Tværpolitisk demonstration mod “russisk aggression”

De politiske ungdomsorganisationer kalder til demonstration ved den russiske ambassade onsdag - Jacob Ellemann-Jensen og Karsten Hønge blandt talerne
Foto: Arrangørerne bag demonstrationen
En af parolerne ved demonstrationen lyder "Stand With Ukraine"
Stort set samtlige ungdomspolitiske organisationer kalder til fælles demonstration mod “den russiske aggression”. Og i “solidaritet med den ukrainske befolkning”.

Demonstrationen finder sted foran den russiske ambassade på Kristianiagade på Østerbro i København onsdag kl. 16.30.

Demonstrationen sker i kølvandet på, at den russiske præsident Vladimir Putin tirsdag aften godkendte de to ukrainske udbryderrepublikker Luhansk og Donetsk som selvstændige lande.

"Situationen udvikler sig time for time"

“Krisen i Ukraine udvikler sig hastigt, og det er dybt bekymrende at stå på sidelinjen, alt imens russiske aggressioner truer den ukrainske befolkning og den ukrainske selvbestemmelse,” hedder det i demonstrationsindkaldelsen, som fortsætter:

“I en af nutidens største politiske kriser er det vigtigt, at vi samler os for at vise vores støtte til vores ukrainske allierede og fordømmer Ruslands aggressive udenrigspolitik. Den russiske regering har i de sidste par uger udvist en adfærd, som man kunne have håbet var forsvundet med afslutningen på Den Kolde krig. Det må vi i Danmark sige klart fra over for.”

Situationen udvikler sig time for time

”Situationen udvikler sig time for time. Alene inden for det sidste døgn har Putin besluttet at indsætte russiske tropper i Lugansk og Donetsk. Vi er nødt til at sige højt og klart fra overfor den uacceptable adfærd Rusland udviser,” udtaler initiativtageren til demonstrationen, Laurits Lidegaard, ansvarlig for Radikal Ungdoms internationale samarbejde.

Mange ungdomsorganisationer står bag

Bag demonstrationen står:

 • Radikal Ungdom
 • Konservativ Ungdom
 • Europæisk Ungdom
 • Alternativets Unge
 • Venstres Ungdom
 • Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
 • SF Ungdom
 • Liberal Alliances Ungdom
 • Rød-Grøn Ungdom
 • Association af Ukrainerne i Danmark
 • Dansk Folkepartis Ungdom 

Arrangørerne understreger på Facebook  at flere arrangører “tilføjes løbende”.

Mens Venstres Ungdom stiller med Venstres formand, Jacob Ellemann-Jensen

Programmet for demonstrationen er stadig under planlægning.

Blandt talerne bliver Venstres formand, Jacob Ellemann-Jensen, og SF's politiske ordfører, Karsten Hønge.

Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Frederik Vad, og formanden for Radikal Ungdoms internationale samarbejde, Laurits Lidegaard, er også på talerlisten.

Blandt demo-parolerne er "Stand With Ukraine" og "Stop Russian Aggression".

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ukraine er mindst lige så russisk, som Grønland er dansk.

Gudskelov sender den defensive Putin ikke TOW-missiler og Stinger til grønlændernes selvstændighedskamp, som NATO gør til ukrainske nynazister og komikerpræsidenten.

Hvor er SUF?

Når russiske hackere med Putins vidende, og hjælp?, forsøger at ødelægge en dansk virksomhed og dermed danske arbejdspladser, Vestas, må sanktionerne udstrækkes til også at omfatte fx. sportsbegivenheder.
Vi kan ikke have samkvem med russere når de samtidig forsøger at ødelægge landet.

Jo flere krav Putin stiller jo sværere bliver for ham at få dem opfyldt. Ham er ved at male sig op i en krog.
For hvordan skal han forklare sig indenrigspolitisk når kravene ikke bliver opfyldt.

Putin er og bliver 'en politisk nar'.

SUF har det svært. Skal man holde med det stormagten Rusland eller det neo fascist Ukraine der f.eks. ville forbyde Russisk sprog i øst Ukraine. Jeg tror at SUF holder med folket undset hvilke sprog de taler

SUF har det svært. Skal man holde med det stormagten Rusland eller det neo fascist Ukraine der f.eks. ville forbyde Russisk sprog i øst Ukraine. Jeg tror at SUF holder med folket undset hvilke sprog de taler

Man kan holde alle de taler man vil . Det kommer ikke til at ændre situationen. Men at træde et skridt tilbage og erklære Ukraine ikke bliver medlem af NATO, hverken nu eller for fremtiden kan måske ligge en dæmper på situationen. Finland har vist det kan lade sig gøre. Finland har udviklet sig et et velhavende demokrati i skyggen af Rusland. Det kunne Ukraine følge.

Mon ikke både Finland og Sverige nu er i gang med at skrive ansøgninger om NATO-medlemsskab?

Annonce