Annonce

Succes-ordning fik flere til at skifte ledighed ud med SOSU-uddannelse

460 ledige benyttede sig på et år af muligheden for at tage en social- og sundhedsuddannelse på forhøjet dagpenge. Tænketank opfordrer regeringen til at genindføre ordningen.
Foto: Coulorbox
Plejehjem
Fra sensommeren 2020 og til slutningen af 2022 havde ledige ufaglærte eller ledige faglærte med forældede uddannelser over 30 år mulighed for at tage en erhvervsuddannelse på 110 procent dagpengesats.

I ordningens første år fra august 2020 til september 2021 tog 1530 personer imod tilbuddet. Af dem startede 460 på en social- og sundhedsuddannelse.

Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Det tal vækker glæde hos tænketanken, som netop påpeger, at det er et fagområde, hvor der nu og i fremtiden vil være mangel på arbejdskraft.

”I de kommende år bliver der langt flere ældre med plejebehov, og samtidig har vi en massiv mangel på social- og sundhedsmedarbejdere. Derfor er det positivt, at netop social- og sundhedsuddannelserne er populære blandt de ledige,” siger Emilie Agner Damm, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Opfordring til regeringen

Ordningen udløb ved udgangen af 2022. Men hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er holdningen klar. Regeringen bør genindføre den.

”Muligheden for at tage en erhvervsuddannelse på forhøjede dagpenge har vist sig som en succes og kan være med til at løse manglen på flere typer af faglærte. Så regeringen bør genindføre den,” siger Emilie Agner Damm.

Uddannelserne som industrioperatør og elektriker var ligeledes blandt de populære uddannelser. Her startede henholdsvis 160 og 130 personer i perioden. Handelsuddannelsen var ligeledes efterspurgt med et optag på 130 personer.

 

Netavisen Pio har forgæves forsøgt at få en kommentar til opfordringen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fra både beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen(S) og beskæftigelsesordfører Jens Joel(S).

Netavisen Pio arbejder fortsat på at få en kommentar.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

For os uden lange, akademiske uddannelser var det allerede fra starten indlysende, at den ordning ville komme til at gøre en forskel både for samfundet og for dem, som greb muligheden. Og selvfølgelig skal den da fortsætte.

Send de gamle, som vil, ud af landet til Thailand. Her er oplevelser, sol og varme. Ikke mindst hjerte varme, som man i alderdommen sætter allermest pris på. Penge skal følge de gamle. Også ud af landet. En drømme tilværelse i tropiske og eksotiske omgivelser. Wauuu. I vil blive elle vilde med det. Og så er der Thailandsk kusin. Aldrig har du fået bedre mad, helet helt frisk, som det ikke findes i Danmark. De gamle bliver elle ville med det og vil aldrig hjem igen.

Og personale problemet i ældreplejen er løst og mange hænder frigøres til at øge arbejdsudbuddet i Danmark betydeligt.

Selv har jeg boet i Thailand i en del år efterhånden. Det eneste jeg har fortrudt er, at jeg ikke flyttede herned endnu før.

"Selv har jeg boet i Thailand i en del år efterhånden".
Hvorfor var du så længe om at frasige dig dit danske statsborgerskab?

"Det eneste jeg har fortrudt er, at jeg ikke flyttede herned endnu før".
Ja, hvorfor gjorde du ikke det. Det ville have glædet vi danskere.

Men når du nu så gerne vil have danskere til Thailand, er det så fordi du har problemer med at blive integreret?
Kan du overhovedet gøre dig forståelig i en anden kultur.
Er sandheden ikke, at thaierne er trætte af dig?
.