Annonce

Unge socialdemokrater i opgør med moderpartiet: "Der er en forkert opfattelse af loyalitet"

Den stigende ulighed vækker utilfredshed til DSU-møde. Der skal være plads til uenighed om emnet i Socialdemokratiet, mener forbundsformand, Katrine Evelyn Jensen.
Foto: Emma Inge Hansen
På billedet ses Katrine Evelyn Jensen til debatmøde den 1.11.23
“Godaften, kammerater” 

Sådan lyder det fra en af arrangørerne af aftenens arrangement, som tilføjer, at det kan man jo sige her.

Anledningen er et møde om den stigende ulighed, som en gruppe unge mennesker fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom(DSU) har arrangeret.

Med til mødet var blandt andre forbundsformanden for DSU, Katrine Evelyn Jensen, og forbundsformanden for 3F, Henning Overgaard, som med egne ord “ikke gider mere bullshit”.

Ikke mere stigende ulighed 

Mødet indledes med, at lektor i økonomi ved CBS, Birthe Larsen, fortæller, hvordan gini-koefficienten er steget i takt med topskattelettelser og andre politiske tiltag er blevet gennemført.

Gini-koefficienten beskriver, hvor lige et land er. Desto lavere den er, desto mere lige er landet.

Godt 50 mennesker er mødt op, de fleste er fra København og omegn, en enkelt er kommet hele vejen fra Frederiksværk.

Ved siden af Birthe Larsen sidder Henning Overgaard.

”Det, I kan hjælpe med, er at få Socialdemokratiet til at forstå, at vi vil have en regeringsperiode, hvor uligheden ikke stiger,” lyder det fra Henning Overgaard oppe fra scenen.

Samtlige 50 socialdemokrater kvitterer med klapsalver.

”Vi gider ikke mere bullshit fra nogle regeringer. Det er lige meget, om det er Socialdemokratiet eller andre, som sidder for bordenden,” siger Henning Overgaard og høster endnu et bifald.

Det er næppe de største fans af SVM-regeringen og dens skattelettelser, som er mødt op til mødet.

Opgør med kultur i Socialdemokratiet 

Efter Henning Overgaard er det forbundsformanden for DSU, Katrine Evelyn Jensen, som træder op foran publikum.

Hun begynder med at lange ud efter finansministeriets regnemodeller, som gør det svært, at gennemføre en politik, der gør op med ulighed i samfundet.

“Noget af det, jeg er mest træt af ved politik, er, at man ikke kan sige noget uden, at det er godkendt af regnemodellerne,” udtaler hun.

Herefter tager den unge socialdemokrat fat i et - for nogle - betændt emne. Kulturen i det gamle arbejderparti, hvor man i dag har en forståelse af, at der er en stærk ledelse, som sætter retningen.

“Jeg synes, at der er en forkert opfattelse af loyalitet i vores parti,” siger Katrine Evelyn Jensen.

Det gør Socialdemokratiet dårligere, at man har en kultur, hvor man ikke kan være uenige

“Det gør Socialdemokratiet dårligere, at man har en kultur, hvor man ikke kan være uenige,” uddyber hun.

Afslutningsvis har hun en opfordring til de partimedlemmer, som er utilfredse med den politik, der bliver ført på Christiansborg:

“Stil krav til jeres folketingskandidater,” lyder det fra DSU-forbundsformanden.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

SVM regeringens eneste formål er at afvikle de sidste rester af den Socialdemokratiske skattefinansierede velfærdsstat for at bane vejen for forsikringsvelfærdsstaten - Og her, i velfærdssamfundet, er der kun plads til de betalingsstærke. Resten må nøjes med livreddende førstehjælp for fremtiden. Det vil løse alle udfordringer med personale mangel i f.eks. ældreplejen og sundhedsvæsenet. Ikke fordi det skaber flere varme hænder, men fordi op mod 25% af den danske befolkningen afskræres fra andet end, som nævnt, livreddende førstehjælp. Slt i mens de betalingsstærke kan glæde sig over uhindret adgang til alle livets goder uanset stadiet i livet. Alt den hjemmehjælp man kan drømme om. Hospital adgang med lange baner af speciallæger og sygeplejesker. Behov for nye hofter? Så bare sig til og du får dem monteret. Forsikringen betaler. Hører du til blandt de 25%, som må nøjes med livreddende førstehjælp får du udleveret en træningselastik og en vejledning, så du kan træne dine ødelagte hofteled derhjemme på stue gulvet.

Sådan ser fremtiden ud lige om lidt, når SVM regeringen om senest 3 år har afsluttet deres opgave. Den endelige afvikling af den Socialdemokratiske velfærdsstat - Og er den først væk kommer den ALDRIG tilbage i gen. Så er løbet definitivt kørt.

Det kommer til at gå voldsomt ud over de 25% mindst bemidlede og gøre det danske samfund betydeligt hårdere hen imod amerikanske tilstande.

Den eneste ulighed der stiger, er balancen mellem danskere og den nye befolkning fra MENAPTE, hvor vi danskere hvert sekund året rundt udvandes til fordel for vandrerne. Engang hed det folkemord, når et folk blev udryddet. I dag hedder det "tolerance" og "mangfoldighed".

Dem, vi blev bildt ind var "asylansøgere", marcherer nu i vores gader og hejser deres flag.

Jo flere nye medborgere jo bedre Peter Jensen. Danmark har i den grad brug for arbejdskraft. I Holland, som er meget mindre en Danmark, bor der ca. 18.000.000 mennesker mod Danmarks sølle 6.000.000. Så der er rigeligt med plads til yderligere 10.000.000 indvandre i Danmark.

Det vil få BNP til at eksplodere med yderligere 10.000.000 danskere. Og de venter verden over på at komme til, når de får budet. Der er virkelig mange, som gerne vil til Danmark for at bidrage.

Der er 12.000.000 arbejdsløse europæere i EU med fri bevægelighed i Danmark. Lad os lige starte med at ansætte dem først, inden vi omdanner vores land til Danimakistan.

Der er rigtig mange fra sydøst asien som venter på en chance. Lad os give den til de pragtfulde mennesker. En win/win situation på alle niveauer.

Jeg er også denne gang mest enig med DSU. Dog vil jeg sige, at det burde være muligt at udvikle en mere brugbar målemetode end Gini-koefficienten. Men det er en anden diskussion,

Hvis man ser bort fra folkepensionister og dem på overførsel, så er der da ikke så meget at kloge over.
Måske prisen for ovennævnte gruppes betaling af skattelettelser og bistand til krig burde belønnes med en medalje eller et diplom

Joachim og Marie køber villa i Danmark for 25 millioner kroner. For mine penge. Kontanthjælp på første klasse.

Nedlæg kongehuset nu.

"En enlig mor til to børn på kontanthjælp får nu 21.700 kroner udbetalt om måneden" fremsætter Sólbjørg Jakobsen fra Liberal Alliance tydeligvis, at hun ikke aner , hvad hun snakker om. Men hvem kan det overraske?

https://www.berlingske.dk/politik/en-enlig-mor-til-to-boern-paa-kontanth...

Alle enlige mødre på kontanthjælp får ca. 9.500 kr. udbetalt efter skat efter de nye kontakthjælpssateser. Resten af de 21.700 kr. for alle enlige mødre med to børn udbetalt.

Men det sprunger søde unge Sólbjørg Jakobsen fra Liberal Alliance elengant over. Det er der jo heller ikke noget 12 tal i.

Rasmus jeg har ikke satserne men til de 9.500 kr. men dertil skal så lægges børnepenge, børnetilskud, bolighjælp og husk det forhøjede børnetilskud for enlige, så måske nærmer en enlig mor sig de 21.000 kr udbetalt,
Du kender vel satserne så prøv at regne på det igen, vi snakker jo om hvad hun/ han får i hænderne.

Det interessante er hvor tilliden blev af?

Tilliden i Venstre?

Tilliden i Socialdemokratiet?

Tilliden til de konservative?

Tilliden til Dansk Folkeparti?

Tilliden smuttede sjovt nok over til alle dem ingen havde tillid til!

Folkeskolelærerne, sygeplejerskerne,Inger Støjberg og Lars Løkke!

Hvad der sker med tilliden i Danmark i disse år er uhyre interessant!

Tilliden til Novo Nordisk og medicinen Wegovy er hel fantastisk!

Generationsoprydningen er gået i gang for skatteydernes penge!

Al den velfærd som satte sig på sidebenene, vommen, bagdelen, hagen, ja overalt, den skal væk!

Et opgør af rang imod velfærden!

Nu mangler vi så blot oprydningen og overforbruget alle de andre steder!

Afbureaukratisering og CO2 afgifterZ!

Tænk hvis Novo kan opfinde medicinen imod begge dele!

Men top-top skatten stopper nok projektet!

Hvem gider gå på arbejde for under 2.500.000 kr.

I hvert fald ikke en Mogensen og Christiansen!

Og de styrer i dag Socialdemokratiet og Venstre sammen med DSU!

Tilliden i lille Danmark er borte!

Kun i de små enheder lever tilliden lidt endnu!

Sygeplejerske\patient!

Folkeskolelærer/ folkeskoleelev!

DSUer/DSUer

Konen og æggene!

Men måske kommer æggene for hønen i partipolitik?

Annonce