Annonce

Schaldemose: Højrefløjen blokerer for den grønne omstilling

Der er desværre en stor risiko for, at en blå stemme i Danmark bliver til en sort stemme i EU. Det skriver Socialdemokratiets spidskandidat til Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose
Foto: MEW
Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet.
Om en uge, når den sidste folder er delt ud, og stemmerne er talt op i hele Europa, begynder spillet om de europæiske topposter. Formand for EU-Kommissionen, Rådet og Europa-Parlamentet. Den udenrigspolitiske repræsentant. Fordelingen af kommisær-porteføljer. Der er mange poster i spil og meget, der skal gå op i en højere enhed.

De danske medier har det desværre med at fokusere noget enøjet på det spil, der foregår bag lukkede døre i Rådet, hvor EU´s stats- og regeringsledere forhandler for at få alle brikker til at falde på plads. De glemmer tit, at hele EU-Kommissionen skal godkendes af Europa-Parlamentet, før den kan trække i arbejdstøjet. Derfor kan EU-valget på søndag få stor betydning for den nye EU-Kommission.

Meningsmålingerne over hele Europa ser sorte ud for klima og miljø. Flere steder står højrefløjen til fremgang. Dén højrefløj, som allerede de sidste fem år har vist, at de hellere stemmer med den kulsorte industri fremfor for klodens interesser og fremtidige generationer. Der er desværre en stor risiko for, at en blå stemme i Danmark bliver til en sort stemme i EU. Derfor er din stemme på søndag afgørende vigtig for Europas grønne fremtid.

men desværre valgte højrefløjen at spænde ben for en ambitiøs aftale om naturgenopretning

Og derfor kommer jeg til at kæmpe med næb og klør for, at den næste formand for EU-Kommissionen forpligter sig på at fortsætte arbejdet for natur, miljø, rent drikkevand og klima i Europa.

Fem indsatser

Der er særligt fem grønne indsatser, som står højt på min dagsorden i næste mandatperiode:

For det første skal vi passe bedre på naturen. For biodiversiteten er faldende i hele Europa. Der er i høj grad brug for at genoprette mere natur i Europa. Det forsøgte vi også i denne mandatperiode, men desværre valgte højrefløjen at spænde ben for en ambitiøs aftale om naturgenopretning. Derfor vil jeg arbejde for, at den næste EU-Kommission sikrer, at en ny og ambitiøs naturlov vedtages hurtigst muligt efter valget.

For det andet skal vi have et ambitiøst klimamål i 2040. Både Danmark og EU er godt på vej til at indløse vores 2030-mål, men der er stadig lang vej til at hele EU er klimaneutral i 2050. Derfor er der brug for et 2040-mål. Og det mål skal være på mindst 90 procents reduktion for hele EU.

Ambitiøst? Ja, men også både realistisk og nødvendigt for klodens fremtid.

Hormonforstyrrende stoffer som PFAS findes overalt

For det tredje skal vi passe bedre på vores rene drikkevand i Danmark og EU. Derfor skal der sprøjtes mindre med pesticider i landbruget. Kommissionen skal sætte sig i spidsen for at sikre en aftale, der nedbringer brugen af pesticider og beskytter vores drikkevand.

For det fjerde skal der gennemføres en grøn reform af EU´s landbrugsstøtte. Det skal være slut med den sorte, passive støtte. I stedet skal landbrugsstøtten gå til de landmænd, der laver aktive tiltag for at passe bedre på vores natur, miljø og klima. På den måde sikrer vi, at landbruget bliver en del af løsningen på klimakrisen i stedet for at være en del af problemet.

Og endelig for det femte skal vi have en giftfri hverdag. Hormonforstyrrende stoffer som PFAS findes overalt. Fra vores regntøj til stegepander. Det ophobes i vores kroppe og gives videre til de nye generationer. Det skader fertiliteten og øger risikoen for en række alvorlige sygdomme. Derfor skal PFAS og andre hormonforstyrrende stoffer forbydes i hele EU.

De kommende fem år kan blive afgørende for de næste mange årtier i Europa. Derfor er valget på søndag vigtigt. Men arbejdet slutter ikke her. Efter søndag starter en ny kamp. Og jeg kommer til for fuld kraft at kaste mig ind i kampen for at sikre, at den næste EU-Kommission leverer de grønne løsninger, som Europa har brug for.

Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet og spidskandidat for partiet til EP-valg 2024. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Socialdemokratiet har to vægtskåle!

En dansk i folketing og regering! En europæisk i EU-parlamentet og øvrige EU- institutioner!

Men hvem bestemmer balancen?

Mette eller Christel?

Mette vil så gerne være førende!

Og en god model i Europa!

Desværre er modellen noget falmende i Danmark!

Så vægtskålen skulle jo nødigt falde hel i bund til Christels fordel!

Mette fører i øjeblikket en egenhændig krig imod Putin!

Biodiversitet, klimamål 2040, rent drikkevand, grøn landbrugsstøtte og PFAS forbydes! Det er Christels agenda!

En agenda der rager Putin en høstblomst om den er vokset i nok så rent vand iblandt insekter, fugle og pattedyr langt væk fra det sidste udslip af PFAS midt i landbrugsstøttet grønt læbælte!

Jo, Europa-valget bliver et skæbnevalg for et splittet Socialdemokrati, der i bund og grund beskriver vælgernes indre dybeste splittelse!

I Venstre kommer krigen imod Putin før klimakrisen!

For som Troels sagde det: Hvis Putin vinder, ja, hvilket Europa står vi så med!

Men for Christel gælder Biodiversitet, klimamål 2040, rent drikkevand, grøn landbrugsstøtte og PFAS forbydes.

Tager man Putin med i sit fadervor hver aften står krydset måske klarere søndag!

Ellers må tvivlen komme Mette til gode!

Den gode kvinde der finder godt selskab i SVM!

Der er 11 partier imellem polerne!

Om frygten for havene er større end frygten for Putin!

Sommeren står for døren!

Charterrejsen er allerede bestilt og betalt!

Den dårlige samvittighed flytter krydser som aldrig før!

Grenen peger endnu mere mod vest end nogensinde!

Det kan de rige opleve første uge i ferien!

Hvis ellers PFAS regnjakken dækker over dagens byge!

Biodiversitet, klimamål 2040, rent drikkevand, grøn landbrugsstøtte og PFAS forbydes!

Kvinden i blåt har sendt sit farvekort imod skyerne!

Øj, det klinger hult.
Stoppe udledning af giftstoffer? Det har vi jo lige set, hvordan miljøministeren gør. Men selvfølgeig, det er jo helt ude på Harboøre tange. Det er jo næsten så langt ud, at det ikke er Danmark mere. Og de indfødte vænner sig nok til det. Det kommer ikke fra landbruget, så det er ikke skadeligt. Derimod skal man sørge for, at kød bliver så dyrt, at fattigrøvene ikke har råd til det. Det batter på klimaet. Almindelige mennesker skal selvfølgelig kompenseres, men pyt med fattigrøvene.
Den gale ide om, at når man fjerner drøvtyggerne, så er klimaet reddet. Det skal der ryges meget sjov tobak for at tro på. Det kan i bedste fald udskyde problemerne et årti eller to. Problemet er ikke drøvtyggerne, det er klodens farligste skadedyr, der formerer sig uhæmmet over hele kloden, og som statsminiseren vil give tilskud til at få flere af i DK? De eneste, der gør lidt ved det egentlige problem er Putin og islamisterne, men det batter ikke rigtigt endnu.

Beklager, ikke flere røde stemmer herfra. Efter 50 år er det på tide at sige fra overfor barnepigementaliteten.

NB.: god fornøjelse med at overtale inderne til at fjerne deres køer, for de er vel lige så klimaskadelige som de europæiske?

Schaldemose gør det fint i EU. Hun fortjente ikke den overfusning Kira fra SF leverede for åben skærm. Magnus Barnøe nr 4 på listen hos S er også god ham bør man også stemme på.
Fuglsang ødelagde noget med sit fjollede input , heldigvis trak han
i land . Håber de får fire mandater ind

Århhh - det er vist et spørgsmål, hvem der overfusede hvem.
I øvrigt løser den nuværende regering klimamålene ved at ændre regnemetoder.
Måske er den borgerlig liberale politik skyld i de trange tider?

Helle - Barnøe er et godt bud - så jeg vil overveje at krydse ved ham i morgen søndag - Så får Region Hovedstaden muligvis en stemme dernede -Og en anbefaling fra Marie Duurhus vores lokale folketingsmedlem tæller også med i mine overvejelser -

Ups ! Barsøe og Durhuus skyl der stå ;-)

Jeg ville virkelig ønske at vores politikere holder op med at tale om en klimakrise. Der er ingen klimakrise. Vejret er godt nok blevet lidt varmere, hvilket er helt naturligt eftersom vi har forladt en lille istid. Det er i øvrigt mest de lave temperaturer om vinteren der ikke er så lave længere. Det betyder færre udgifter til opvarmning, mindre snerydning og simpelthen en behageligere tilværelse end den man havde i årene 1500-1850. Det er noget at glædes over, ikke noget der kan kaldes en klimakrise.
At politikere desuden bilder sig selv og os andre ind (det lykkes dog ikke altid) at klimaet er menneskeskabt, det er helt ude i hampen. Ja, CO2-udledningen er for en lille dels vedkommende menneskeskabt, men den er ikke skyld i ret meget opvarmning af kloden, og kloden bliver næppe mærkbar koldere af at vi udleder lidt mindre CO2. CO2's varmepåvirkning virker desuden logaritmisk, så en lille ændring af CO2-indholdet giver ingen større ændring i temperaturen.
Og det vigtigste er at hvis vi mindsker CO2-udledningen, så mindsker vi også alt det grønne, vi gerne vil have til at spire. Der er jo en grund til at gartnerne fylder deres gartnerier med CO2: Drivhusgassen fremmer simpelthen væksten!
Alle temperaturfremskrivninger, såkaldte modelberegninger, der tager CO2 højtideligt har hidtil forudset for høje temperaturer.
Stop venligst al tale om "klimakrise". Der er ingen klimakrise. Kun i politikernes febervildelser.
Forstår du svensk, så lyt til Sveriges grand old man på klimaområdet, Staffan Mörner: https://swebbtv.se/w/572YaM65wsghwYTb9sLGkT