Annonce

Rasmus Paludan forfulgte og chikanerede ung mand i årevis

Stram Kurs’ partileder, Rasmus Paludan, fik i 2013 et polititilhold mod at opsøge en dengang 24-årig mand – medie dokumenterer at chikanen var altomfattende
Partileder hos det stærkt højreorienterede parti Stram Kurs, Rasmus Paludan, har igennem flere år forfulgt og chikaneret en ung mand i en grad, så Paludan fik et polititilhold på de maksimale fem år.

Avisen Danmark afslører i dag en række hidtil ukendte detaljer i den opsigtsvækkende chikane-sag, som også i mindre detaljeret har været omtalt i andre medier.

I tilholdet får Paludan forbud mod at opsøge eller kontakte en på det tidspunkt 24-årig mand, som Paludan havde mødt på latinstudierne på Københavns Universitet.

20 til 40 opkald dagligt

Københavns Politi skriver i tilholdet mod Rasmus Paludan, at der er begrundet mistanke om, at Paludan gennem længere tid har chikaneret den unge mand gennem utallige sms-beskeder og opkald - ifølge avisen Danmarks oplysninger ofte mellem 20 og 40 opkald om dagen.

Det fremgår af tilholdet, at Paludan løbende har skiftet sim-kort i sin telefon, når han har foretaget de mange opringninger og sms-beskeder, og at indholdet har været krænkende og chikanerende.

Avisen Danmark har været i kontakt med ofret for Rasmus Paludans systematiske og årelange forfølgelse. Han ønsker hverken sit navn frem, at kommentere sagen eller bidrage til artiklen. Af samme grund er den chikanerede i Avisen Danmark og i Netavisen Pio alene omtalt som ”den 24-årige”.

I tilholdet står der blandt andet:

Jeg vurderer, at De har krænket den 24-åriges fred

"Jeg vurderer, at De har krænket den 24-åriges fred ved at genere den 24-årige, hans venner og familie ved telefonopkald og sms-beskeder, og at det for at få Dem til at standse chikanen er nødvendigt at give Dem et tilhold," står der i polititilholdet, som er underskrevet vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Kim Lykke Østergaard.

I tilholdet lægger Københavns Politi vægt på, at Rasmus Paludan allerede i september 2012 fik en skrivelse om, at han ikke skulle kontakte den 24-årige hverken skriftligt eller mundtligt, herunder opsøge ham personligt, og at politiet havde en begrundet mistanke om, at Paludan alligevel fortsatte sin chikane.

Forsøgte forgæves at få hjælp

Inden Rasmus Paludan fik udstedt det fem år lange tilhold, havde den 24-årige og hans familie gennem flere år adskillige gange anmeldt chikanen til politiet og forsøgt at blive beskyttet af et polititilhold.

Avisen Danmark har talt med en lang række kilder med førstehåndskendskab til sagen, der bekræfter, at den 24-årige har oplevet at blive forfulgt, stalket og chikaneret af Rasmus Paludan - ikke blot via telefonopkald og sms.

De fortæller, at Paludan og den 24-årige mødte hinanden, da de begyndte på latinstudiet på Københavns Universitet. Den 24-årige observerede, at Paludan virkede udenfor i de sociale sammenhænge på studiet, og da Paludan på et tidspunkt tog kontakt til den 24-årige, blev Paludan ikke affejet som i mange andre tilfælde.

Forlig stopper chikane

Dokumenter, som Avisen Danmark er kommet i besiddelse af, beskriver, hvordan den 24-årige havde svært ved at betale for sagsomkostninger i forbindelse med civile søgsmål fra Rasmus Paludan.

Flere kilder bekræfter over for avisen, at Rasmus Paludans civile søgsmål mod den 24-årige ramte familien hårdt økonomisk.

Efter tilholdet i januar 2013 blev Rasmus Paludan i flere tilfælde sigtet for at have overtrådt sit tilhold.

Ifølge Avisen Danmarks oplysninger stoppede chikanen først, da Rasmus Paludan og den 24-årige i december 2013 indgår et forlig.

Netavisen Pio har forsøgt at indhente en kommentar fra Rasmus Paludan til Avisen Danmarks beskrivelse af chikane-sagen. Men Paludan har ikke reageret på vores henvendelser.

Til TV 2 Nyhederne siger Rasmus Paludan, at han "absolut ikke har nogen kommentarer". Han ønsker heller ikke at svare på, hvorfor han har forfulgt den dengang 24-årige. Rasmus Paludan understreger i øvrigt, at et polititilhold er en "administrativ foranstaltning", der intet har med en dom at gøre.

Opdateret kl. 19.15 med Rasmus Paludans manglende lyst til at svare på spørgsmål fra TV 2 Nyhederne.

Opdateret 06.02.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Stram Kurs

  • Rasmus Paludans stærkt højreorienterede, indvandrerfjendske parti, Stram Kurs, blev opstillingsberettiget til Folketinget mandag den 6. maj - dagen før valgets udskrivelse.
  • Ifølge flere meningsmålinger står Stram Kurs til at komme i Folketinget med mellem fire til syv mandater.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce