Adam Price langer ud efter 3F: “Sluk. Kom videre”

Kendis-kok mener, at fagforeningen fremstår ømskindet, når den kritiserer, at der i hans TV-program bliver gjort grin med fagforeninger under verserende konflikt.
Foto: Johannes Jansson/norden.org/Creative Commons
Adam Price er sammen med sin bror, James Price, medejer af flere restauranter. Brødrene Price har gennem 15 år været værter på det populære madprogram 'Spise med Price'
Adam Price går i flæsket på formanden for 3F København, John Ekebjærg-Jakobsen.

Uoverensstemmelsen tager sit udgangspunkt i ‘Spise med Price’-afsnittet om natmad, som blev sendt på DR 4. september.

Her sendte Adam Price og broderen James Price en række stikpiller af sted mod fagforeninger.

TV-udsendelsen udkom samtidig med, at selskabet bag Brdr. Price-restauranten er i konflikt med 3F København.

Det fik John Ekebjærg-Jakobsen til at rette en skarp kritik af afsnittet, som han kaldte en dårlig joke med et slet skjult budskab.

Price: 3F fremstår ømskindede 

John Ekebjærg-Jakobsen kritiserer, at Adam Price i programmet ‘Spise med Price’ joker med, at der er nogle, der har “sladret”, fordi vedkommende henvender sig til tillidsrepræsentanten.

“Det kan undre, at 3F i et land med en satire- og revytradition som den danske, ønsker at fremstille sig selv så ømskindede, at de overhovedet kan svinge sig selv op til at stille den slags spørgsmål,” skriver Adam Price i et skriftligt svar til Netavisen Pio.

Han påpeger, at udsendelsen er et satirisk indslag, og at han og hans bror fremstiller sig selv som “ to verdensfjerne, dybt urimelige tv-værter, der ingen forståelse har for de DR-ansattes arbejdstider”.

“Denne ret tydelige og simple pointe er tilsyneladende gået hen over hovedet på Ekebjærg-Jakobsen,” lyder det fra Adam Price.

Ifølge Adam Price bør John Ekebjærg-Jakobsen - og andre som ikke har brudt sig om udsendelsen - slukke for TV’et.

“Og i øvrigt er det sådan med humor, at nogle gange synes man ikke noget er sjovt. Så var det nok bare ikke en joke for dig. Sluk. Kom videre,” udtaler Adam Price.

Ude af kontekst 

Ifølge John Ekebjærg-Jakobsen sender udsendelsen ‘Spise med Price’ om natmad et signal om, at regler for ansatte er besværlige.

Men dette mener Adam Price bestemt ikke er tilfældet.

“Igen kan jeg kun sige, at det er en vældig ensidig og sensitiv vinkel, at anskue Spise med Price på, der lidt antyder, at vi skulle have en besynderlig særinteresse i at genere fagbevægelsen,” udtaler Adam Price.

Han mener desuden, at jokesene i ‘Spise med Price’ er taget ude af kontekst.

Kritikken river humoren ud af sin kontekst

“Kritikken river humoren ud af sin kontekst og forsøger at forbinde den med en aktuel konflikt med vores restauranter. Har vi hørt fra andre i fagbevægelsen? Nej. Er der andre, der føler sig stødt på deres medlemmers vegne? Nej”.  

Adam Price fletter ind i sit svar til John Ekebjærg-Jakobsen, at han ikke håber på, han holder øje med, hvad revyerne siger om fagbevægelsen.

“Sidder Ekebjærg-Jakobsen mon også ude i landets revyer og noterer sig, hvis der bliver sagt noget satirisk om fagbevægelsen og skriver fornærmet til revydirektørerne? Jeg håber det ikke”.

3F forbinder ‘Spise med Price’ med faglig konflikt 

Adam Price kalder derudover John Ekebjærg-Jakobsens kritik for spin.  

“Det er helt fint, hvis Ekebjærg-Jakobsen ikke syntes, at vores jokes var morsomme. For Ekebjærg-Jakobsens ærinde er i virkeligheden et ganske andet: at gøre opmærksom på den eksisterende overenskomst-situation. Det er spin. Og fred være med det,” skriver Adam Price.

Slutteligt har Adam Price et håb på mediernes vegne: “Man må blot håbe, at de involverede medier, der holder mikrofonen, snart vil gå tilbage til at beskæftige sig med virkeligheden i stedet for fiktionen”.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio og uddannet cand.mag i analytisk journalistik.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man må nok se i øjnene at brd. Price har mere lune og humør end 3 F.

Dirch Passer som statsmedister!

Jeg mener som udgangspunkt slet ikke DR som en licensbetalt kanal skal bruge kokke der ikke har overenskomst i deres restauranter.

Jeg vil følge Adam Prices råd og slukke når deres udsendelse er på skærmen.

Arvid - lige præcist.
Det gjorde jeg sidst.

Har altid haft stor respekt for Price-brødrene. Den tabte jeg i to omgange. Overenskomster hører med til den danske model og der er for mig stor forskel på satire og det vi ser fra brd Price.
Men værst er det vel egentlig at DR ikke er pinlig berørte. Mangel på dømmekraft. Som flere har skrevet: selvfølgelig slukker man.
Merete

Aaargh, Adam, stik piben ind. Det er muligt du oplever verden som en revy med studentikose jokes. Det lille lukkede rum hvor det virker er desværre større, desværre for dig og din bror, men især desværre for den mig og dig ukendte der bliver nyansat med væsentlig nedgang i løn og vilkår. Måske er det fremtiden, som jeres boss´s talsmand siger, vi kan også bare indføre slaveriet for fattige
og etniske andre mennesker. Men et er fremtid noget andet er nutid, så at tilbyde unge mennesker vilkår uden pensionsopsparing, de skal vel holde til de bliver 80 på arbejdsmarkedet, det gør du næppe. For filan kom nu ind virkeligheden, og det er ikke en revy eller et andet skriveri, det er virkelige mennesker i har med at gøre. Ja der er mange mennesker fra fattige lande man kan tilbyde urimeligheder som du eller jeg vil være ubekvem ved, men skal det være vejen frem? Du er igang med at lægge navn til en masse shit som ikke er fiktion.Du og jeg nød de samme pomme fritter i den samme grillbar, så jeg undrer mig over hvor kæden hoppede af. Andreas Mogensen sidder ude i kosmod mrn du fungerer hvor tyngdekraften stadig funger.

Det ville klæde Adam Price gevaldigt at tie stille og blot nøjes med at mene sit for sig selv om kritikken. Det ligner et stort ego for fuld udblæsning. Nogle af hans argumenter har da tøj på, hvis man lukker øjnene for konteksten - og brødrene fremstiller nok sig selv som urimelige og selvcentrerede, men altid på en måde, så folk holder med dem, og jeg synes altid, at det lykkedes dem at få deres crew til at se besværlige, ufleksible og humorforladte ud. Man ved ikke så meget om, hvordan humor fungerer, hvis man tror, at det sparke nedad i sig selv partout er morsomt - specielt ikke, når det samtidigt er det, man gør uden for satiren. Hvordan skal seerne kunne afkode værdisættet, når der er en direkte kobling mellem de noget fiktive kokkes adfærd på skærmen til deres holdning til ansættelsesvilkår udenfor? Hvor skal vi lige få fornemmelsen af, at de i virkeligheden er Good Guys fra? Nå. Jeg håber inderligt, at Langt fra Sandheden hudfletter det her forløb - så kan Adam Price jo bare slukke, hvis det ikke falder ud til hans fordel. Men lad os nu se, for det er jo ikke sikkert, at satire tør gå i rette med satire.

Vi har slukket Price. For alle Jeres TV programmer og restauranter indtil I har fået lært at opfører Jer ordentlig, anstændig og ansvarlig. Og alle de andre paragrafer I lever Jeres liv efter.

fyda for et par grådige og fattige fyre. forstår i må arb ekstra

Annonce