Annonce

Politikere fordømmer Paludan: Pinlig og meningsløs

Stifteren af Stram Kurs kaldes hadsk, meningsløs og pinlig efter optøjer. Mette Frederiksen opfordrer til at ignorere Paludan, mens DF bruger uro som løftestang.
Ildspåsættelser, gadekampe og vold mod politiet har fyldt mediebilledet efter, at den racismedømte stifter af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, søndag demonstrerede på Blågårds Plads.

Mandag var der uroligheder i Albertslund på den københavnske vestegn, hvor Rasmus Paludan havde bebudet en demonstration, men hvor politiet forbød arrangementet. Politiet benyttede sig blandt andet af tåregas.

Det har fået flere toppolitikere, heriblandt flere partiformænd, til at lange kraftigt ud efter urostifterne. Rasmus Paludan selv får dog også en hård medført.

Frederiksen: Paludan ligegyldig uden opmærksomhed

Lad os sammen vende ryggen til hadet og lade gensidig respekt tale

Én af dem, der udover at tage afstand fra uroen og volden mod politiet, langer ud efter islamkritikeren er Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

I et opslag på Facebook kalder hun Rasmus Paludans ageren for ”hadsk og meningsløs” og opfordrer til at ignorere og dermed overflødiggøre ham.

placeholder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kritiserer ligeledes Rasmus Paludans adfærd, som han i et Tweet på Twitter kategoriserer som ”provokationer, der ikke har andet formål end at så splid”.

placeholder

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) undrer sig over hvorfor ”ballademagerne” agerer nyttige idioter i Paludans mediestunts.

Rasmus Paludan vil jo bare være en ynkelig mand hvis han ikke fik al den opmærksomhed

”Rasmus Paludan vil jo bare være en ynkelig mand hvis han ikke fik al den opmærksomhed. Han brænder koranen af, smører den ind i leverpostej og hvad han ellers finder på af dumme ting.

Manden har sin ytringsfrihed. Sådan er det. Tænk sig hvor fantastisk det ville være, hvis han bare stod for sig selv med sine meget få tilhængere og ingen gad overvære det,” skriver han i et opslag på Facebook.

Dansk Folkeparti bruger uro som politisk løftestang

Det er dog ikke alle, der nøjes med at fordømme uromagerne og Paludan. Hos Dansk Folkeparti ser formand, Kristen Thulesen Dahl optøjerne som et tegn på, at partiets politik er den rette medicin.

Nørrebro et eksempel på, at vi stadig har masser at gøre på udlændingeområdet

”Vi skal have strammet yderligere op, så lømler straffes endnu hårdere” skriver han i et opslag på Facebook, hvor han også kalder ”Nørrebro et eksempel på, at vi stadig har masser at gøre på udlændingeområdet”.

placeholder

Rasmus Paludan skulle efter planen have gentaget demonstrationen på Blågårds Plads tirsdag eftermiddag, men her til morgen har Københavns Politi valgt at trække tilladelsen tilbage, da de vurderer at en demonstration vil udgøre en fare for den offentlige fred.

Påbuddet gælder foreløbigt til onsdag klokken 12.

Paludans parti har i stedet bebudet en demonstration ved Værebro Bibliotek i Gladsaxe Kommune, der hører under Københavns Vestegns Politi. Det er i skrivende stund uvist om dette arrangement bliver gennemført.

 

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet