Annonce

Khader-comeback: “Som at sætte en elefantøl foran en person på antabus”

Khaders comeback sætter Søren Pape Poulsen i et svært dilemma. Ikke mindst en selfie i bar overkrop vækker opsigt.
Selv om ingen på forhånd kender resultatet af den igangværende advokatundersøgelse af beskyldningerne mod den konservative Naser Khader, så er kendere af Det Konservative Folkeparti enige om én ting: Naser Khader har hverken gjort De Konservative - eller partiets formand Søren Pape Poulsen - nogen tjeneste med sit opslag på Facebook, hvor han annoncerer et comeback efter sin sygeorlov.

“I am back – rask og i god form,” lyder det fra Naser Khader.

“Jeg er ikke perfekt, men jeg elsker Danmark og er klar til kamp!”

placeholder

Provokerende

Ifølge De Konservatives tidligere pressechef, Frank Korsholm, ligner Naser Khader en mand, som “mest er optaget af sig selv.” 

Frank Korsholm, der er i dag politisk redaktør på POV International, understreger, at selv om folketingsmedlemmer forventes at sætte partiet i forreste række, og sig selv i anden, så er der en vis forståelse for medlemmernes behov for også at skabe opmærksomhed om sig selv.

Må aldrig være på partiets bekostning

“Men det må aldrig være på partiets bekostning, og jeg har i hvert fald svært ved at se, at Naser Khaders opslag gavner De Konservative,” siger Frank Korsholm til Netavisen Pio.

“Det virker provokerende med den nøgne overkrop, hvilket også går igen i kommentarerne på de sociale medier, for både mænd og kvinder. Jeg havde nær sagt, at det svarer til at sætte en elefantøl foran en person på antabus.”

“tak, Pernille”

Naser Khaders opslag har fået tusindvis af likes og kommentarer, men der er ikke mange politikere iblandt.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, er dog at finde i kommentarsporet. 20 minutter efter Naser Khaders opslag, skrev Nye Borgerliges formand “velkommen tilbage” efterfulgt af en emoji, der viser en stærk arm.

Naser Khader kvitterede med et “tak, Pernille” og en glad smiley.

Den forhenværende gruppeformand og politisk ordfører for Alternativet, Carolina Magdalene Maier, der i dag er folketingskandidat for De Radikale, satte sig også til tasterne, da hun så opslaget. Men beskeden var en mildt sagt en anden.

placeholder

Sygemeldt med stress

Naser Khader har været sygemeldt med stress siden april. Dengang meldte det konservativ folketingsmedlem sig syg, efter at debattører og kritikere fortalte, hvordan han havde forsøgt at skræmme dem ved blandt andet at kontakte deres arbejdsgivere.

Siden sygemeldingen er Naser Khader samtidig blevet ramt af beskyldninger om seksuelle krænkelser af kvinder.

I juli stod fem kvinder frem og fortalte til Danmarks Radio, at de mellem 1999 og 2019 blev udsat for seksuelle krænkelser eller grænseoverskridende adfærd fra Naser Khader og siden er endnu en kvinde også stået frem i Berlingske.

Kvinderne beretter om forskellige episoder, der tog udgangspunkt i, hvad de opfattede som møder af arbejdsrelateret karakter, men som udviklede sig til krænkelser i forskellig form.

Selv har Naser Khader har afvist beskyldningerne, som har fået De Konservative til at iværksætte advokatundersøgelsen.

Sætter sig selv på dagsordenen

En anden tidligere konservative pressechef, Benny Damsgaard, som i dag er selvstændig public affairs- og kommunikationsrådgiver henviser dog til, at det faktisk hele tiden var meningen, at Naser Khader skulle vende tilbage fra sin sygeorlov den 1. august, så på den måde kommer opslaget ikke overraskende.

Men det er selvfølgelig overraskende, at det alligevel ikke er bedre koordineret mellem folketingsmedlemmet og partiet.

Det sidste Søren Pape Poulsen havde brug for

“Med opslaget sætter Naser Khader igen sig selv på den politiske dagsorden, hvilket er det sidste Søren Pape Poulsen havde brug for,” siger Benny Damsgaard til Netavisen Pio.

“Men når det er sagt, så tror jeg ikke, at man skal lægge mere i Naser Khaders billede med den bare overkrop og teksten. Det er nu engang sådan, at Naser Khader er. Han er en fighter.”

Papes dilemma

Frank Korsholm og Benny Damsgaard er enige om, at Naser Khaders comeback sætter Søren Pape Poulsen stolen for døren.

Det er aftalt, at Naser Khader hverken dukker op på Christiansborg eller i den konservative folketingsgruppe, mens advokatundersøgelsen pågår.

“Uanset hvad der sker, så vil det stille Søren Pape Poulsen over for et smertefuldt dilemma,” siger Frank Korsholm.

“Som et rets- og ordensparti vil det være svært for den konservative formand i yderste fald at ekskludere Naser Khader, hvis han hverken er tiltalt eller dømt for noget. Så vil Søren Pape Poulsen jo bøje sig for en slags folkedomstol - eller sådan kan det i hvert fald blive udlagt.” 

Der er sgu nok noget om snakken

“Og hvis den konservative formand tager Naser Khader tilbage, så vil der hænge en sort sky over partiet. For der er jo ikke tale om en kvinde, som er stået frem, men en række kvinder - hvilket kommer oven i Naser Khader har truet kilder. Så der er er nok en generel opfattelse i befolkningen af, at der er sgu nok noget om snakken."

Tidligere er partifællen Orla Østerby blevet frataget alle sine poster og ordførerskaber i en sag, som var langt mindre alvorlig end de anklager, som er blevet rejst mod Naser Khader (Orla Østerby har efterfølgende meldt sig ud af partiet og er i dag løsgænger).

Khader vil kæmpe til det sidste

Benny Damsgaard understreger, at det er for tidligt at drage nogen konklusion, da ingen som bekendt kender resultatet af advokatundersøgelsen. Og måske endda heller ikke da.

“Uanset hvad advokatundersøgelsen kommer frem til, så er det ikke sikkert, at det sidste ord er sagt,” siger den tidligere pressechef.

Ikke typen, som bare lægger sig fladt ned

“Langt fra. Naser Khader er jo vant til at slås og vil næppe lade sig afskrække af folk, som mener, at han har gjort noget forkert - hvis han ikke selv mener dette. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Naser Khader ender med at gå domstolenes vej i form af injuriesager mod kvinderne. Naser Khader er i hvert fald ikke typen, som bare lægger sig fladt ned.”

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Khader kan jo melde sig ind i NB, han er jo vant til partiskift. Han tænker sig kort og godt ikke om. Det foto var så provokerende.

Hvem har givet den palæstinensiske flygtning fra Syrien dansk indfødsret og dermed valgret? Man høster hvad man sår. Måske havde det været smartere at lade gæster forblive gæster.

I den moderne feminisme må man tilsyneladende vise hvad som helst, uden at nogen må tage anstød deraf.

Man kan undre sig over hvordan det højt mod nord kunne komme dertil.

Håndboldspillere der har vundet sølv ved et OL smider det meste og de omkringstående smider med øl på de utildækkede korpusser.

Hvordan det kom hertil må man spørge om i håndboldkredse?

Når det danske landshold scorer i Parken, smider alle med øl ud over hinanden. Ofte med bare overkroppe.

Man undrer sig over hvornår det kom hertil.

I Københavnerophøret i Parken blev der scoret seks mål med efterfølgende ølpantomime.

Man undrer sig hele tiden over hvordan vi kom dertil.

Gode danske normer er kommet i spil. Ingen ved ikke mere hvad der er passende adfærd og kotume og god skik og brug.

Det en kan gøre kan alle gøre! Synes at være styringsmekanismen.

Og ingen vover at sige fra.

Tænk hvis man virkede gammeldags.

I det mindste er politikere ikke udstyrede med tatoveringer endnu.

Det ville for alvor virke frygtindgydende på politiske modstandere.

Men vent bare og se.

Verden vil ses. Og det bliver den så.

Se mig! Hør mig!

Følelserne er i den grad kommet uden på tøjet!

I sport! I politik! På sociale medier!

Stakkels skolelærere der på første skoledag skal udstikke rammerne for hvad der er normalt og kulturelt gangbart i klasselokalet, ude på gangen, i skolegården, på sportsbanen, i omklædningsrummet, osv, osv.

Med alle de voksne forbilleder som vi har set denne sommer!

Jo det går godt i lille Danmark.

Dansk kultur og levevis....

Kun de rigtige stjerner forventer vi alt af!

Og de går ned med stress!

I USA, i Capitol, i Danmark, i Folketinget, ved OL.

Danmark savner forbilleder.

Som drengen fra Glyngøre!

Alle børn cykler i skole her i august.

Godt for børnene. Godt for klimaet.

Noget at stå sammen om. Sammen!

"“I am back – rask og i god form,” lyder det fra Naser Khader."
Khader, hvad har du fejlet, sådan rigtigt?
ER det noget du kan dokumentere med en lægeerklæring?

“Jeg er ikke perfekt, men jeg elsker Danmark og er klar til kamp!”
Det er ikke sikkert at Danmark elsker dig!