Annonce

DSU-formand: Anker ville rotere i sin grav

"Det er en meget rystende fejl, som aldrig må gentage sig," lyder det fra DSU-formand, efter Stram Kurs havde fået lov til at leje kursusejendommen Ankersminde
Stram Kurs må nu ud og lede efter et nyt sted at afholde partiets såkaldte rigskongres i weekenden fra den 9. og til den 11. oktober.

Rasmus Paludans parti havde ellers lejet Ankersminde, som er opkaldt efter den tidligere, fagforeningsmand, socialdemokratiske formand og statsminister Anker Jørgensen. Den tidligere folkeskole i Vissenbjerg, på Fyn, kan huse op til 175 på kurser, aktiviteter og landsmøder.

Men Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og DUI-LEG og VIRKE, der sammen ejer Ankersminde, kalder det en fejl - og undskylder! - at Stram Kurs har fået lov til at leje kursusejendommen. Udlejningen af Ankersminde administreres til daglig af DUI’s sekretariat.

Stram Kurs’ politik og værdier strider nemlig imod Ankersmindes værdigrundlag i en sådan grad, at man ikke kan tillade, at Stram Kurs afholder sin rigskongres på stedet. Derfor er det nu blevet meddelt Stram Kurs, at partiet alligevel ikke kan få lov at leje Ankersminde.

Han ville rotere i sin grav, hvis vi ikke fik stoppet det arrangement

 

”Det er en meget rystende fejl, som aldrig må gentage sig," siger forbundsformanden for DSU, Frederik Vad, der også er bestyrelsesformand for Ankersminde. "Til sommer skal vi afholde 10-årsmarkeringen af det forfærdelige terrorangreb på Utøya."

"Vi vil ikke kunne markere den tragedie på samme grund, som Stram Kurs afholder rigskongres. Også derfor kan vi selvfølgelig ikke tillade, at Ankersminde skal danne ramme om en rigskongres i et højreekstremt parti som Stram Kurs. Vores kursusejendom er opkaldt efter Anker Jørgensen, og han ville rotere i sin grav, hvis vi ikke fik stoppet det arrangement." 

Ankersmindes værdigrundlag

Formand for DUI-LEG og VIRKE, Ann Urbrand, henviser til, at der er tale om en "administrationsfejl fra vores side". Hvilket Ann Urbrand kalder "dybt beklageligt."

Det gør Stram Kurs på ingen mulig måde

 

"Fremover kommer der til at være en langt stærkere forankring af administrationen i forhold til udlejningen på DUI’s sekretariat," siger formanden. "Vi ønsker et Ankersminde med plads til mange forskellige slags foreninger og organisationer, men de skal leve op til Ankersmindes værdigrundlag. Det gør Stram Kurs på ingen mulig måde."

DSU og  DUI-LEG og VIRKE har tidligere forklaret, at håbet er, at "projektet (Ankersminde, red.) bliver i Anker Jørgensens ånd og løftes af folket for folket og sikrer hele Arbejderbevægelsen og Danmarks ungdom et godt samlingssted."

Beslutningen kommer, efter researchkollektivet Redox har kontaktet Ankersminde med henblik på en kommentar til, at Stram Kurs’ årsmøde skulle afvikles i lokalerne.

Frederik Vad uddyber over Netavisen Pio, at ingen havde troet, at "nogen kunne finde på at lade det gå gennem bookingen".

Jeg er sikker på, at han nok skal gøre, hvad han kan for at få mest muligt ud af situationen

 

"Nu er vi ved at finde ud af det rent kontraktmæssige," siger forbundsformanden. "Manden (Rasmus Paludan, red.) er jo advokat, så jeg er sikker på, at han nok skal gøre, hvad han kan for at få mest muligt ud af situationen."

Partiet Hard Line

Senest har Rasmus Paludan oprettet partiet Hard Line, som han beskriver som et "søsterparti" til Stram Kurs. Det sker efter, at Valgnævnet har suspenderet partiets indsamlinger af vælgererklæringer på baggrund af mistanke om snyd. Derfor er det nu Hard Line, som er partiets navn på engelsk, der indsamler vælgererklæringer til at kunne blive opstillingsberettiget ved det kommende folketingsvalg.

placeholder

Stram Kurs fik 1,8 procent af stemmerne ved det seneste folketingsvalg. Dermed manglede partiet kun 7500 stemmer for at komme ind i Folketinget.

Liste P fik 63.537 stemmer og det udløste godt to millioner kroner i årlig partistøtte.

Stram Kurs er fortsat opstillingsberettiget til folketingsvalg frem til 27. oktober 2020.

Opdateret klokken 12:10 med uddybende kommentar fra Frederik Vad.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

tror faktisk ikke, at Dansk Industri udlejer deres kursusejendomme til fagbevægelsen og omvendt. Det er trist, at Paludan, som nok er advokat - men har fået frataget din bestalling for en periode - bevidst går efter at leje et sted, som han udmærket ved ikke ville kunne realiseres, da stedet og hans politiske budskab er to uforenelige størrelser.
Som et gammelt familiemedlem ofte sagde: Har man ikke noget fornuftigt at sige, bør man holde mund. Den tanke tror jeg faktisk ikke har strejfet Paludan. Han er blot en simpel provokatør på alle niveauer.

Jeg tror den gode Frederik Vad har et problem med demokratiet. Anker var så vidt jeg husker, en god demokrat, men tiderne har jo ændret sig.