærk fortaler for privatisering af forsyningen i Danmark. Dine penge ryger i lommen på aktionærer og fede direktør lønninger, som ikke eksisterede før. Her gik pengene til det du betaler for og intet andet.

Tak for Kaffe.

Det Blå svindlerhold
Det Blå svindlerhold

Jeppe, kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

De privatejede elselskaber- netelselskaberne - tjener ikke det vilde lige nu. Mange af dem er du desuden selv medejer af og du kan frit vælge én af dem istedet for en "privat". Bor man fx i Østjylland kan man vælge NRGi som ejes af NRGi Amba som man er medejer af hvis man har en elmåler i deres område. Osv i hele Danmark. Man kan også vælge Ok eller Vindstød eller hvad de nu ellers hedder, så det bestemmer du selv.
Dem der tjener styrtende lige nu er dem der producerer el med sol og vind. Det gør de ikke pga privatiseringen af de danske elselskaber (som kun var en delvis privatisering) men pga prismekanismen på Nordpool. Nordpool er en elbørs startet af Sverige og Norge som en lang række nordeuropæiske lande frivilligt har tilsluttet sig fordi den historisk har sikret lave elpriser og effektiv udnyttelse af elnettet mellem landene. Systemet er dog ikke så heldigt lige nu, hvor der er store prisforskelle på dyrt og billigt produceret el med få priser midt i mellem. I den situation betaler køber - elselskaberne - en langt højere pris end de fleste sælgere - producenterne- har af omkostninger. Det er aldrig sket før på den måde som vi ser nu. Og det har i intet med den delvise privatisering af de danske elselskaber at gøre.

Så blev det sat på plads, godt at der er nogen som kan oplyse om fakta så urigtige beskyldninger om privatisering bliver stoppet.

Kære Bent, Kurt har nu ganske ret i at privatiseringen er et unødigt og fordyrende led. Disse er netop det "unødvendige fedtlag", som det offentlige er beskyldt for at være indehaver af. Før blå blok med F(j)ogh fra 2001 og senere blå regeringer, havde Danmark et sundhedssystem, skolesystem og socialsystem, find selv på flere, der fungerede! Det er sjovt nok gået i glemmebogen! Før det politiske kultur-opgør, havde befolkningen nok penge, ja selv Schlütter (K) pillede ikke nævneværdigt ved velfærden. Sjovt nok beklagede virksomhedsejere sig ikke over skatterne dengang, godt nok blev skatten sænket 8-10 % - MEN Danmark var homogent, ingen var fattige, der fandtes kun 1 milliardær (AP Møller). Og bent! vov ikke at påstå, at Danmark nogensinde har været regeret socialistisk. Vær så venlig, at læse op på den VÆSENTLIGE forskel på socialisme og socialdemokratisme(og ja, det er sin egen isme). Tag lige at jævnfør med rendyrket liberalisme, som Fogh var meget tæt på, at regere med. Er det bedre? Er det mere ondskabsfuldt mod nogle samfundsgrupper end socialisme? TÆNK? Socialisme eller dens kusine kommunisme (der kan gennemføres), hvor oicialisme mere er en ideel indretning af et samfund for flertallet, i modsætning til liberalisme, der kun gavner mindretallet. Som du, Bent, ikke kan forstå, så erkend din egen begrænsning istedet. Danmark var KUN på vej ind i socialisme ved Påskekrisen i 1920, hvor det sjovt nok var socialdemokraten Stauning, der forhindrede dette. USSR var aldrig socialisk! det var kommunistisk, men et mislykket sådant!

Niels Åkesson, jeg ved ikke hvorfor du blander mig ind i dine kommentarer, det du skriver som værende mine holdninger til privatisering og socialisme har jeg aldrig givet udtryk for her i Netavisen Pio, tværtimod.
Min kommentar var til Krestens kommentar og berigtigelse af det Jeppe Lindholm havde skrevet om at el-leverandørerne i Danmark er privatiseret, det er ikke rigtigt, jeg får selv strøm fra Andel energi, som er et andelsselskab, ejet af andelshaverne. De har for nyligt overtaget el-leverandøren Radius fra Ørsted (tidligere Dong) som er delvis ejet af staten som hovedaktionær (mere end 50%).

Bl.a. el markedet i Danmark og EU er blevet gennem liberaliseret de seneste 15 år. Resultatet ser vi nu, hvor en energikrise med priser, som er styret af udbud og efterspørgsel koblet op med en prisstyring, hvor den dyreste produktionsform sætter standart for prisudviklingen. El produceret på gas kommer derved til at sætte prisen på el produceret gennem vedvarende energi som sol og vind. Denne prisafregning er resultatet af en liberalisering af markedet, hvor private forsyningsselskaber og producenter løber med hele befolkningens opsparing. Før liberaliseringen i starten af 00’erne ville der aldrig være opstået så absurde priser og prissætninger, som vi kan bevidne nu.

I Tyskland har et enkelt forsyningsselskab valgt at tilbage betale deres enorme og absurde fortjeneste tilbage til deres kunder, som således ikke har oplevet de helt stor prisstigninger. Men dette eksempel er en absolut meget sjælden undtagelse. Sådan en gestus vil ikke mange gøre.

Privatisering af forsyningsvirksomhed i Danmark har været direkte tyveri mod den danske befolkning.

Den dyreste strøm i elnettet bestemmer prisen på elregningen. Og det uanset den største andel af produceret strøm i Danmark kommer fra vind energi. Dertil kommer en håndfuld kulfyrede elværker. Og hverken vind eller kul er en mangelvare i Danmark. Vi betaler de her absurde elpriser pga. det liberaliserede el markeder i Danmark og EU.

Tidligere var produktion af el i Danmark ikke privatiseret, men blev drevet som andelsvirksomheder, hvor kunderne/befolkningen ejede produktionsanlægget. Formålet var at producere og levere så billig strøm som muligt og ikke som i dag at indkassere en maksimal profit på EU's strømmarked som prissætter de vanvittige priser på el vi kan bevidne nu. Så jo. Liberalisering og privatisering er den største årsag til de her prisstigninger. Hvis forsyningen i Danmark forsat havde været i offentlig eje eller som forbrugerejet andelsvirksomhed uden profit interesse var det aldrig kommet så vidt i Danmark.

Privatisering af offentlige ydelser er en katastrofe og kommer aldrig befolkningen til gode. Det tjener udelukkende til at udplyndre befolkningen.

Derfor er Socialdemokratiet repræsenteret af Mette Frederiksen min foretrukkende statsminister kandidat. For lige at vise det har noget med sagen at gøre. Socialdemokratiet er for den almindelige befolkning, mens Det Blå Svindlerhold er til for den velhavende del af befolkningen. Det afspejler deres politik i alle afkroge.

så rigtigt, det samme vil de blå også gøre med vores sundhedsvæsen, de har prøvet og det gik ikke så godt, og nu vil de prøve igen

Godt brølt, Jeppe Lindholm

I 1984 og 1985 smadrede Storbritanniens premierminister Margaret Thatcher de britiske minearbejderes opstand med en brutalitet fra statsmagtens side aldrig set før i nyere tid. Og da slet ikke i et demokrati. Hun trådte i karakter som nykonservatismens handlekraftige Jernlady. Hun skabte med uset brutalitet ro på et urolig og krisetynget arbejdsmarked, så hendes regering uforstyrret kunne gennemføre sin økonomiske politik og skabte dybe kløfter og splittelse i arbejderklassen, som den dag i dag ikke er helet.

Sådan er konservatismen. Og som Pape siger det, så er han hårdføre. Eller som det kan omskrives, uden empati for andre end sine egne. Dvs. den økonomisk elite i det danske samfund. Lige som Thatcher var det.

Prøv bare at spørge den bristiske arbejderklasse, hvordan de føler sig tilrette i deres konservative samfund, hvor mange millioner ikke har til dagen og vejen med lønninger som grænser til slaveri og sult. Særligt de mennesker, som overveje at stemme på DanmarksDemokraterne, som er den sikre vej til økonomisk nedtur for de lavest lønnede i Danmark.

Det er ikke for sjov jeg kalder Pape & Co for Det Blå Svindlerhold. For det er det de er. Først smiler de til dig og når du er blevet fanget af deres smil slår de til mod dig. Og så er det for sent.

Pas godt på dig og dine, når det kommer til det kommende folketingsvalg. For dit valg vil have store konsekvenser for det fremtidige Danmark og dine nærmeste.

Det Blå svindlerhold

Jeppe kan vi ikke få at vide hvad du står for, ikke kun i ord men også i handling???
Er du ikke mand nok til at delagtiggøre os eller er

DU en RØD SVINDLER???

Jeppe Lindholm, som det gode menneske du er (?) og samtidig er et pragteksemplar af en socialdemokrat, går jeg ud fra at du udfører frivilligt arbejde til overflod, at du ikke 'rager til dig' men at du naturligvis deler rundhåndet ud af dine materielle gode og din økonomiske formåen.
Har jeg ikke ret i det?

Og nedenstående er vel fortid, eller løgn eller er du skabs-blå.

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm - 28 august, 2022 - 18:31 - #27348
Lige nu er jeg i Singapore Kurt. Har lige været ude at gå en tur i 27 grader i regnvejr med torden ud over Singapore Strædet kl. 00.31. En fantastisk by.

Kurt Jensen. Du lyder som en gammel grammofon hvor stiften har sat sig fast og kører i samme rille. Kan du kun komme med de samme beskyldninger hver gang du skriver noget?. Du er rent ud sagt en irriterende Blå smølf.

Ja og stiften skriger i underlaget på skiven, panikken bliver mere og mere skinger 🥱

Ved du hvad Vibeke Smith Madsen, det synes jeg også Jeppe Lindholm gør.

Hvad er det i min kommentar / spørgsmål til JL der er beskyldninger???
.

Jeg er helt på linje med Jeppe Lindholm.....et godt indlæg om konservatisme....det sgu' uhyggeligt du
'Det blå svindlerhold' er et godt navn synes jeg. Det er da ikke svært at forstå hvad der menes med det.....de som meget har skal mere ha'..skattelettelse til de rigeste

Ja, og de kan gøre det med bibelen i hånden.

Det Nye Testamente, Matthæusevangeliet, kapitel 25:
"For enhver, som har, til ham skal der gives, og han skal have overflod, men den, der ikke har, fra ham skal selv det tages, som han har"

Som agnostiker har jeg intet imod religion, men jeg har noget imod religiøs fanatisme (sådan som det ofte ses i USA).

I den kontekst er Søren Pape religiøs fanatiker.

Liberalisering har den almindelige dansker haft glæde af det ? Eller ?
Det bliver en stor dag når de private hospitaler tager sig af gamle og tunge patienter, uddannelse af personale, fejlbehandling og og.
De skumer fløden og kalder sig effektive !

Nu handler det jo statsministeren som fortsat er danskernes foretrukne statsminister, klart hun er, for hun er den bedste. Ellemann ligger dog lidt højere i Voxmeter end i Epinion, hvor han stod til 11%, men vi kan bare håber det røde hold snart får flertal igen, men det afhænger også af R og SF, der skal tage sig sammen og stå sammen med S og Ø, også i retorikken.
Pressen er bare så borgerlig, at de finder alle mulige og umulige eksperter, eller hvad de kalder gud og hver mand snart, der kan svare i den vinkling, de vil have og den er oftest negativ mht regeringen.

Jeg håber godt nok det mere er op til Ø, end R. For det første er det ALTID R, der smadrer A'S plan for opretning af alt det blå blok har ødelagt (siden 2001).
Samt R altid vil sætte sig på økonomien når de er i regeringen, hvilket jo er deres ambition. R er opportunister, vendekåber og lige så blå som de er røde, hvis de i det mindste var lilla som M…
R er heldigvis faldet i meningsmålingerne til deres normale niveau (6 mandater), hvilket selvfølgelig gør Mettes situation lidt svær. Øog F er dog heldigvis i stigning/á niveau. Så hvis bare dog M kunne indgå i en regering!

Enig lad os holde os til Emnet..Helle, du siger det tydeligt..enig Mette F.er & bliver den bedste Statsminister 🚩..
Bliver utilpas ved tanken om borgerlig agronace..&liberal politik .solidaritet er til alles gavn..

Ellemann ønsker elafgiften til staten fjernet!

Med det forslag vil elselskaberne få muligheden for endnu større indtjeninger!

Importerede biler til Danmark er blandt de billigste i hele Norden!

Hvorfor?

Ja, registreringsafgifterne er så høje at de eksporterende udenlandske firmaer må køre priserne helt i bund for at danskerne i det hele taget får råd til at betale den samlede pris!

Importpris plus registreringsafgift!

Sidstnævnte har Liberal Alliance længe ønsket afskaffet!

Og ville skabe større lighed by/land!

Altså op med elafgiften!

Og staten ville kunne skabe en oliefond lige som i Norge!

Lad os kalde det vind-fonden!

Så kommer det igen til at gå som vinden blæser i Danmark!

Og afhængigheden af kapitalejerne forsvinder!

I det mindste på vindenergifronten!

Resultatet ville formodentlig blive at staten kommer til at stå for investeringer i energiforsyningen!

Og tænk hvis alle vindmølleparker og solcelleparker var afhængige af et samarbejdende Christiansborg!

Så ville vinteren se sort ud!

Og kold!

Socialisme, kapitalisme i stuetemperatur!

Og overalt skrues der ned for belysning og rumtemperatur!

Ellemann vælger den liberale kapitalistiske vej!

Om nogen af de røde partier tær gå planken ud og kræve højere afgifter og dermed reelt skabe en vind-fond til glæde for sygeplejersker, sosuer, pædagoger, folkeskolelærere, renovationsarbejdere, etc.

Ja det er jo en helt anden socialistisk velfærdsmodel!

I Norge bruger den norske regering i øjeblikket 10 milliarder fra den 11.500 milliarder store oliefond til at holde kilowatttime-prisen på maks kr 2,50 for alle nordmænd!

Rettidig omhu sagde historikeren!

Den socialdemokratiske Hækkerup lod Norge løbe med de bedste oliefelter og senere Maersk løbe med indtjeningen!

Danske politikere er ikke erhvervsfolk!

Så vi fjerner sikkert elafgifterne!

Og lader markedet klare resten!

Den danske model!

Men den vil statsministeren nu modernisere!

Pengene til sygeplejerskerne kunne passende komme ved at sætte el-afgifterne op!

Det ville skære i kapitalisternes indtjening på strøm!

Energiforsyningen ville langsomt overgå til statseje!

Tør vi det?

Senere generationer af Hækkerupper har haft ledende poster i erhvervslivet!

Så måske?

Tør du overlade ledelsen af vind-fonden til Søren, Mette eller Ellemann?

Lovhjemmelen kan sikkert skabes med Lars eller Inger!

Politikere der igen fandt melodien:

Penge til lys får vi aldrig af far.
Men udenfor vi gadelygten har.
Tænk, den kan oplyse stuen omtrent.
Jeg er så glad, når den bli'r tændt:
Der er lys i lygten, lille mor!
Åh, gudskelov!
Så bli'r her sjov!
Kan du se, hvor fint og lyst vi bor?
Åh, glæd dig, lille mor!

NHH-professoren har engasjert seg i de stadig stigende strømprisene i Sør-Norge. Og Normann har et annet syn på strømprisene enn mange andre strømkunder.

«Hurra for strømprisene», skrev NHH-professoren allerede i en kronikk i 2021.

– Det eneste folk opplever, er at strømprisen blir høyere, akkurat som bensinprisen blir høyere når oljeprisen blir høyere. De ser bare halvparten av regnestykket, sier han og legger til:

– Den andre halvparten (av regnestykket) er altså at stat og kommune blir veldig mye rikere og så mye rikere at de kan kompensere oss strømbrukere og likevel sitte igjen med en netto, forteller samfunnsøkonomen.

– Det er det som gjør at jeg sier at vi bør juble for høyere strømpriser.

Ifølge en utregning gjort av VG, basert på tall fra Energi Norge, har staten hatt ekstrainntekter på 410 millioner kroner hver dag på grunn av strømkrisen. Dette er ikke bekreftede tall, men ifølge regnestykket har staten tjent over 36 milliarder ekstra hittil i år på grunn av strømkrisen.

At prisene stiger kan jo også ha en positiv effekt på miljøet, påpeker Normann.

– For det er klart at når vi sitter med en innetemperatur på 23 grader fordi vi ikke gidder å ta på oss en genser, så sløser vi med energi. Og hvis det er noe verden ikke har råd til nå, så er det å sløse med energi, sier han.

Mette Frederiksen har pludselig fået penge til at modernisere den danske model!

Vind-fonden kan bruges til at give sygeplejerskerne mere i løn!

Men ind til videre holdes kortene tæt til kroppen!

Lad Ellemann og Pape løbe linen ud:

Ned med elafgifterne!

Men er det det klima-bevidste grønne danskere vil?

Endelig skruer danskerne ned for varmen til fuglene!

Opvarmningen af jordkloden reduceres!

Og Mette Frederiksen har pludselig penge til sygeplejersker og sosuer, etc.

Vind-fonden afgør det næste valg!

Men ingen tør nævne det med et ord!

Til gengæld kan alle forstå elafgifter!

Kanonerne er ladt!

Pape og Ellemann forsvarer den danske model!

Men Mette Frederiksen har fået rede penge på hånden!

Men det ved Pape og Ellemann næppe!

Mette holder el-kortene tæt til kroppen!

En radikal kunne jo kigge hende over skulderen!

I øvrigt. Da elprisen bestemmes ud fra den dyreste produktionsform med gas og mange husstande har store problemer med at betale deres gasregning til opvarmning, så kan der sættes effektivt ind mod udviklingen ved at EU subventionere den gas der kommer til EU inden den sælges på markedet. Altså holde prisen på gas kunstig nede på et acceptabelt niveau, så el og gas regningen er til at betale. Ved godt det kan medfører et øget forbrug. Men det kan kobles sammen med forbrugsbegrænsning uden høje priser. Og markedet, det forjættede moderne? Ja, det har det fint, da det slet ikke bliver rørt. For her bliver alt ved det gamle nu bare med en lavere pris på gas fra Rusland, som EU holder kunstigt i arve.

Ja, ja. Nu ved jeg godt der kommer en masse snak om markedet, prissætning, overforbrug og andet moderne vrøvl. På DR TVA her kl. 18.30 var der sågar en journalist fra Bryssel, som mente EU tilskud eller prisloft på russisk gas kunne medføre lavere priser så ingen gad investere i vindmøller og solceller til den grønne omstilling. Gab. Pølse snak, tåge snak eller kald det hvad du vil. Før Ukraine krigen var der ingen problemer med at skaffe kapital til investeringer i vind og sol energi. Og skulle det blive tilfældet, så må staten investere. Klimaet har ikke tid til at vente på private investeringer. Det har det virkelig ikke. Dertil er det alt for vigtig til at overlade til private hænder. Det kommer aldrig til at blive til noget. Tværtimod er det det, som fra starten har skabt hele klimaødelæggelserne. Et uhæmmet privat marked.

Annonce