Annonce

Uber: DF spænder ben for task force

Dansk Folkeparti stemte i dag imod et forslag fra blandt andre Socialdemokraterne, som tager afstand fra social dumping i taxibranchen og pålægger regeringen at stramme kontrollen med taxikørsel i Danmark.
Som vi fortalte forleden her på Netavisen Pio, havde Folketinget i tirsdags en længere debat om taxitjenesten Uber. I forlængelse af debatten skulle Folketinget i dag stemme om en række forslag til vedtagelser.

På forhånd stod det klart, at hverken Dansk Folkeparti eller Venstre kunne få opbakning til deres respektive udtalelser. Dermed var opmærksomheden samlet om udtalelsen fra Socialdemokraterne, som blandt andet tog klart afstand fra social dumping i taxibranchen og pålagde regeringen at skærpe kontrollen med taxiloven, blandt andet gennem nedsættelsen af en task force.

Ud over Alternativet valget SF og Enhedslisten at stemme for. Dermed kunne forslaget være blevet vedtaget uden om regeringen med støtte fra Dansk Folkepart, som tidligere har erklæret sig som tilhængere af en task force.

Alligevel valgte Dansk Folkeparti sammen med De Radikale, Konservative, Liberal Alliance og Venstre imod udtalelsen. Dermed fik ingen af forslagene et flertal bag sig, og debatten sluttede derfor uden nogen konklusion.

Afstemningen i Folketingssalen
ftafstemninguber

Under tirsdagens debat gjorde Dansk Folkepartis ordfører, Kim Christiansen, ellers meget ud af at fortælle, at partiet var bekymret over udviklingen og mente, at der var brug for at skride hårdere ind over for Uber, som partiet kaldte ”pivulovligt”. Men da det kom til dagens afstemning, valgte partiets altså alligevel ikke at støtte den vedtagelse, der kunne have samlet et flertal.

I forslaget fra Socialdemokraterne og Alternativet hed det blandt andet, at: ”Folketinget imødeser derfor den nødvendige afklaring en domstolsafgørelse giver og forventer, regeringen sikrer en effektiv håndhævelse af den danske taxalov og betaling af skat bl.a. ved nedsættelse af en Task Force. Folketinget er generelt meget positivt indstillet overfor nye teknologier, der sikrer større brugervenlighed, miljøforbedringer mm. Folketinget ønsker, at juridiske gråzoner, der opstår som følge af ny teknologi identificeres og håndteres.”


Flere artikler om emnet