HK: Lydoptagelse afslører tre forkerte påstande fra gule telefonsælgere 

HK Privat beskylder Det Faglige Hus for at komme med urigtige oplysninger. “Vi vil straks stramme op,” udtaler chefkonsulent.
Foto: Det Faglige Hus
Det Faglige Hus' hovedkontor ved Esbjerg
Det Faglige Hus’ telefonsælgere har ikke styr på fakta. Påstandene om, hvad forskellene egentlig er på en gul og en overenskomstbærende fagforening, fyger gennem luften og har ikke gang på jord.

Sådan lyder det fra HK Privat, der har lagt en optagelse op på Facebook, som ifølge fagforeningen viser, hvordan telefonsælgere fra Det Faglige Hus kommer med forkerte påstande.

HK: Forkert igen!

“Sælgere fra Det Faglige Hus aner ikke, hvad de taler om”

Det skriver HK Privat på Facebook. Herefter gennemgår fagforeningen tre forkerte påstande fra en lydoptagelse, som ifølge HK Privat kommer fra en samtale mellem en telefonsælger fra Det Faglige Hus og et HK-medlem.

“Sælgere fra Det Faglige Hus aner ikke, hvad de taler om”

I opslaget skriver HK Privat:  “Det Faglige Hus indsender overenskomstkrav. Nåh — den var ny. De kan føre sager i arbejdsretten på HK's overenskomst. Siden hvornår? Arbejdsgiveren betaler de tillidsvalgte. Forkert igen”

placeholder

Ser man på videoen, som hører til lydoptagelsen, så fremgår i øverste hjørne, at der er tale om en rekonstruktion, når telefonsælgeren taler.

At der er tale om en rekonstruktion bliver bemærket af flere i kommentarsporet. Her forklarer en ansat fra HK Privat, at man har valgt denne tilgang for at beskytte sælgerens identitet, og fordi HK Privat ikke ønsker at hænge en enkelt sælger ud, der blot gør sit arbejde.

Den ansatte understreger, at ordene i lydoptagelsen på Facebook 1:1 er de samme som i den originale optagelse fra før rekonstruktionen.

Det Faglige Hus vil stramme op

Hos Det Faglige Hus beklager chefkonsulent Mette Jul episoden:

“Vi kan kun beklage, at en medarbejder hos en ekstern telemarketingpartner angiveligt ikke har haft styr på, hvordan overenskomst-systemet fungerer i Danmark,” udtaler hun i et skriftligt svar til Netavisen Pio.

Mette Jul tilføjer, at hvis samtalen havde handlet om overenskomster, som Det Faglige Hus har indgået, havde det været korrekt, hvad sælgeren siger.

“Det er det ikke i dette tilfælde, hvor der henvises til HK,” tilføjer hun.

Ifølge Mette Jul vil Det Faglige Hus i fremtiden sørge for at noget lignende ikke sker: “Vi vil straks stramme op på tingene for at undgå, at noget tilsvarende sker i fremtiden”

“Herudover skal vi tilføje, at vi uden held har forsøgt at få jer til at sende samtalen til os, da det er en rekonstrueret udgave, som HK har lagt på Facebook. Derfor tager vi også forbehold for, at samtalen reelt har fundet sted med den ordlyd, der er i gengivelsen,” udtaler Mette Jul.

Det er trods Netavisen Pios bestræbelser ikke lykkedes at få adgang til den originale optagelse, som HK Privat er i besiddelse af.

“Her og nu kommer vi ikke til at dele nærmere detaljer om det konkrete opkald eller selve optagelsen med Det Faglige Hus,” udtaler formand for HK Privat, Kim Jung Olsen, i et skriftligt citat til Netavisen Pio.

Han fortæller, at HK Privat i øjeblikket har involveret en advokat i undersøgelsen af påstandene fra Det Faglige Hus om HK.

“Vi kan konstatere, at der ikke er tale om et enkeltstående tilfælde men derimod en systematisk spredning af usandheder om, hvad det vil sige at være medlem af HK. Usandheder som kan få store konsekvenser for vores medlemmer, og det ønsker vi at stoppe. Det har vi en advokat til at undersøge nærmere,” udtaler Kim Jung Olsen.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nej, sådan spiller klaveret ikke HK Privat. Pio er journalister og vil beskytte kilder, men skal SELVFØLGELIG være sikker på, at telefonsamtalen har fundet sted som rekonstrueret.
Og hvis ikke, skal HK Privat nødvendigvis jordes for ufine metoder overfor en ufin, men meget billigere konkurrent.

Kære August
Hvis du havde læst artiklen, så ville du vide, at det er medarbejderen hos DFH, de vil beskytte, ikke sig selv. Det står der klart og tydeligt. Så stop dit brok. GULE PROPAGANDIST

Her forklarer en ansat fra HK Privat, at man har valgt denne tilgang for at beskytte sælgerens identitet, og fordi HK Privat ikke ønsker at hænge en enkelt sælger ud, der blot gør sit arbejde.

Den ansatte understreger, at ordene i lydoptagelsen på Facebook 1:1 er de samme som i den originale optagelse fra før rekonstruktionen.

Om det er sandt eller falsk det de gule fagforennger fortæller i telefonen er da komplet ligegyldig. Bare det giver flere betalende kunder i butikken. At kunderne intet for for pengene opdager de fleste alligevel ikke.

Det er som med blå politik - Det er for rigtige mænd. At stå på egne ben. Ha ha ha

Det har vi en advokat til at undersøge nærmere,

Gad vide om politiske partier kan rammes af advokater hvis de lover ting som de ikke kan holde efter et valg og især efter regeringsdeltagelse hvor de har flertallet og i princippet kan gøre hvad de vil?

Falsk reklame eller slet ingen reklame!

Vi fik blot leveret en sæk rådne kartofler ude i sneen ved frontdøren!

Uden bestilling og uden vi havde læst eller hørt om en reklame eller brochure!

Det har vi en advokat til at undersøge nærmere,

Mange mener at Folketingets partier er min bedste fagforening!

“Helhedspleje” betalt med et kryds og skatter og afgifter!

Når Venstre og konservative stiller op midt i solen i en valgkamp ses den blå farve i et tydeligt gult skær!

Og som Pape altid siger: Det handler ikke om kroner og ører!

Det handler om ledelse!

Det ved de nu alt om i Venstre og hos de konservative!

Ingen går over for gult!

Annonce