Annonce

Chok: Borgerlig chefredaktør roser Mette Frederiksen

Tom Jensen fra Berlingske overrasker med en positiv kommentar om statsministeren. Er avisen mon blevet hacket, spekuleres der i.
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Berlingske er som bekendt en borgerlig avis, og på lederplan og i kommentarer har det ikke skortet på kritik af statsminister Mette Frederiksen (S).

Men nu er der sket noget, som må have fået flere i den socialdemokratiske, men såmænd også i den borgerlige lejr, til nær at få kaffen i den gale hals.

Berlingskes chefredaktør Tom Jensen har i en kommentar torsdag rost Mette Frederiksen og kaldt hende en god statsminister.

Okay, der er dog alligevel grænser, rosen begrænser sig til et enkelt punkt. Men alligevel.

”Når det gælder udenrigs- og sikkerhedspolitikken, hjælpen til Ukraine og viljen til for første gang siden Den Kolde Krig at bygge vores forsvar op igen, har hun vist sig at være en virkelig god statsminister for Danmark,” skriver Tom Jensen.

På det sociale medie X har Tom Jensen linket til sin kommentar, og også her er der overraskelse at finde i kommentarsporet.

placeholder

Socialdemokratiets midlertidige politiske ordfører, Rasmus Stoklund, kvitterer således med denne kommentar:

”Nej - nu må jeg bede om mine himmelblå.”

En anden bruger spørger, om Berlingske mon er blevet hacket.

 

Politiken-satire om Israel-korrespondent vækker harme

Jotam Confino er blevet et kendt ansigt på de danske fjernsynsskærme siden Hamas terrorangreb i Israel 7. oktober 2023 og den efterfølgende krig.

Han er freelancejournalist, og har blandt andet dækket krigen fra Israel intensivt for TV 2.

Men Jotam Confino blev med egne ord pludseligt opsagt af TV 2, som i stedet indsatte Rasmus Tantholdt som ny mellemøstkorrespondent.

Confino anklagede TV 2 for give efter for en racistisk smædekampagne mod ham. Her henviser den Israelsk-bosatte journalist til den megen kritik som har fået fra visse sider, der mener, at han er for pro-israelsk i sin dækning.

”Jeg føler, det er en måde at cancellere mig på uden at få ørerne i maskinen. Det er i forvejen kendt i offentligheden, at der har været en racistisk shitstorm og hetz mod mig for at få mig boykottet og begå et karaktermord på mig. Det ville ikke være populært for TV 2 at give efter for et racistisk pres ved at fyre mig direkte, så det nemmeste har været at undlade at bruge mig på skærmen og på den måde fade mig ud,” sagde Jotam Confino til Weekendavisen.

Den påstand afviser TV 2, men der hersker ikke megen tvivl om, at Jotam Confinos stridslystne natur på sociale medier har spillet en rolle i sagen.

Dagbladet Politikens satire-klumme ATS tog torsdag Jotam Confino under kærlig behandling under overskriften: 

”Korrespondent måtte vente på hospitalet: Ren antisemitisme”

Den satire-artikel er faldet flere for brystet på det sociale medie X.

Formand for Socialdemokratiet i Aarhus Midtby, Alexander Küster, skriver således:

”Det er simpelthen pinligt af Politiken at man skriver en satire-artikel om en nyligt fyret jødisk journalist som har oplevet ekstrem antisemitisk hetz og sparker på ham mens han ligger ned”

placeholder

Der er flere, som synes, det er helt i orden med den slags satire. Men der er også en del, som mildest talt ikke er begejstrede.

Medlem af Folketinget og spidskandidat til valget til Europa-Parlamentet for Liberal Alliance, Henrik Dahl, skriver: ”Hørt.”

Lise Schmidt, som er sekretariatschef i Dansk El-Forbund kalder det ”ondskabsfuldt og modbydeligt”.

Marlene Wind, professor og centerleder, Center for Europæisk Politik ved Københavns Universitet, er også enig og kalder det ”langt over stregen.”

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi må have Niels Jespersen på banen og find noget returros til Tom Jensen. Noget må der være et sted derude😊

Vi er vores egen værste fjende.

Før var der meget fredeligt og roligt i det danske samfund. Men så kom Anders Fogh Rasmussen til i starten af 00'erne. Og siden er det ellers gået mere og mere stejlt ned ad bakke for Danmark til vi nu befinder os i et regulært "amok" niveau. Intet er for småt til ikke at blive blæst op til voldsomt vejr og katastrofer.

God fornøjelse til Jer unge generationer. I vil det jo selv.

Den “gamle tante” er ikke rykket til venstre, men desværre er vores “gamle Mette” rykket alt for langt til højre.

Tror Tom Jensen har røget hash.
Måske han skulle læse bogen Det blinde øje, af Mathilde Clark ??om minkavlerne og deres ekstremt store erstatning. Havde Ellemann holdt ord og bakket op som lovet mht lovgivning, så var der aldrig kommet sådan en erstatning.

Helle undlader KONSTANT at forholde sig til at socialdemokratiet ER rykket helt vildt til højre under Mette Frederiksen igangværende karriere- show.

Så længe Mette Frederiksen fører blå politik, så længe kan den blå presse jo sagtens rose hende.
Hun er jo ikke socialdemokrat.

Ja, det ER sådan det er. Hvis partiets medlemmer IKKE snart reagerer, så vil den gamle løgn om Venstre - "Venstre ved man hvor man har" , det vil man også sige om socialdemokratiet, eller rettere sagt om det der er tilbage af partiet. Sørgeligt at skulle opleve dette.

Annonce