Annonce

Flertal af danskerne støtter forbud mod koranafbrænding

51 procent støtter et forbud - 39 procent er imod et forbud - måling kommer samtidig med at terrororganisationen al-Qaeda truer Danmark og Sverige
Foto: FunkMonk/Wikimedia Commons
Rasmus Paludan brænder koran af på Nørrebro, 2019.
Et flertal af danskerne - 51 procent - støtter et forbud mod afbrænding af Koranen. Mens kun 39 procent er helt eller overvejende enig i, at Danmark ikke skal forbyde afbrænding af hellige skrifter som Koranen, Toraen og Bibelen.

Det viser en ny måling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken.

Støtter både ytringsfrihed og afbrændingsforbud 

Ifølge Megafon er 84 procent af befolkningen helt eller overvejende enig i, at det er vigtigt at leve i et samfund med ytringsfrihed til alle, også dem med “ubehagelige og ekstreme synspunkter”. Alligevel støtter 51 procent altså et forbud mod afbrænding af hellige skrifter.

SVM-regeringen meldte for nylig ud, at man ønsker at lovgive mod afbrænding af hellige skrifter. Meldingen kom i kølvandet på, at en stribe koranafbrændinger i både Danmark og Sverige har vakt stor opsigt og vrede i den muslimske verden.

Målingen viser, at regeringen er i synk med et flertal af borgerne - også selv om en række partier kritiserer regeringen voldsomt for at ville indskrænke ytringsfriheden.

Øget trusselbillede

De voldsomme demonstrationer og udtalt vrede vendt mod Danmark og Sverige i den muslimske verden på grund af koranafbrændingerne har øget trusselsbilledet mod Danmark.

Det vurderer PET. På den baggrund har regeringen øget grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland og mellem Sverige og Danmark.

Derfor er der behov for at have en skærpet grænsekontrol ved alle Danmarks indre grænser en uge mere

“Det er PET’s vurdering, at trusselsbilledet mod Danmark i lyset af de mange episoder, der har været med både forhånelse af fremmedstater og afbrænding af koraner, skaber en alvorlig trusselssituation. Derfor er der behov for at have en skærpet grænsekontrol ved alle Danmarks indre grænser en uge mere, end der først var lagt op til,” udtalte justitsminister Peter Hummelgaard (S) til Ritzau ifølge Politiken i sidste uge.

Al-Qaeda opfordrer til angreb på Danmark

Mandag aften bekræftede Politiets Efterretningstjeneste over for TV 2, at den militante islamistiske terrororganisation al-Qaeda igennem sin mediekanal, al-Sahab, opfordrer til angreb på Sverige og Danmark.

Peter Hummelgaard ser en klar sammenhæng mellem koranafbrændingerne til truslen fra al-Qaeda.

Truslerne fra al-Qaeda har sat gang i et arbejde i Udenrigsministeriet for at øge sikkerheden:

"Det får os til at gøre to ting. For det første at passe på vores ambassader og understrege overfor værtslandene, at de også er forpligtet til det. Og så i øvrigt at prøve at minimere risikoen. Det er baggrunden for, at vi for efterhånden længe siden sagde, at vi har en intention om at komme med et tilspidset juridisk indgreb, der gør, at den her systematiske fornærmelse af muslimer globalt kan stoppe," siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) til Ritzau ifølge DR.

Opdateret kl. 18.30

Læs også Pio-analysen ‘Forbud mod koranafbrændinger kan sagtens være en vindersag for regeringen’

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lad da endelig danskerne give de muslimske idioter en grund til terror.
Vi er da alle indstillet på død og lemlæstelse, bare vi kan få lov til at brænde den stupide bog.
Så kan vi ovenikøbet blive ægte martyrer.

Hvis vi skal indrette vores samfund efter, at muslimer ikke vil begå terror, så skal vi overdrage magten til Taliban og indføre sharia.

det er selvfølgeligt trist at vi i vort land har individer, som er så afstumpede og samtidig ser f.eks. koran afbrændinger som deres eneste vej til deres ulidelige selv promovering og vej til pressens spalter. Min opfattelse af situationen er ikke at begynde at indføre ved
lov, at forbyder konkrete handlinger eller adfærd.
Jeg mener vi i vort land har love, som siger, at det er strafbart at udøve samfundsskadelige aktiviteter eller adfærd.
Det mener jeg disse enkelt individer efter min menig gør, og derfor er henfalden til straf. Som jeg ser det har vi værktøjerne til at standse disse individers tåbelige handlinger. Nu mangler der alene handling fra
myndighedernes side.

Hans Jørgen Pedersen

Kære Hans Jørgen Pedersen
Problemet er, at jeg mener også, at dit indlæg er samfundsskadeligt. Skal du så i fængsel nu?

Man må undre sig.

Vor regering laver knæfald for fanatiske diktaturer. Alligevel er det OK for 51% af befolkningen.

Jeg ved at den danske befolkning dårligt kan tænke selv, men er afhængige af at det offentlige træffer beslutningerne for sig.

Alligevel undrer det mig, at vi nu er så slappe at vi kryber i flyverskjul blot nogle religiøse fanatikere siger "BØH" til os.

Jeg fylder snart 69 år, så jeg har nok ikke så mange år tilbage. Og med de kludedukker jeg efterhånden har som medborgere, er det måske ikke så dårligt?

Megafon har vel spurgt 100 eller 1000 danskere. Tror man skal tage den slags målinger med forbehold, især når resultatet er så tvivlsomt. Du har dog ret i, at det er forbløffende, hvor mange danskere der stadig tør stemme til venstre for DF, som stadig er det eneste parti, der ikke vil forære vores indfødsret væk til de massetilvandrede fra MENAPT.

Det kan have lange udsigter før dine venner i DF, under ledelse af en person der tidligere er sigtet for bedrageri over for EU, får indflydelse på Dansk politik. Ved valget i 2022 fik de heldigvis kun 2,6% af stemmerne, svarende til 5 mandater, men kæmp du bare videre for dit parti, som opstod på ruinerne af Fremskridtspartiet, et parti stiftet af Mogens Glistrup, en kriminel som fik 3,5 års fængsel for økonomisk kriminalitet og som blev afløst i folketinget af Pia Kjærsgaard, mens han sad i fængsel, jo, de kan noget i det parti med en fortid ingen andre partier kan mønstre.

Kære Bent Menck Andersen
I Danmark er det sådan, at man ikke er skyldig, hvis ikke man er dømt. Du har tydeligvis et meget arrogant forhold til retssamfundet og til domstolenes vigtige funktion i samfundet.

Hvad skulle det hjælpe med at stemme på DF - ?
Ved valget i 2015 fik partiet 21,1 % af stemmerne og dermed et tydeligt mandat om at påtage sig et regeringsansvar - Det turde de ikke - de kunne have stillet det som et krav til Løkke om at blive en del af hans regering - hvis han ville være statsminister -

Ansvarets åg blev åbenbart for tungt at bære - som så i stedet for blev omvekslet til formandsposten for folketinget - Ved folketingsvalget i 2019 var der en kontant afregning fra vælgerne der viste at den slags studehandler gider de ikke være med til -
Partiet gik fra 21,1% til 8,7 % - Og det kun i en valgperiode - en vælgerlussing af et historisk format ( højt at flyve,dybt at falde )

21,1 procent giver desværre ikke 90 mandater.
Dog blev Lars Løkke presset til mange stramninger, som han aldrig ville have taget initiativ til selv.
Men igen; Magten i Danmark kræver 90 mandater. Dansk Folkeparti fik 37 i 2015.

Peter Jensen -
Ja selvfølgelig kræver det 90 mandater for at et parti- for at opnå absolut flertal til at føre egen politik - Men mindre kan også gøre det , blandt andet ved at deltage i en regering hvor der kan opnåes maksimal indflydelse på den førte politik (fælles regeringsgrundlag )

Det var dette ansvar som DF ikke turde tage på sig - derfor efter min mening - fik de en fortjent vælgerlussing i 2019 -

Nu var det ikke kun udlændingepolitikken som det drejede sig om - men også at DF lagde mandater til Hjort og Løkkes forkætrede omprioriteringsbidrag - samt diverse finanslove - hvor under man blandt andet fik fjernet boligsikringen fra visse pensionistgrupper - ( hvilket fik ældresagen på banen med en voldsom kritik )
Her måtte der en feberredning fra den daværende finansminister til -for at redde DF ud af brøleren -