Tusindvis af hilsner til Henrik Sass på Facebook

Fungerende statsminister Lars Løkke: ”Det gør mig overordentlig trist, at du endnu ikke er ovenpå. Ved du har slidt og slæbt for at bringe dit parti i den position, I er i nu, hvor der forhandles regeringsdannelse”
Sympatien med Henrik Sass Larsen – efter at han har meddelt, at han ikke står til rådighed for en ministerpost, at han sygemelder sig, og at han ikke genopstiller – strømmer Sass imøde - ikke mindst via Facebook.

Blot tre timer efter at Sass Larsen har meddelt sig til offentligheden via et opslag på sin Facebook-profil har over 3.200 givet hans opslag et like og over 1.600 har lagt en personlig hilsen. Deriblandt fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

”Kære Henrik. Det gør mig overordentlig trist, at du endnu ikke er ovenpå. Ved du har slidt og slæbt for at bringe dit parti i den position, I er i nu, hvor der forhandles regeringsdannelse. Kunne på det personlige plan i den grad unde dig at være med i netop det. Jeg ønsker dig alt det bedste. Håber virkelig, at alle respekterer dit ønske om fred. Bh. Lars Løkke.”

Håber virkelig, at alle respekterer dit ønske om fred. Bh. Lars Løkke

Fungerende udenrigsminister, netop afgået formand for Liberal Alliance og nu tidligere medlem af Folketinget, Anders Samuelsen, skriver således:

”Klogt valg af dig. Politik giver og tager. Alt godt fremover. Pas godt på dig selv. Tak for samarbejdet.”

Lederen af Nye Borgerlige, nyvalgt til Folketinget, Pernille Vermund, skriver således:

”Trist at høre. Håber, at din forståelse af problemerne i udlændingepolitikken vil bestå i Socialdemokratiet trods dit fravær. Held og lykke fremover.”

Tidligere justitsminister, Søren Pind (V), der i efteråret dannede værtspar i et TV-program sammen med Sass Larsen, skriver:

God bedring du er dine venners ven

”God bedring du er dine venners ven.”

Socialdemokrater fra nær og fjern

Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, skriver:

”Ingen fortjener større respekt og en større tak for den enorme indsats som, du Henrik, har lagt. Altid har det været for partiet og partiets bedste. Rigtig god bedring.”

Rigtig mange socialdemokratiske folketingsmedlemmer har sendt en meget personlig hilsen. Blandt andet Dan Jørgensen, der skriver:

”Tak for en kæmpe indsats kammerat! Du har virkelig gjort en stor forskel i vores elskede parti! Kh Dan.”

S-folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil:

”Kære Henrik. Alt det bedste til dig. Det er benhårdt. Man kan ikke andet end at have den største respekt for din indsats for det gamle arbejderparti. Vi ses derude. Kh Pernille.”

Lea Wermelin, der er valgt til Folketinget for Socialdemokratiet på Bornholm, skriver:

”Rigtig god bedring. Tak for engagementet i at skabe arbejdspladser og muligheder uden for de store byer og for din store indsats for bevægelsen. Jeg håber, din beslutning giver kræfter til at komme ovenpå igen.”

S-folketingsmedlem Kaare Dybvad:

”Tusind tak for din store indsats for partiet og ikke mindst dit arbejde for de svageste i vores samfund. Det vil blive savnet, men jeg håber du selv kommer ovenpå igen.”

Henrik Sass’ mangeårige nære ven fra Køge, partifællen Tommy Kamp, skriver:

Frygteligt og smerteligt tab. Det blev den mest triste dag i mit liv, i mange år

”Frygteligt og smerteligt tab. Det blev den mest triste dag i mit liv, i mange år.”

Rigtig mange borgmestre har også sendt en personlig hilsen til Henrik Sass. Blandt andet Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S):

”Rigtig god bedring, Henrik. Tak for alt du har givet partiet. Dine resultater og ideer vil fortsat inspirere og forpligte. Pas på dig selv og bliv rask.”

Hvidovres borgmester, Helle Adelborg (S), skriver:

”Åh Henrik det gør mig ondt. Du har måtte stå det mest urimelige igennem og jeg ønsker og håber alt det bedste for dig. Rigtig god bedring min ven.”

S-borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov, skriver:

”Kære Henrik. Det må være en umådelig svær beslutning. Respekt! Din vilje, dit engagement Og indsats kan ingen, heller ikke eb, tage fra dig. God bedring og vind fremover. Thomas

Den socialdemokratiske formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp, skriver:

”Kære Henrik. En rigtig trist nyhed. Du er elsket af mange i partiet og udenfor - også mig.  Pas nu godt på dig selv.”

Der er også hilserne fra topfolk i fagbevægelsen, deriblandt næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, Bente Sorgenfrey, der skriver:

”Tak for din indsats og god bedring.”

Mette F.: ”Det hjerte er rødt”

En time efter Henrik Sass Larsen Facebook-opslag skrev Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, en meget personlig hilsen til Henrik Sass via et Facebook-opslag.

Du er indigneret, solidarisk og dit hjerte er rødt som vores rose

Heri understreger Mette Frederiksen, at Henrik Sass er hendes gode ven og nære sparringspartner gennem mange år – og at han er ”loyal til fingerspidserne”:

placeholder

 

I løbet af to timer har Mette Frederiksens opslag på Facebook fået mere end 5.000 likes.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce