Annonce

Brug for flere hænder: Tyskland henter 250.000 arbejdere i Kenya

Vores store nabo mod syd mangler desperat arbejdskraft og indgår migrantaftaler med lande uden for Europa. Danmark kan blive nødt til at gå samme vej, vurderer ambassadør.
Foto: Pressefoto/SPD
Olaf Scholz (SPD), kanzler, Tyskland
Vores store nabo mod syd, Tyskland, mangler i den grad arbejdskraft. I en sådan grad at landets socialdemokratisk ledede regering er i gang med at lave migrantaftaler med en stribe lande uden for Europa, heriblandt Kenya.

Planen er at hente omkring 250.000 personer fra Kenya, der kan komme til Tyskland og arbejde som lastbilchauffører, mekanikere og inden for den tyske plejesektor.

Samtidig arbejder Tysklands regering på at indgå lignende migantaftaler med lande som Jordan, Indien, Vietnam, Ghana, Tunesien og, Brasilien.

Jordan, Indien, Vietnam, Ghana, Tunesien og, Brasilien

Det oplyser Danmarks ambassadør i Tyskland, Susanne Hyldelund, over for dagbladet Børsen.

Den danske ambassadør vurderer, at andre EU-lande, herunder Danmark, kommer til at gøre noget i samme stil for at skaffe tilstrækkelig med faglært og ufaglært arbejdskraft:

“Min vurdering er, at de andre EU-lande, og også Danmark, i et eller andet omfang vil blive nødt til at se på, hvad man gør i Tyskland,” siger Susanne Hyldelund til Børsen.

Tænketank: Sværere at hente arbejdskraft fra andre EU-lande

Hun oplyser, at den tyske kansler Olaf Scholz har udtalt, at Tysklands indbyggertal bør vokse fra de nuværende 84 millioner til 90 millioner - og at en stor del af befolkningstilvæksten vil komme fra migration.

Anders Overvad  fra Tænketanken Europa vurderer over for Børsen, at det bliver stadig sværere at hente arbejdskraft fra andre EU-lande:

det bliver stadig sværere for Danmark at tiltrække arbejdskraft fra de andre EU-lande

“Danmark er et attraktivt land for udenlandsk arbejdskraft, og vi har været gode til at hente arbejdskraft udefra også, selvom Polen har forsøgt at få polakkerne til at vende hjem. Men faktum er, at det bliver stadig sværere for Danmark at tiltrække arbejdskraft fra de andre EU-lande.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Danmark har brug for 50.000 nye indvandre hvert år de næste mange år for at dække behovet for arbejdskraft. Heldigvis er der rigtig mange kvalifiserede mennesker derude, som bare venter på at kunne rejse ind.

Desvære bremser populistiske og udlændinge fjendske partier som Danmarksdemokrater, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti for at udvikle det danske samfund. Ikke på et rationelt grundlang, men udelukkende på fordomme.

Der er 12.000.000 arbejdsløse europæere i Europa. Men det er sikkert bedre for dit aktieudbytte at importere billige kulturfremmede slaver på bekostning af de europæiske værdier.

Helt enig. Men hvorfor søger vi ikke efter arbejdskraft i Thailandske aviser ? Thailændere vil være gode til b.la plejesektoren.

Jeg tror bare ikke, det vil være ret nemt for den almindelige thailænder at gennemføre nogen af SOSU-skolens uddannelser på et sprog, de ikke forstår en bønne af.

Så må vi tamme danskere bare snakke engelsk, arabisk og thailandsk. Vores gæster skal sætte dagsordenen. Hvis ikke de kan lide vores kød, må vi slagte det, som de vil have det. Alt skal være halal.

Som tingene dog kan ændre sig hurtigt. Det er ikke længe siden, det her på siderne blev diskuteret, hvordan kunstig intelligens og robotter vil gøre hundredetusinder af danskere arbejdsøse og reelt overflødige, hvis vi ikke sætter den almindelige arbejdstid ned, og omskoler folk i hobevis - ja, nogle talte endda om borgerløn.

Men så har vi da som modvægt også lige Rasmus, CEPOS og DA, som slet ikke kan få nok udlændinge ind.

Vi ved hvordan der går med såkaldte 'GÆSTE-arbejdere'.
Vi kommer aldrig af med dem igen - og derefter kommer familiesammenføringen.

Se til Sverige - så ved vi hvor Europa ender
.

Tyskland ønsker at konkurrere med lavtlønslande, derfor ønsker de at holde tyske lønninger nede.
Danmark har brug for at modernisere sig hurtigere end tilfældet er i dag således at vi kan bibeholde en højere levestandard og det kan man ikke ved at importere ulandenes befolkninger, vi bør tværtimod opgive og eksportere nogle af vore virksomheder, der ikke længere er i stand til at betale en dansk løn.
Vi bør bestemt ikke lade arbejdsgiveres grådighed styre dansk politik, for det kan de danskes samfund ikke overleve.

For dem der ønsker at afskaffe nationalstaterne, betyder det intet at hente en ny billigere befolkning til Europa(stan). Allerede i dag kan man ikke længere bestille en ret på dansk på en dansk restaurant i Danmark. Hurra for liberalismen.

Om 100 år er der vel ingen, der aner hvad Danmark var mere. Det betyder åbenbart ikke noget længere. Vi bliver en stor føderation i en stor klump af en masse folk, der ikke hænger sammen. Og til sidst går det hele sikkert i opløsning - eventuelt i vold og krig.

Det bedste jeg har gjort i min tilværelse er at forlade det smålige Danmark. Her i Thailand er man ikke udsat for de tåbeligheder man må tåle i Danmark. Alt det ballade danskerne skaber for sig selv findes ganske enkelt ikke her.

Tragisk det så rige Danmark ødelægger det hele for sig selv.

Nå ja. Jeg er heldigvis så mega rig, at jeg ikke behøver begymre mig over noget som heslt. Det har jeg personale til.

Jeppe Lindholm - du gjorde også danskerne en stor tjeneste ved at frasige dig dit danske statsborgerskab og forlade Danmark. Tak for det.

Det undrer derfor med det du har skrevet, at du stadig interesserer dig for hvordan det går i DK - og skriver om det her. Hvorfor gøre du det Jeppe Lindholm?

Dine synspunkter er jo uinteressante da du ikke har føling med hvad der sker her. Har du tænkt på det?

Troede du var i NZ med egen jordhule. Men det var altså ikke attraktivt. Hvor har du fået leveret din 'Bugatti'?
.

Det lyder simpelt at hente 50.000 migranter til Danmark hvert år i en årrække.
Men hvor skal de bo? Skal vi hente yderliger mange tusinde migranter til at bygge boliger?

Den sande tragedie er, at danskerne og vesten tror de er rige fordi de er dygtige. Men nu kommer virkeligheden efter vores arogance og hovmod. Resten af verden har skidt vesten ud.

Og vi fatter ikke en brik. End ikke det største forsvar kan redde noget som helst. Intet.