Regering vil bruge millioner på at lette skat på lystyachter

”Liberal Alliances gave til Fritz- og Poul-segmentet,” mener S-skatteordfører Jesper Petersen
Regeringen foreslår i sit finanslovsforslag for 2019 at gøre det markant billigere at forsikre lystbåde. Regeringen har afsat 55 millioner kroner til formålet.

Nedsættelsen betyder, at jo dyrere båd man har, jo større bliver besparelsen.

Lystyachtejere vil således spare godt 5000 kroner per million kroner lystyachten er forsikret for, hvis regeringens finanslovsforslag bliver til vedtaget. Er ens lystyacht forsikret for fire millioner kroner, så er besparelsen altså 20.000 kroner årligt.

Regeringen foreslår konkret at lette afgiften på lystyacht-forsikringer med godt en halv procent - fra 1,34 procent til 0,8 procent. Afgiftsnedsættelsen vil koste statskassen 55 millioner kroner.

”Det er Liberal Alliances gave til Fritz og Poul-segmentet med dyre både i Vedbæk, Skovshoved og Rungsted,” siger Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, til Ekstra Bladet - med henvisning til de to fiktive overklasseløg fra satireprogrammet Rytteriet.

Alle ejere af sejl- og motorbåde, som er kaskoforsikret, får glæde af skattelettelsen, men afgiftsnedsættelsen vil især kunne mærkes for ejere af de store lystyachter.

”Hver gang Liberal Alliance ser en én krone, forsøger de at give skattelettelser til dem, som har mest i vores samfund,” siger Jesper Petersen, der synes de 55 millioner kroner kunne være langt bedre anvendt på uddannelse, ældrepleje og pædagoger i daginstitutionerne.

Joachim B.: ”Misundelsesafgift”
Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, finder afgiftsnedsættelsen fuldstændig på sin plads:

”Helt almindelige danskere, der har en lystbåd, blev pålagt en ekstra afgift under den tidligere regering. Vi stemte naturligvis imod den afgift, sammen med de øvrige borgerlige partier - herunder Dansk Folkeparti.”

”Det er sådan nogle pjatafgifter, der skal væk,” siger Joachim B. Olsen til Ekstra Bladet. Han betegner den ekstra afgift, der blev indført under Thorning-regeringen, som ”en misundelses-afgift”.

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

60% af bådejerne i de danske havne har rundet de 60 år. Det er dyrt nok i forvejen, at dyrke denne sport. De høje omkostninger afholder mange familier fra denne fantastiske og danske tradition.
De burde efter min mening have fjernet denne misundelsesskat helt.

Annonce