Gul konsulent bad 3F-næstformand om hjælp til at forstå 3F's lokalaftale: ”Det er lidt friskt”

En ansat i Det Faglige Hus havde angiveligt problemer med at forstå en lokalaftale på vegne af sit medlem. Så ringede hun til 3F, som havde indgået lokalaftalen, for assistance.
Foto: Det Faglige Hus
Johnny Nim, stifter af og formand for Det Faglige Hus
Da telefonen ringede i starten af 2024 hos Maria Holm Nielsen, næstformand i 3F Esbjerg, blev hun noget overrasket over, hvem der, ifølge hende, var i den anden ende.

”Jeg blev kontaktet af en konsulent fra Det Faglige Hus, som fortalte mig, at hun havde et medlem, som var blevet opsagt fra en virksomhed, som vi dækkede overenskomstmæssigt, og så ville hun gerne høre lidt til en lokalaftale, vi havde omkring vinterhjemsendelse,” fortæller Maria Holm Nielsen til Netavisen Pio, og tilføjer:

”Og den kendte hun ikke rigtigt noget til, og arbejdsgiver ville ikke rigtigt hjælpe, fordi de havde jo overenskomst med os, og sagde helt nøjagtigt, at de har tegnet overenskomst med 3F, så det er os, virksomheden taler med.”

Det Faglige Hus har hovedkontor i netop Esbjerg og er stiftet og ledet af formand Johnny Nim.

Lige friskt nok

Medlemmet af Det Faglige Hus arbejdede med gartnerarbejde i en virksomhed i Esbjerg-området. I den branche er det ikke unormalt, at medarbejdere bliver sendt hjem på dagpenge i en periode i løbet af vinteren, hvor der er mindre arbejde.

Normalt, hvis der ikke er en aftale, bliver medarbejdere eksempelvis sendt hjem tre måneder i vinterperioden, men så har 3F lavet en aftale om, at de kun bliver sendt hjem i to måneder fordi medarbejderne kan blive tilbudt noget andet at lave i den ene måned.

Hun tog det meget pænt

Så får de dagpenge i to måneder og normalløn i den ene måned, som 3F har sikret dem ekstra via lokalaftalen.

”Jeg fortalte hende, at jeg ikke kunne hjælpe hende med at forstå aftalen, og at der var en grund til at arbejdsgiveren havde valgt at tegne en overenskomst lige præcis med os.”

”Hun tog det meget pænt, men hun sagde også, at hun havde heller ikke havde regnet med, at hun kunne få hjælp. Men hun ville lige prøve det af.”

Maria Holm Nielsen kender til flere eksempler på, at Det Faglige Hus har sendt et medlem over til 3F for at få vejledning, men hun har ikke før oplevet at blive ringet op af en konsulent derfra.

”Det er lidt friskt”, slutter Maria Holm Nielsen.

Det Faglige Hus: Sandsynligvis en fra A-kassen

Hos Det Faglige Hus kan man ikke udtale sig om den konkrete sag uden flere detaljer. Men fagforeningen vurderer, at der formentlig er tale om A-kassen under Det Faglige Hus.

I et skriftligt svar til Netavisen Pio svarer kommunikationskonsulent Teddy Gehrke således:

“Nu oplyser Pio ikke navn på hverken medlem eller arbejdsgiver, men der er sandsynligvis tale om, at 3F er blevet kontaktet af en konsulent fra Det Faglige Hus’ A-kasse. A-kassen SKAL blandt andet kontrollere, at der i overenskomsten er hjemmel til hjemvisningen, så vi i henhold til lovgivningen kan udbetale korrekte dagpenge til medlemmet.”

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Skal jeg mon forstå det sådan, at det faglige hus' A-kasse er klar over, at det faglige hus' "faglige afdeling" er fuldstændig inkompetente, siden de ringer til 3F.

Mon ikke Det Fagligehus har en del ansatte, som er medlem af 3F og som derfor har krav på at trække på 3F's faglige viden? En form for super billig advokatbistand. Og så er kontingentet fradragsberettiget. FOA, HK osv. kan på den måde også komme til at betjene Det Fagligehus med advokat bistand til billige penge.

Og det er endnog helt lovligt. Præcis som Torben Østergaard-Nielsen's manøvre med Nodic Waste og en planlagt konkurs. Smart i en fart.

Velkommen til det "moderne" Nye Danmark.

Nok lige en tand for fantasifuldt. 😂

Fordi er medlem af en overenskomstbærende fagforeningen har du jo ikke ret til faglig bistand i enhver henseende. Du har ret til bistand ift. din egen ansættelse 😊

Annonce