Tesfaye: Stem på lige hvad du vil - uafhængigt af din hudfarve

Stem på dem, du er enig med - uanset hvilken hudfarve. Du har ikke en forpligtigelse til at mene noget bestemt om udlændingepolitik eller fiskeripolitik.
De seneste uger har politikere fra SF, Alternativet og Enhedslisten opfordret unge med minoritetsbaggrund til udelukkende at stemme på SF, Enhedslisten, De Radikale eller Alternativet. Debattørerne mener nemlig, at dette er de eneste ”antiracistiske” partier.

placeholder

placeholder

Denne særlige opfordring til at stemme noget bestemt, fordi man er født i en familie med rødder i udlandet, er jeg utrolig stor modstander af. Hele tankegangen er præcis modsat af alt det vi har brug for i Danmark.

Stem ikke efter din hudfarve

Jeg vil derfor gerne anbefale præcis det modsatte. Stem på dem, du er enig med - uanset hvilken hudfarve, du har! Du har ikke en særlig forpligtigelse til at mene noget bestemt om udlændingepolitik. Du har heller ikke en særlig forpligtelse til at netop du skal prioritere udlændingepolitik højere end sundhedspolitisk eller fiskeripolitik.

Stem på dem, du er enig med - uanset hvilken hudfarve, du har!
 

Dette er et demokrati, der tager borgerne seriøst som individer.

Du er et individ - hold fast i det!

Så stem på de Radikale, hvis du gerne vil have en højere pensionsalder. Stem på Alternativet hvis du gerne vil åbne for mere udenlandsk arbejdskraft. Stem på Enhedslisten hvis du gerne vil have Danmark ud af EU og NATO. Stem på Socialdemokratiet hvis du gerne vil have, at nedslidte skal have ret til at gå tidligere på pension. Eller stem på Pernille Vermund hvis du både vil bryde menneskerettighederne og have minimalstat på samme tid.

Stem på dem, du har mest tillid til kan udvikle vores fælles samfund. Og lad aldrig, aldrig nogensinde andre bruge din hudfarve, religion eller families baggrund som argument for, at du bør stemme på noget bestemt. Du er et individ. Hold fast i det!

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Integrationsordfører for Socialdemokratiet


placeholder

Kommentarer

Umiddelbart skal man naturligvis stemme på præcis det parti eller kandidat, som er mest i overensstemmelse med egne holdninger. Derimod er det betydeligt mindre indlysende alene at placere sin stemme på liste A, blot fordi de har et forslag om lavere pensionsalder for nedslidte. I min optik skal et partis ageren og holdninger måles mere bredt - og trods et særdeles aktivt medlemsskab siden mine unge dage, så får jeg stedse sværere ved at forsvare Socialdemokratiets holdninger, som i de senere år har taget en drejning inden for stort set alle felter, så det er vanskeligt at genfinde det værdigrundlag, som partiet burde tage afsæt i.
Jeg har endnu ikke hørt nogen ledende socialdemokrat tale om at få rullet kontanthjælpslofet tilbage, ændret på de urimelige vilkår for flygtninge, som nu åbenbart skal sættes ned med yderligere et par tusind til at leve for, eller en kulturordfører, som ikke føler nogen trang til at ændre på et medieforlig, som reelt er ødelæggende for danskerne. Se blot hans kommentar til Radio24/7 bebudede lukning.
Jeg er meget opmærksom på, at enhver ændring kræver et flertal på 90 mandater i Folketinget - men det er ikke det samme som konsekvent at kaste sig i armene på den borgerlige fløj - herunder DF, som er Danmarksmestre i middelmådighed.
Jeg har stemt liste A siden 1972 - men for første gang er jeg i vildrede med, hvor krydset skal placeres. Det bliver ikke på nogen i blå blok - men hvor langt til venstre skal jeg og mange andre gå for at bidrage til at partiet finder tilbage til sine rødder. Måske Tesfaye og andre kloge socialdemokrater kan give et godt bud. Det vil være kærkomment og ønskværdigt. Tak

Annonce