Regeringens forslag om forbud mod koranafbrænding er underkastelsens politik

Lovforslag signalerer, at Danmark bøjer sig for islamiske diktaturstater. Forhåbentlig sker det for Ukraines skyld. At bøje sig for trusler kan være nødvendigt, ærefuldt bliver det dog aldrig. Det skriver Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, i dagens leder.
Foto: Grafisk afdeling
Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio.
Regeringens forslag om at forbyde afbrænding af religiøse skrifter som Koranen, Bibelen og Toraen er i praksis en genindførelse af den blasfemiparagraf, som selvsamme Lars Løkke Rasmussen, der deltog på pressemødet, afskaffede i 2017

Forslaget, som er udformet som et “afgrænset og præcist lovindgreb”, knytter sig til straffelovens §110e, der allerede ulovliggør afbrænding af fremmede nationers flag.

Hensigten er at sende et signal til resten af verden om respekt for de hellige skrifter og trossamfund. Samt at de danske myndigheder ikke bakker op om afbrændingerne af Koranen.

Det er ellers det indtryk mange i Mellemøsten sidder tilbage med, når de ser politibetjente slå ring om Rasmus Paludan og hans højreekstreme slæng af provokatører og tosser.

Vil blive tolket som underkastelse

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) er tydelig i sin forsikring om, at forslaget ikke ændrer på den brede beskyttelse af ytringsfriheden i Danmark. Det har han ret i. Der fandtes også ytringsfrihed i Danmark før blasfemiparagraffens afskaffelse 2017

Ikke desto mindre er der grund til at udtrykke bekymring.

Når politiet mandsopdækker Rasmus Paludan, så skyldes det, at radikale muslimer er parate til at slå ham ihjel. På samme måde, som de er parate til at slå sagesløse jøder ihjel.

Det er derfor, der står bevæbnede vagter ved landets synagoger.

Herunder lande, der uden at skamme sig, stener kvinder og hænger homoseksuelle

Det er uundgåeligt, at dette forslag vil blive tolket som en underkastelse over for netop de kræfter. Det er det også.

Danmark fører appeasement-politik over for sammenslutningen af muslimske lande, OIC.

Herunder lande, der uden at skamme sig, stener kvinder og hænger homoseksuelle.

For Ukraine er intet offer for stort. Ej heller vores ære 

Kontrasten mellem regeringens knæfald for islamistisk pres og vores modige støtte til den ukrainske uafhængighedskamp, kunne ikke være større.

For når det kommer til kampen mod russisk imperialisme, er der ingen slinger i valsen.

Et land på Danmarks størrelse må økonomisere med kræfterne

De 19 “Fighting Falcon” F-16 kampfly, vi sammen med kampvogne og kanoner forærer ukrainerne, er et velgørende slag i ansigtet på despoten Vladimir Putin.

Det kan ligne et paradoks, men forhåbentligt er der tale om en benhård kynisk afvejelse af, hvilke kampe vi skal tage. Et land på Danmarks størrelse må økonomisere med kræfterne.

Slip falkene løs

Hvis diplomaterne i Udenrigsministeriet skal bruge tid på at rage kastanjer ud af koranbålene, har de mindre tid til at overbevise resten af NATO om, at følge vores eksempel og slippe falkene løs mod den russiske bjørn.

Kald det småstatsmentalitet, men det har været et vilkår i det meste af Danmarkshistorien.

Ærefuldt bliver det dog aldrig

At bøje sig for trusler kan være nødvendigt. Det ved medierne alt om.

Ærefuldt bliver det dog aldrig.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Islam virker ved vold og vold virker. Islam betyder i øvrigt underkastelse. Muslim betyder slave af Allah og sharia betyder, at Allahs lov skal gælde over hele verden. Det er formålet med islam.

Helt rigtigt. Koranen bør forbydes.

Den pædofile ideologi islam er allerede forbudt og har altid været uforenelig med grundlovens § 67, som forudsætter, at dyrkelsen af Gud ikke strider mod sædeligheden og den offentlige orden.

Altså gælder religionsfrihed kun hvis man tilhører den kristne tro

Kære Lene Skov

Ja. Den evangelisk-lutherske kristne kirke har forrang for islam og skal støttes af staten, jf. grundlovens § 4. Statens overhoved, monarken, dvs. kongen eller dronningen, skal tilhøre den evangelisk-lutherske kirke, jf. grundlovens § 6, der således forbyder en muslim at være Danmarks statsoverhoved. Den personlige frihed gælder kun for danske borgere, jf. grundlovens § 71, stk. 1, 2. pkt., og ingen udlænding kan erhverve dansk indfødsret uden ved lov, jf. grundlovens § 44, stk. 1. Endvidere har udlændinge begrænset adgang til at eje ejendom i Danmark i forhold til danskere, jf. stk. 2.

Danmark er jo en kristen stat. Andre har ret til at dyrke deres tro, men ikke når det strider mod sædeligheden og den offentlige orden, hvad islam åbenlyst gør, jf. koranen og hadith.

Islam er en ideologi, der handler om vold, terror, pædofili, voldtægt og kvindeundertrykkelse. Det kan du nemt undersøge nærmere blot ved at besøge dit lokale bibliotek og spørge efter koranen.

En anden mulighed er, at du rejser på en studietur til f.eks. Saudi-Arabien, Iran, Irak eller Somalia, hvor du som kvinde kan blive klogere på islams kvindesyn.

Kristendomen er en ideologi, der handler om vold, terror, pædofili, voldtægt og kvindeundertrykkelse. Det kan du nemt undersøge nærmere blot ved at besøge dit lokale bibliotek og spørge efter biblen.

Jeg er ikke kristen, men til din oplysning, hvis du da for en gangs skyld skulle ønske dig at blive klogere, så findes kristendommen sådan set kun i de fire evangelier, og deri finder du kun et enkelt vers der handler om vold.
Det er Fanden til forskel fra din elskede koran.

@Gunnar Johansen
Din uvidenhed er dog enorm. Der findes faktisk masser af evangelier, men de 300 præster som i for nogle hundrede år siden bestemte, hvad de mente der skulle med, valgte kun 4. Derudover er der hele Det Gamle Testamente. Desuden er mit opslag bare en kopi af opslaget ovenfor, hvor jeg har byttet 2 ord ud. Men det opfattede du ikke. Og hvis du gad undersøge det, så er alle de "kristne" helligdage stjålet fra andre religioner. Ikke mindst fra nordiske mytologi. Julen er en gammel hedensk fest.

Du forstår som sædvanligt ikke en bønne. Jeg ved selvfølgelig godt at julen er en gammel nordisk solhvervsfest, og jeg kender også til synoden i 381 i Konstantinopel. Det var ikke det jeg forsøgte at oplyse dig om.

Og hvad baserer du den tåbelige påstand på.

En ting er, at det er dybt godnat at forlange (og med lov gennemtvinge) respekt for alverdens skøre trossystemer uden bund i nogen observerbar virkelighed samt alle deres symboler og tossede religiøse tekster - og specielt islams, for lad os være ærlige: var det kun alle klodens øvrige religioner, ville intet af dette overhovedet være et tema.

Men man har fra regeringens side virkelig heller ikke megen tiltro til fantasien hos Rasmus Paludan og de andre, der har moret sig med at brænde koraner af. Det bliver ikke svært for dem at drible udenom denne lovgivning ph finde på andre tiltag, der vil hidse muslimer både her og i udlandet lige så meget op.
Det bliver heller ikke svært at finde på happenings, der udstiller desperationen og hykleriet i alt det her. Det er jo bare at starte med de trosretninger, som ingen gider forsvare, men som i princippet også må være omfattet, eksempelvis Jehovas Vidner, scientology, Hare Krishna og mormonismen. Vil domstolene slå hårdt ned på hån af dem og deres symboler? For det bliver de vel nødt til, hvis de ikke skal skabe en uønsket præcedens.

Grunden til, at det er nemmere for regeringen at forbyde danskere at gøre ting, muslimer ikke kan lide, end omvendt, er, at danskere er civiliserede mennesker, der overholder loven, hvor imod muslimer er voldelige tilhængere af en meget ondskabsfuld ideologi kaldet islam.

Muslimer må for eksempel ikke respektere, hvis danske politibetjente giver dem en bøde, fordi ikke-muslimer har ingen autoritet. Vi er beskidte vantro, "ludere", "hunde", mv.

Det ville være meget enklere at forbyde koranen som privat ejendom, den bør kun kunne findes som en bog man kan låne på biblioteket og bibliotekets ejendom må man ikke brænde.
Denne løsning rammer tilbage i den islamiske verden, samtidig med at formålet opfyldes og man kan endda håbe på at den islamiske verden dermed bliver lidt klogere på ytringsfriheden og dens begrænsninger. Her boende muslimer vil i hvert fald kunne forstå hvor grænsen går og de vil ikke opfatte det som eftergivenhed og dermed bliver løsningen mindre farlig på længere sigt.

Koranen bør alene eksistere på et museum for ekstremisme og nazisme sammen med lignende værker som bl.a. Mein Kampf.

Det skal dog understreges, at Adolf Hitler slog markant færre mennesker ihjel end islam har gjort, samt at Adolf Hitler i modsætning til Mohammed ikke var pædofil.

Derfor vil det være fejt over for Adolf Hitler, at sammenligne ham med Mohammed. Hvis jeg skal vælge, så vil jeg hellere heile og have en enkelt voksen kone, frem for at skulle ligge på alle fire og have ti barnebrude, hvoraf halvdelen er mine kusiner.

@Petere Jensen- Din viden om Koranen er da nul. Du vil forbyde Koranen, som ord til andet er det samme so Det Gamle Testamente. De eneste store forskel på Koranen og Bibelen er, at Koranen kun regner Jesus som en profet og ikke Guds søn. Så du ved heller intet om biblen. I det hele er du bare en lille uvidende stakkel, som hader det fremmede.

"Koranen, som ord til andet er det samme som Det Gamle Testamente", siger du.

Jeg ved ikke, hvem der har fortalt dig det, men det er helt sikkert ikke en, som har læst begge bøger, med mindre det er et direkte forsøg på vildledning.
For det udsagn er ikke kun milevidt men nærmere lysår fra at være bare en kvart sandhed. De to bøger ligner ganske enkelt overhovedet ikke hinanden, når det gælder indhold og opbygning.

Når det er sagt, er tanken om et koran-forbud dog stadig lige absurd. Det er simpelthen utænkeligt, og kommer med garanti ikke til at ske - i hvert fald ikke i Danmark. Og herudover er forbud mod bøger jo heller ikke en gangbar vej til at bekæmpe religiøst nonsens og bagstræberi.

Kære Jack

Nej, jeg vil ikke forbyde den pædofile ludervejledning. Jeg foreslår jo netop, at luderbogen kommer på museum. Læs mit indlæg.

Jeg kan også gå med til at den anvendes hos Comedy Zoo til stand-up. Den er nemlig vanvittig sjov at læse i. Jeg mener heller ikke, at det skal være forbudt at bruge pædobogen som toiletpapir, ølbrik og skosål.

Har du læst biblen. For eks. Paulus breve.

Har du læst biblen. For eks. Paulus breve. Kvinder skat tie i større forsamlinger. Og spørg de oprindelige folk i Nord og Sydamerika, hvad des synes om de folkemord, som de kristne lavede.

Har du læst biblen. For eks. Paulus breve. Kvinder skat tie i større forsamlinger. Og spørg de oprindelige folk i Nord og Sydamerika, hvad des synes om de folkemord, som de kristne lavede.

Det de tosser der brænder andres Hellige bog af, gør kun Islam Mullaerne en tjeneste, så har de belæg for at de kan opildne til optøjer, vold m.m. Det har intet med ytringsfrihed at gøre, at brænde bøger af, som er hellige for en religion. Intet. Jeg forstår ikke, man kan sammenligne de to ting. Islam er frygtlig på mange punkter i min verden, katolicismen på andre, og selv den kristne tro, hvor kirken i mange år og fortsat ikke sætter Hetro og Homoseksuelle par lige mht. vielser. Der er også sekter herhjemme og andre steder, hvor man tager sig til hovedet over deres indhold . Jehovas vidner f. eks. Der er religionsfrihed i dette land såvel som ytringsfrihed, og begge dele skal behandles med resekt og ansvarlighed.

Og knivloven har vi fordi en håndfuld tossede indvandrer-drenge glemte at de var i Danmark og ikke i et MENAPT-land

Kære Helle
Det er meget skræmmende at du tilsyneladende mener, at man kan have legitimt belæg for, at optræde voldeligt. Det er voldsmanden ansvar, at han er voldelig. Ingen andens.

"Da Støjberg trådte ind i Mjølnerparken, blev hun kaldt »en fucking luder«.
https://www.berlingske.dk/politik/da-stoejberg-traadte-ind-i-mjoelnerpar...

Jeg er kranked - virkelig kranked. Jeg forlanger at alle imamer siger 'undskuld' mere end en gang - og at det aldrig vil gentage sig - og 'undskuld' for alle de gange danske kvinder er blevet kaldt ludere.

Hvis ikke må vi have ændret straffeloven!
.

Kære Kurt Jensen
Inger Støjberg stemmer for lovforslag om indfødsrets meddelelse til tilvandrede tilhængere af ideologien islam, så hun har jo bare fået den hilsen, som hun selv har bestilt i folketingssalen. Dansk Folkeparti er de eneste, der kæmper imod lovene om indfødsrets meddelelse.

@ Kurt Jensen
At du føler dig krænket er da helt ligegyldigt. Det giver dig ingen rettigheder. At du forlanger er jo direkte latterlig. Du har ikke mere ret end andre. Du er et lille ubetydeligt menneske og du bliver mere og mere dum at høre på. Dine udgydelser er ligegyldige.

Selvfølgelig har Kurt Jensen, der har dansk indfødsret, ret til Danmark. Det fremgår klart og tydeligt af indfødsretsforordningen samt af grundlovens § 29, stk. 1. De fremmede, der imod - de har ingen ret her. De kan tolereres som ydmyge gæster, hvis de er nyttige for os; Det er alt, hvad de skal opnå her.

Har du ikke læst indfødsretsforordningen?

Indfødsretten er forankret i den uforanderlige retfærdighed:

"Thi omendskiønt Staten har haft, og Vi endnu i Vores Tieneste have Fremmede, der med en priselig Nidkierhed have tient, og den Dag i Dag er, til Vores fulde Fornøielse, tiener Os og Staten, kan Vi dog ikke andet end følge Billigheds, Kierligheds, ja Samvittigheds helligste Lov […]”

Hvad ved ordet RET i forhold til at tage fejl. Du er SÅÅÅ .....

@ Kurt Jensen
At du føler dig krænket er da helt ligegyldigt. Det giver dig ingen rettigheder. At du forlanger er jo direkte latterlig. Du har ikke mere ret end andre. Du er et lille ubetydeligt menneske og du bliver mere og mere dum at høre på. Dine udgydelser er ligegyldige. Du føler dig krænket. AND THEN FUCKING WHAT?

"en genindførelse af den blasfemiparagraf, som selvsamme Lars Løkke Rasmussen, der deltog på pressemødet, afskaffede i 2017"

sit vægelsind har Jakob E-J ikke fra fremmede
.

Heldigvis har regeringen fået sat en stopper for disse tåbeligheder. At brænder koraner af har absolut intet med ytringsfrihed at gøre. Det er ren og sker provokation. Oven i købet en provokation som rammer helt ved siden af skiven og foruretter muslimer verden over. Der er frihed i Danmark. Grundlovssikret religionsfrihed. Den skal ingen have lov til at forstyre i et frit land.

Så mange tak til SVM regeringen. For en gangs skyld.

Helt enig med Rasmus Hansen. såvel den ærede redaktør som de fleste kommentarer er langt ude i høet med firkantede meninger. Det at opretholde et vist minimum af anstændighed i den offentlige diskurs er altså ikke det samme som at have opgivet princippet om ytringsfrihed. Igen: Overdrivelse fremmer misforståelsen. Slap nu lidt af!

Kære Rasmus Hansen
Hvis man bliver provokeret af, at nogen håner deres egen bog, så hører man ikke til i et højtudviklet civiliseret demokrati. Hvad vil du gøre med hinduisterne, der mener, at det er utilbørligt, når du griller en bøf? Vil du også underkaste dig deres grænser for, hvornår de synes, at du "provokerer" dem med din egen ejendom i dit eget land?

I øvrigt er det også en provokation, at Hells Angels ikke vil tillade, at LTF sælger hash i Pusher Street. Du mener vel også, at regeringen nu skal forbyde enhver utilbørlig handling mod LTF?

Peter Hummelgaard, TV-avisen 25/8 18:30

"... det der ligger os allermest på sinde det er danskernes tryghed og danskernes sikkerhed ..."

vi lader den lige stå et øjeblik ........

hvis det virkeligt skal stå til troende - så ikke flere 'indvandrere' fra MENAPT-landene OG udvisning af kriminelle uanset oprindelsesland OG slut med udgang fra asylcentre og udrejsecentre
.
før det sker så tror jeg ikke på det I siger
.

Den almene viden blandt gode socialdemokrater er opløftende.

At almindelige mennesker tør fortælle hinanden åbent og ærligt om faldgruberne i det lokale landskab er rørende.

At politiet kan spares så de ikke i døgnets 24 timer må stå vagt som ved et stenskred i Norge ved E-6eren efter heftigt skybrud, ja, det er godt for skatten og dens formål som velfærdsydelse!

Men at ytringsfrihed under personligt ansvar betyder at politiet skal koncentrere 90% af sin tid på 0,001% af de danske skatteyderes ytringsfrihed?

Ja, det er da skingrende skørt!

Stuerene det bliver I aldrig!

En forfejlet socialdemokratisk indvandringspolitik skal ikke betales af almindelige fornuftige skatteydere, der troede at ældreomsorg var en naturlig del af forsikringsydelsen SKAT!

Alle skatteydere har krav på den samme beskyttelse fra statsmagten!

Vanvidsbilister i det vestjydske burde politiet kunne beskytte borgerne lige så meget imod som Paludan skal beskyttes imod vanvids-monoteister!

Provokationerne er lige store!

Udkantsdanmark må nøjes med krummerne fra ytringsfriheds-vanvidsbilisternes skatteyderbetalte beskyttelse!

Står du og generer dine naboer, må du selv tage konsekvenserne!

Frihed under ansvar!

Går den, så går den!

Men går den ikke, ja, så må du selv betale for din beskyttelse!

Vanvidsbilister møder du hver dag i Vestjylland!

Ytringsfrihed på speed-eren!

Men hvor er politiet?

Stuerene det bliver I aldrig?

25 velvoksne politibetjente står i ring og forsvarer en vanvids-ytrings-frihedskæmper!

Nyrup har for længst talt!

Løbet er kørt!

Stuerene det bliver I aldrig!

Og side for side rev han ud af den Fogh’ske bog!

Offentlig nedværdigelse af en landsdækkende bevægelse!

Og han tabte stort!

Bøger, oplysning, viden, folkelige fortællinger, ja, det er hele folkeskolens fundament!

Danskere elsker bøger!

De er frit tilgængelige!

Lån dem!

Eller lad dem ligge!

Ytringsfriheden helt tilbage til 1482:

I Danmark indførte den tyske bogtrykker Johann Snell bogtrykkerkunsten, da han i 1482 åbnede sin forretning i Odense. Her trykte han bogen Descriptio obsidionis urbis Rhodiæ (Fortælling om Belejringen af Byen Rhodus — af Tyrkerne 1480).Der skulle gå 13 år, før Gotfred af Ghemen trykte den første dansk-sprogede bog i Danmark[kilde mangler]: Den danske Rimkrønike.
Johann Snell opholdt sig i 1483-84 i Sverige, hvor han også indførte bogtrykkunsten.Dermed fik Danmark og Sverige bogtrykkerier inden år 1500; Island omkring 1530, mens Norge først fik et bogtrykkeri omkring 1640. Dette regnes som hovedårsagen til, at norsk skriftsprog ikke kunne holde sig.

Ytringsfrihed under lige ansvar! For lige mænd og kvinder!

Ingen har krav på større politibeskyttelse end andre!

Politiet burde bruge mange flere kræfter på at dansk lovgivning inclusive færdselsloven blev overholdt i alle politikredse!

Det mod mangler Poul Nyrup fortsat at fremsætte!

Stuerene det bliver I aldrig!

Visse grupper i Danmark gør præcist som det passer dem!

Ytringsfriheds ulighed!

Betalt af skatteyderne!

Og det ved danskerne alt for godt!

Under “de fem forbandede år” kunne selv en grisehandler dagligt give sin mening til kende hjemme i privaten om diktatur-statens altoverskyggende agressor-diktator!

Ærefuldt lige til den omgivende offentlighed opdagede grisehandlerens gimmick til stor fortrydelse for grisehandlerens kone!

Grisehandleren tog sin straf! Grisehandler Larsen bliver fængslet i 30 dage!

Ytringsfrihed under ansvar!

Ærefuldt!

Forfejlet Socialdemokratisk indvandringspolitik - Fup eller Fakta ?

Æres skal den som æres bør - Den mest liberale udlændingelov blev der fremsagt i skåltalerne da loven af 1983 blev vedtaget af et stort flertal af partier som bakkede op om Schlüter regerings lovforslag - Det liberale islæt som især de radikale slog på tromme for - gav udlændinge ret til familiesammenføringer i et helt uhørt omfang- Skiftende regeringer har gennem tiderne prøvet på at rode bod på den fatale beslutning -

Så vi idag under en socialdemokratisk ledet regering -står med en af de mest restriktive udlændinge love i Europa -
Skal man endelig tale om et ansvar både det negative og det positive - så må ansvaret placeres kollektivt og vel helt i det parlementariske demokratis ånd -

Om ytringer og forhånelser - “ Alle kender de tegninger - så at trykke den igen er kun en tom provokation “ citatet stammer fra EB daværende chefredaktør Poul Madsen et meget klogt udsagn - som jeg kun kan være enig i -

Det er selvfølgelig Muhammed tegningerne det drejede sig om - bare vis nogen skulle være i tvivl -
God dag - Solen skinnet og cyklen slår sig i tøjeret - og den skønne danske sensommer natur kalder -

Danmarks Radio bøjede sig fredag aften for islam: Programmet på DR1 ved navn "Alle mod 1" var uden forklaring ændret til et de facto "Alle mod 2".
Årsagen var tilsyneladende at en muslima havde tilmeldt sig, men hendes mand syntes ikke hun skulle stå alene, så han må have insisteret på at være med. Studieværterne gav ingen forklaring.

Hvis danskernes tryghed og sikkerhed virkelig interesserede den selvglade mette, så stoppede hun al
muslimsk indvandring.

Hvordan kan det være danske politikere bruger al deres energi og tid på at ødelægge Danmark mest muligt? Indtil for 20 år siden var det virkeligt et godt land at leve i.

Annonce