3 grunde til at stemme ved Tryg-valget

Valget til Tryghedsgruppen handler også om hvorvidt Tryg skal forblive et medlemsejet dansk forsikringsselskab eller sælges til en udenlandsk kapitalfond.
I de her dage kan 500.000 mennesker i Region Hovedstaden stemme til valget i Tryghedsgruppen. Et valg der handler om fremtiden for forsikringsselskaberne Tryg og ALKA. Om forvaltningen af 40 milliarder kroner og Danmarks største almennyttige fond TrygFonden.

Er du kunde i enten Tryg eller ALKA kan du stemme frem til 7. februar

Er du kunde i enten Tryg eller ALKA kan du stemme frem til 7. februar. På baggrund af fem års erfaringer fra repræsentantskabet i hovedstadens Tryghedsgruppe, så vil jeg gerne give tre gode grunde til at bruge et par minutter på at deltage ved valget og afgive en stemme på NemId.

1 - Vi skal bevare og styrke TrygFonden

TrygFonden er Danmarks vigtigste almennyttige fond, som støtter tryghed og fællesskab i hele Danmark. I København har fonden støttet mange ting, som kan forandre livet for unge mennesker.

F.eks baggårdsbold, hvor Nørrebro United har fået midler til at starte organiseret fodboldtræning i baggårdene på Nørrebro, DUI som har fået midler til at starte familieforløb op i Sydhavn og Settlementet som har fået midler til at få udsatte vesterbroere i job gennem socialøkonomiske tilbud. Indsatser som bliver støttet, fordi vi har valgt, at en del af overskuddet i Tryg skal blive til TrygFonden.

Organiseret fodboldtræning i baggårdene på Nørrebro

Valget i Tryghedsgruppen handler derfor om at bevare TrygFonden. Fordi vi gang på gang har set, at der er liberale kræfter, som ønsker at nedlægge eller begrænse TrygFonden, og i stedet dele overskuddet ud efter størrelsen på forsikringspræmierne. De sidste fem år er det lykkedes at skabe flertal for at hæve bevilingerne til TrygFonden. Men det er et skrøbeligt flertal, og valget i Hovedstaden er afgørende for TrygFondens fremtid.

2 - Tryg skal blive på danske hænder

Tryghedsgruppen ejer Tryg, som er Danmarks absolut største forsikringsselskab. Derfor handler valget også om udviklingen i Tryg og vedrører de 1,3 millioner danske kunders hverdag. Skal Tryg forblive et medlemsejet dansk forsikringsselskab, eller skal Tryg sælges til en udenlandsk kapitalfond, som jagter en vej ind på et lukrativt dansk forsikringsmarked?

Det er klart bedst for os almindelige kunder, at vi bevarer kontrollen med Tryg

Jeg er ikke tvivl om, at det er klart bedst for os almindelige kunder, at vi bevarer kontrollen med Tryg. Hvis jeg bliver genvalgt til repræsentantskabet, vil jeg modarbejde ethvert initiativ om at sælge ud af aktierne i Tryg.

3 - Medlemsbonussen skal være fair og for almindelige kunder

Tryghedsgruppen udbetaler i dag bonus til medlemmerne, som er de 1,3 millioner privatkunder i Tryg og Alka og de store virksomheder som har deres forsikringer i selskabet. I dag på en måde, hvor de store virksomheder vinder stort, og privatkunder ofte ender med et ganske lille beløb, som de skal betale skat af. Blandt andet fordi virksomhedskunderne er langt bedre til at forhandle priser end privatkunderne.

Derfor er valget også et spørgsmål billigere forsikringer for kunderne

Derfor er valget også et spørgsmål om at få en fair bonusordning - eller måske i virkeligheden bare billigere forsikringer for kunderne i stedet for en bonus, som der skal betales skat af.

Vigtigt valg – brug din stemme for fællesskabet

Valget til repræsentantskabet er et vigtigt valg. Få steder har jeg oplevet en så direkte og klar interessekonflikt mellem at gøre noget godt for vores samfund som helhed overfor hensynet til at berige de få. Det er fællesskab over for grådighed. Det er almindelige forsikringskunder overfor de store virksomhedskunder.

Det er fællesskab over for grådighed

Det er derfor jeg genopstiller. Fordi der stadig er meget at slås for i Tryghedsgruppen.

Læs mere om mig og min valgkamp til Tryghedsgruppen her.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politisk ordfører for Socialdemokratiet i København og næstformand for Tryghedsgruppen i Hovedstaden


Flere artikler om emnet

Annonce