LA: Ned med kontanthjælpen i Udkantsdanmark

Det skal ikke kunne betale sig at flytte til en billig kommune i udkantsdanmark og leve af en attraktiv, høj kontanthjælp, lyder det fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen.
Det skal ikke være attraktivt at flytte til provinsen og leve af kontanthjælp, lyder det fra Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen, der foreslår at man skærer på kontanthjælpen i yderområderne, så den afspejler leveomkostningerne. Det skriver Ugebrevet A4.

”Man skal fastsætte niveauet af kontanthjælpen ud fra de leveomkostninger, der er i de enkelte kommuner. Også for at modvirke, at det bliver for attraktivt at flytte dertil, fordi man gerne vil leve på overførselsindkomst,” siger Joachim B. Olsen til Ugebrevet A4 og tilføjer:

”Det giver simpelthen ikke mening, at kommunerne ikke har mulighed for at indrette kontanthjælpen sådan, at den passer til de leveomkostninger, der er i de pågældende kommuner.”

Det er i dag ikke kommunerne, der fastsætter størrelsen på kontanthjælpen, men folketinget. Og det betyder at alle får det samme, uanset om de bor i en dyr kommune som Rudersdal eller i en billig kommune som Langeland.

Kontanthjælp skal ned til 7.000 kroner

Joachim B. Olsen har tidligere foreslået, at kontanthjælpen nedsættes for de nuværende cirka 14.000 kroner til forsørgere og 10.000 til ikke-forsørgere til samme niveau som den man giver til unge under 30, som er omkring 7.000 kroner.

Forslaget fra Liberal Alliance får ikke umiddelbart opbakning fra andre partier på Christiansborg. Socialdemokraternes folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen spørger i en opdatering på Facebook ” Hvor mange børn skal mon vokse op i fattigdom, før Joachim B. Olsen er tilfreds?

Også socialdemokraternes beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen undrer sig over Joachim B. Olsens forslag.

Også Dansk Folkeparti og beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen (V), tager afstand Joachim B. Olsens idé.

Update: I et interview med Berlingskes Politiko siger Joachim B. Olsen, at det ikke er et LA-forslag.

"Det er ikke et forslag, Liberal Alliance har stillet. Det er noget, jeg har sagt, og ikke noget, man kan tage Liberal Alliance til indtægt for," siger han til avisen.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook