Dårlig vejledning fik Claes til at melde sig ud af gul fagforening: “Det er respektløst”

Som anlægsgartner oplevede Claes Bo Jørgensen, at han fik langt bedre vejledning af 3F end af Det Faglige Hus.
Foto: Det Faglige Hus
Det Faglige Hus' hovedkontor ved Esbjerg
Claes Bo Jørgensen mener, han fik for dårlig rådgivning af Det Faglige Hus.

I dag har han meldt sig ind i 3F på grund af sine dårlige oplevelser med den gule fagforening, ifølge Fagbladet 3F. 

Dårlig oplevelse med rådgivning 

Om vinteren, når det er svært at arbejde med jorden, kan man som anlægsgartner blive sendt hjem fra arbejde.

Man er ikke fyret, men får heller ikke løn. Men der er også andre muligheder som at lave andre arbejdsopgaver.

Men det fik Claes Bo Jørgensen, som er anlægsgartner og tidligere medlem af Det Faglige Hus, ikke at vide.

Jeg er virkelig sur over den rådgivning, jeg fik

“Jeg er virkelig sur over den rådgivning, jeg fik. De sagde, at jeg bare skulle sendes hjem. Det er respektløst," siger 53-årige Claes Bo Jørgensen til Fagbladet 3F.

3F BJMF mener, at det er en helt forkert rådgivning. Claes Bo Jørgensen er nemlig dækket af overenskomsten med 3F, og det betyder, at der skal holdes møder med ham og hans kollegaer i god tid for at sikre at hjemsendelsen altid bliver så kort, som det kan lade sig gøre.

Det kan være ved at komme på kursus eller efteruddannelse eller ved at gøre en indsats for at finde andre arbejdsopgaver, som giver mening i forhold til vejret.

Det er ikke sket i Claes Bo Jørgensens tilfælde, fortæller 3F BJMF.

I dag er Claes Bo Jørgensen ansat ved OKNygaard. Om vinteren salter han og skovler sne på DSB’s arealer.

Claus Bo Jørgensen fortæller, at han har haft mange gode snakke med tillidsmanden hos OKNygaard, som har opfordret ham til at søge rådgivning hos 3F, der har forhandlet den overenskomst, Claes Bo Jørgensen arbejder under.

På grund af sine dårlige oplevelser med Det Faglige Hus og kontakten til tillidsmanden hos OKNygaard har Claes Bo Jørgensen valgt at melde sig ind i 3F.

Det Faglige Hus: Medlem af A-kasse

Ifølge Det Faglige Hus’ kommunikationskonsulent, Teddy Gehrke, var Claes Bo Jørgensen ikke medlem af Det Faglige Hus, da sagen var aktuel i 2017 og 2020, og derfor har han ikke fået vejledning om vinterhjemsendelser. Han var til gengæld medlem af Det Faglige Hus’ a-kasse.

Teddy Gehrke udtaler, at en a-kasse ikke er forpligtet til at vejlede om 3F’s eller andres overenskomster, men at de blot skal sikre at en opsigelse er givet korrekt, og at et medlem som modtager dagpenge opfylder kriterierne for at få udbetalt ydelsen. Det Faglige Hus’ fagforening tilbyder vejledning om overenskomster, oplyser Teddy Gehrke.

Ikke den eneste sag

Det er ikke kun Claes Bo Jørgensen som har haft en dårlig oplevelse med den gule fagforening Det Faglige Hus for derefter at skifte til en klassisk fagforening.

Netavisen Pio har afdækket, hvordan også ‘Hanne’ meldte sig ind i Det Faglige Hus for derefter at melde sig ind i HK efter dårlige oplevelser med den rådgivning, hun fik fra Det Faglige Hus.

‘Hanne’ er ikke personens rigtige navn, da hun ønsker at optræde anonymt. Hendes identitet er redaktionen bekendt.

'Hanne' oplever en række tilfælde med mangelfuld og decideret forkert rådgivning. Eksempelvis fik hun at vide, at det var i orden, at ‘Hanne’ fik planlagt overarbejdstid, mens ‘Hanne’ selv researchede sig frem til, at det ikke var i orden. Lederen måtte gerne i en akut situation pålægge overarbejdstid, men ikke som en del af en langsigtet plan.

Da Netavisen Pio henvendte sig til Det Faglige Hus for at få en kommentar til historien om 'Hanne’ kom følgende svar: 

“Vi har ingen kommentarer til din artikel, i og med at din kilde optræder anonymt, så vi ikke har mulighed for at undersøge, hvad der er op og ned i kildens påstande,” skev kommunikationskonsulent Teddy Gehrke til Netavisen Pio.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Claes Bo Jørgensen tror som så mange andre lavtlønnede naive sjæle at de lever i frihed løsrevet fra den skattefinansierede velfærdsstat, som blå blok manipulerer dem til at tro. Men de kommer til at betale en meget høj pris for deres naivitet, lige som deres børn risikerer at blive trukket med, når først det "moderne" Nye Danmark slår fuldt igennem - Bare spørg de lavtlønnede i forsikringsfinansierede velfærdssamfund som Tyskland, Storbritannien og USA, hvor lønnen som f.eks. anlægsgartner let er det halve af lønnen i Danmark og hvor udgifter til forsikringer for sundhed og selvbetalt uddannelse er nærmest ubetalelige for de mennesker og deres børn.

Men det er desvære ikke forstået blandt de 100.000 vis af danskere i lavtlønsjobs. Hører du til her og er du under 45 år kan du godt vinke farvel til folkepension, som vi kender den i dag. Det bliver en alderdom op ad bakke.

Men har du stemt på Dansk Folkeparti de seneste 20 år er du selv skyld i det. For det er Dansk Folkeparti, som har været det parlamentariske grundlag for Venstre og De Konservative i skiftende regeringer, som har gjort ødelæggelsen af den danske velfærdsstat muligt - Uden DF ville det aldrig have været muligt.

Annonce

Annonce