Annonce

Sammenbrud: Kendt bøf-restaurant varsler lockout

Jensens Bøfhus varsler lockout efter restaurantkæden forgæves har kæmpet for at få ansatte 3.000 kroner ned i løn.
Restaurantkæden Jensens Bøfhus varsler lockout af ansatte organiseret i 3F. Det bekræfter Jensens Bøfhus overfor Ekstra Bladet.

Kæden har gennem længere tid kæmpet for at tegne en ny overenskomst med 3F.

Bøfkæden ønsker nemlig at få samme overenskomst, som buffet-stedet Restaurant Flammen. Her aflønnes medarbejdere med en timeløn, som er 20 kroner lavere end den, som tjenere på Jensens Bøfhus får i dag.

Forhandlingerne brød sammen lørdag

Lockouten er varslet til starte 16. marts. Hvis 3F og Jensens Bøfhus ikke er blevet enige om en overenskomst inden da, vil de ansatte blive sendt hjem uden løn, hvis de er organiseret i 3F.

Forhandlingerne brød sammen lørdag, og 3F vil nu anmode forligsmanden om at indtræde som mægler. Det oplyser fagforbundet til A4 Nu.
 

3F: En tjener skal ikke have opvaskerløn

For Jensens Bøfhus’ administrerende direktør, Anders Nicolaisen, handler kampen for en ny overenskomst om “lige løn for lige arbejde” for de ansatte på kædens 23 danske restauranter.

“I dag er der en lønforskel mellem gastronomer og tjenere. Gastronomerne får en lavere løn i dag, end dem som arbejder i serviceområdet,” siger han til Ekstra Bladet.

Hvis Jensens Bøfhus fik en overenskomst svarende til den på Restaurant Flammen, ville en fuldtidsansat tjener få 3200 kroner mindre i løn om måneden. Og det er ikke rimeligt, mener fagforbundet.

Vi betragter det ikke som lige løn for lige arbejde, hvis en tjener skal have en opvaskerløn

For tjenere på Jensens Bøfhus serverer og tager mod bestilling ved bordene, mens Flammen fungerer som en buffet uden egentlige tjenere, hvor de ansatte både vasker op, gør rent og fylder op i buffeten.

“Når vi siger lige løn for lige arbejde, så er det lige løn for tjenerarbejde på niveau med de tjenere, der arbejder alle mulige andre steder i branchen. Vi betragter det ikke som lige løn for lige arbejde, hvis en tjener skal have en opvaskerløn,” lyder det fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration til A4 Nu.

Afviser tillæg til tjenere

Allerede i 2019 meldte Jensens Bøfhus sig ud af arbejdsgiverforeningen Horesta og opsagde deres overenskomsten med 3F.

Ifølge fagforbundet har man tilbudt Jensens Bøfhus at få Flammens overenskomst, hvis kæden gik med til at betale et tillæg til deres tjenere. Det har Jensens Bøfhus afvist.

Hvis lockouten bliver en realitet, vil den kun ramme de ansatte, som er organiseret i 3F. Der er tale om maksimalt 30 ud af kædens 700 medarbejdere, oplyser Jensens Bøfhus’ direktør til Ekstra Bladet.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nå, men resultatet heraf kan vi let fremskrive: Ansatte i spekulationsforetagenet Jensens Bøfhus bliver i fremtiden uorganiserede, men så kommer der jo det til, når 3Fs medlemmer i andre virksomheder blokerer for levering af råvarer til virksomheden. Det er meget tænkeligt, at JB får det svært i fremtiden, og man vil fra borgerligt hold forsøge sig med at vride hænder og synge salmer om fagforeningstvang, men spørgsmålet er, om ikke JB, ved den ringe kvalitet af deres produkt, allerede har sat al sympati overstyr. JB har aldrig brilleret med tænkeevne eller realitetssans, og budskabet til dem må være: Se at blive voksne mennesker, og hvad så med at præstere et ordentligt produkt? Skal man give summer ud på et restaurantbesøg, er formålet ikke at erlægge skillinger til ejerens formue, men at betale for betjening og materielle ydelser, som er pengene værd. JB er på vej i en helt forkert gade.

Hvornår stopper 3F mafiaen med forskelsbehandling og indser at de taber medlemmer pga deres urimelig, hysterisk behandling af virksomheder, samt svigt af deres medlemmer.

Undgå at ansætte medlemmer af 3f.
Der er altid ballade med dem