SF-profil efter afsløring af gule sælgere: Det er fup og fidus 

Beskæftigelsesordfører for SF er ikke overrasket over at høre, at HK har kunne offentliggøre en række forkerte påstande fra gule sælgere.
Foto: William Vest-Lillesøe
Karsten Hønge (SF), beskæftigelsesordfører
Det kommer bestemt ikke bag på beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge (SF), at HK har offentliggjort en optagelse, hvor en telefonsælger fra Det Faglige Hus kommer med en række forkerte oplysninger.

Politiker: Medlemmer og befolkning bliver snydt 

“Der er ikke noget her, der overrasker mig. Det er den samme sang, de har sunget i årtier. Og den bygger på fup og fidus,” siger Karsten Hønge til Netavisen Pio.

Ifølge HK Privats optagelser siger sælgeren fra Det Faglige Hus, at de kan indsende overenskomstkrav, føre sager i arbejdsretten på HK’s overenskomst, og at det er arbejdsgiveren, som betaler de tillidsvalgte.

Alle tre påstande er forkerte, påpeger HK Privat.

Karsten Hønge mener, at både medlemmer og befolkningen bliver snydt af gule fagforeninger.

“De gule løber om hjørner både med deres medlemmer og med befolkningen, når de påstår, at de kan noget, de så slet ikke kan,” siger han.  

Der er nu engang forskel på en klassisk fagforening og organisationer som Det Faglige Hus, mener Karsten Hønge: 

De gule har sunget den samme falske sang i årtier, hvor de prøver at lade som om, de er en faglig organisation

“De gule har sunget den samme falske sang i årtier, hvor de prøver at lade som om, de er en faglig organisation. Men i virkeligheden er det bare en privat forretning.” 

HK offentliggør samtale 

HK Privat offentliggjorde den 12. januar en optagelse mellem et HK-medlem og en telefonsælger fra Det Faglige Hus, hvor HK Privat fremførte, at der var op til flere fejl i de informationer telefonsælgeren kom med om HK.

Det Faglige Hus udtalte i den forbindelse, at de i fremtiden ville stramme op, og at man beklagede hændelsen: 

“Vi kan kun beklage, at en medarbejder hos en ekstern telemarketingpartner angiveligt ikke har haft styr på, hvordan overenskomst-systemet fungerer i Danmark,” udtaler chefkonsulent Mette Jul i et skriftligt svar til Netavisen Pio.

Eftersom dele af optagelsen var en rekonstruktion, som HK Privat havde lavet af telefonsælgerens stemme, tog Det Faglige Hus dog forbehold for at samtalen reelt var fundet sted præcis som den fremgik af optagelsen.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Det er fup og fidus"

Selfølgelig er det det. Det er alt blåt og privat. Kun tilrettelagt til at fiske penge op af borgernes lommer til fordel for de få.

Annonce

Annonce