Sag om grov udnyttelse af chauffører kommer nu for retten

Sagen mod Kurt Beier Transport A/S kommer for retten i maj 2021: Tiltales for grov økonomisk udnyttelse af de filippinske chauffører - flere chefer risikerer op til 6 års fængsel
Foto: Fagbladet 3F
Sagen mod det omstridte transportfirma Kurt Beier Transport A/S for grov udnyttelse af filippinske chauffører kommer nu for retten. Sagen er berammet til maj 2021 i retten i Sønderborg.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi over for Fagbladet 3F. Politiet kan endnu ikke oplyse, hvornår der falder dom i sagen.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi rejste tidligere i år tiltale mod Kurt Beier Tranport A/S og chefer med tilknytning til selskabet for overtrædelse af straffeloven.

Den tungeste tiltale lyder på “åger af særligt grov beskaffenhed”

Den tungeste tiltale lyder på “åger af særligt grov beskaffenhed” i sagen, hvor filippinske lastbilchauffører boede i en slumlejr på firmaets område i Padborg.

Det fremgår af anklageskriftet, at Kurt Beier Transport A/S også er tiltalt for en række andre lovbrud. Blandt andet overtrædelse af udlændingeloven for at have beskæftiget filippinske og srilankanske statsborgere uden de fornødne arbejdstilladelser i Danmark.

Risikerer seks års fængsel

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod tre chefer i Kurt Beier Transport A/S for brud på udlændingeloven. Det er de samme chefer, som også er tiltalt for åger af særlig grov beskaffenhed, som kan give op til seks års fængsling,s kriver Fagbladet 3F.

Anklagerne mod transportfirmaet omfatter også brud på bygningsreglementet. Blandt andet fordi der i tilfælde af brand ikke ville kunne kunne ske en sikker evakuering og redning af chaufførerne fra slum-lejren i Padborg.

Kurt Beier Transport er også tiltalt for overtrædelse af byggeloven, fordi transportfirmaet har opført et såkaldt chaufførhotel uden byggetilladelse 

Kurt Beier Transport er også tiltalt for overtrædelse af byggeloven, fordi transportfirmaet har opført et såkaldt chaufførhotel uden byggetilladelse.

Op til 200 cchauffører levede i slum-lejr

Sagen startede, da Fagbladet 3F i oktober 2018 afslørede, at der på skift boede op til 200 filippinske og srilankanske lastbilchauffører i Kurt Beier Transport A/S’ lejr ved Padborg nær grænsen til Tyskland.

Nogle chauffører boede i beskidte containere med fugt og mug på væggene, andre i uisolerede lastbilanhængere med presenninger over. Timelønnen var i visse tilfælde helt ned til 15-20 kroner.

Dagen efter afsløringen ransagede Syd- og Sønderjyllands Politi lejren.

Sagen blev siden politianmeldt af Center Mod Menneskehandel

Sagen blev siden politianmeldt af Center Mod Menneskehandel, der i november 2018 konkluderede, at lastbilchaufførerne var ofre for menneskehandel til tvangsarbejde. Politiet har dog opgivet at rejse sag mod vognmandsfirmaet for menneskehandel, skriver Fagbladet 3F.

Det er ikke lykkedes Fagbladet 3F at få en kommentar fra direktør hos Kurt Beier Transport A/S, Karsten Beier.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ja 3F havde ikke ret da de stod og råbte slavelignende forhold!
Hvorfor er den fagbevægelse så utroværdig og langt væk fra almindelige mennesker?

Annonce