Tidligere minister beskylder Pernille Vermund for hykleri

Det er hyklerisk at sige, at man skal sige “pyt” til at blive kaldt “perker”, mens det gør ondt, når man selv bliver ramt, lyder det fra Manu Sareen. Vermund afviser kritikken.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Pernille Vermund, partileder, Nye Borgerlige
Den tidligere minister og nuværende kommunalvalgskandidat for Socialdemokratiet på Frederiksberg, Manu Sareen, beskylder Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, for at være hyklerisk.

“Det er hyklerisk på den ene side at sige, at man skal finde sig i at blive kaldt “perker” og bare sige pyt, mens det på den anden side gør ondt, når man selv bliver ramt,” siger Manu Sareen til Netavisen Pio.

Det er hyklerisk

Kritikken kommer, efter at Pernille Vermund tirsdag i Berlingske kaldte en oplevelse med en poder i et af Copenhagen Medicals testcentre for “grænseoverskridende og intimiderende”.

Nye Borgerliges formand stod efter sigende klar til at blive podet i næsen, da poderen spurgte, om det ikke var hende, “der var Pernille?”. Da Pernille Vermund bekræftede dette, sagde han angiveligt, at “hun var ond” og havde “en ond politik”.

Vermund: Sig pyt, og kom videre

Den historie fik Manu Sareen til på Facebook at lave et såkaldt ‘split screen’, hvor der på den ene side var et billede af Berlingskes historie og på den anden side et billede af en anden historie fra 2019. Pernille Vermund kom dengang i modvind, efter at hun i en dokumentar på DR omtalte en forbipasserende limousine-chauffør som “perker”.

 

placeholder
 

 

Et ord, som Nye Borgerliges formand har fastslået sin ret til fortsat at bruge.

I Berlingske-historien afviste Pernille Vermund, at udtrykket “perker” er nedsættende eller burde krænke folk. Hvis nogen blev stødt over udtrykket, skulle de ifølge Nye Borgerliges formand sige “pyt” og komme videre.

Vil ikke finde sig i det

“Jeg vil ikke bare finde mig i, at min reaktion skal være, at jeg bare skal sige pyt,” siger Manu Sareen og fortsætter:

Jeg vil ikke bare finde mig i, at min reaktion skal være, at jeg bare skal sige pyt

“Når vores magthavere siger, at vi bare kan sige “perker”, så er det legitimt at sige, og der er en direkte linje fra, at man siger noget et sted, til at det siver ned. Måske skal hun revurdere, om man bare skal sige pyt, for det gør ondt.”

Manu Sareen oplevede selv sammen med sin søn for to år siden, at han blev genkendt som “ham perkeren fra fjernsynet”. Sønnen oplevede i den forbindelse en “frygtelig smerte” ved, at hans far blev omtalt som en “perker”.

Afviser kritikken

Pernille Vermund afviser dog, at hun er hyklerisk.

“Der er en kæmpe forskel på, hvad man siger til og om hinanden i privat regi eller festligt lag, og hvad man siger om og til hinanden, når man er på arbejde og er repræsentant for enten en virksomhed eller en offentlig myndighed,” siger hun til Netavisen Pio. De to forhold ikke kan sammenlignes, understreger Pernille Vermund:

Det er at tage tingene ude af kontekst at sammenligne de to forhold

“Det er at tage tingene ude af kontekst at sammenligne de to forhold.” 

Pernille Vermund mener fortsat, at mennesker, der bliver stødt over, at hun i en privat samtale bruger ordet “perker”, skal sige “pyt, sådan er hun”. Eller tænke “puha, hvor er hun et skidt menneske”.

Dog understreger Pernille Vermund, at det kun drejer sig om folk, der føler sig krænket på vegne af andre. Ikke folk, som det går direkte ud over personligt.

“Hvis jeg nu havde sagt “perker” direkte til et fremmed menneske - hvilket jeg dog aldrig kunne drømme om - og vedkommende så helt berettiget havde sagt “hvad er det for noget at sige?”, så ville jeg synes, at det var helt berettiget med en undskyldning,” siger Pernille Vermund.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Pernille Vermund er et idol for de dummeste mennesker i dette samfund.

De stemmer på hende fordi hun har nogle højreekstreme udtalelser om ny-danskere.

De har ikke fattet, at hun samtidig vil give skattelettelser til de mest velhavende, og nedskære ydelserne til det selvsamme vælgersegment.

Hvor dumme kan de være????

Jan, pas på dit blodtryk!

enig. Hun er en overklasse BARBI Kvinde fra Snekkersten. Hun arbejder for de rige og de fremmedfjenske. Hun er vist selv opvokset på Amager med venner der er muslimer. Dem har hun helt og aldeles glemt som mennesker . Hun tror hun forsvarer en eller anden udefinerbar Danskhed. Det gør hun ikke. Hun forsvare de rige. hun forsvare dem der har racistiske holdninger. Dem der forsvare et isoleret Danmark i modsætning til et globalt og åbent Danmarrk. Hun er imod Verdens 2 største religion. Som hun præver at dæmoniserer på det groveste. Hun forveksler almindelige troende muslimer med farlige ekstramister. Som Taleban. Alquada osv. Hvorfor i al verden tror hun at muslimer flygter fra deres lande. Tror hun det er for at blive udsat for fremmedfjenskhed og mistro. Tror hun virkelig på at hun som en lyshåret dansk Barbi pige i rød kjole har retten til at tale nedsættende til Muslimer og kritiserer deres religion på et helt forkert grundlag. OG hvor i al verden har hun iøvrrigt den viden fra . Har hun eksperter i Islam tilknyttet sig som politiker . Det tror jeg næppe.

Ja, hun ramte godt nok ved siden af potten med sin bemærkning om ordet "perker", som netop er født med en nedladende betydning, og som alle dage siden har haft den samme betydning. Hvilket hun nærmest umuligt kan have været uvidende om.

Jeg forstår ikke at der ikke er nogen af de såkaldte PERKERE der anmelder hende til politiet for racisme. Den udtalelse om at nogen er en PERKER: er racisme. Se paragraffen her. En paragraf Hun forøvrigt har stillet forslag om skal afskaffes.
RACISMEPARAGRAFFEN
Ifølge straffelovens § 266b kan ”den, der
offentligt eller med forsæt til udbredelse i en
videre kreds fremsætter udtalelse eller anden
meddelelse, ved hvilken en gruppe af
personer trues, forhånes eller nedværdiges på
grund af sin race, hudfarve, nationale eller
etniske oprindelse, tro . seksuelle
orientering, straffes med bøde eller fængsel
indtil 2 år

Manu Sareen, et politisk nul!

Det er overhovedet ikke det det handler om. Manu Sareen er dansk statsborger med anden etnisk baggrund. Hans søn skal ikke høre sin far blive udsat for nedsættende kommentarer . Citat. Er du ikke ham PERKEREN fra fjernsynet " Hvad i al verden bilder den mand sig ind. Det burde kunne anmeldes til politiet. Ifølge racismeparagraffen må ingen udsættes for nedværdigende eller forhånende udtalelser der henviser til deres etniske oprindelse som gruppe eller som medlem af en bestemt religiøs retning. Se racismeparagraffen,
RACISMEPARAGRAFFEN
Ifølge straffelovens § 266b kan ”den, der
offentligt eller med forsæt til udbredelse i en
videre kreds fremsætter udtalelse eller anden
meddelelse, ved hvilken en gruppe af
personer trues, forhånes eller nedværdiges på
grund af sin race, hudfarve, nationale eller
etniske oprindelse, tro . seksuelle
orientering, straffes med bøde eller fængsel
indtil 2 år

Hendes perker udtalelse faldt i en tv-udsendelse og var rettet mod en forbikørende limousine-chauffør. Altså en mand der var på arbejde. Hendes undskyldning om festligt lag og privat regi, holder ikke en halv meter.
Hun er en mega hykler

Ikke kun en hykler. Hun er racist. hun udtaler også at " Ingen muslimske familier skal have opholdstilladelse i Danmark ! Hun siger gud hjælpne også at hun er i sin gode ret til at sige at en medarbejder eller kollega . " citat. Har en go Røv ". Hun er gud hjælpne også sexsist. Hvis jeg var hendes medarbejder ville jeg godt nok ikke bryde mig om at blive kaldt for EN GO RØV ! Hun er en BARBI PIGE . En tomhjernet en af slagsen. Der poserer i aviserne som en anden fotomodel. En fotomodel i rød kjole. Den skulle da vist have været BRUN istedet. At hun tillader sig at sige Citat. At de såkaldte PERKERE skal vende sig til at blive Kaldt for PERKER ! er så groft at jeg vil sige det høre ind under racismeparagraffen Se denne her. Den omtaler nedsættende tale om en bestemt gruppe !
RACISMEPARAGRAFFEN
Ifølge straffelovens § 266b kan ”den, der
offentligt eller med forsæt til udbredelse i en
videre kreds fremsætter udtalelse eller anden
meddelelse, ved hvilken en gruppe af
personer trues, forhånes eller nedværdiges på
grund af sin race, hudfarve, nationale eller
etniske oprindelse, tro . seksuelle
orientering, straffes med bøde eller fængsel
indtil 2 år

Annonce