Annonce

Sygeplejersker-formand om indgreb: Virkelig skuffende

Er vred over lovindgreb, som ikke giver flere lønkroner nu.
Regeringens beslutning om at slutte overenskomst-konflikten mellem sygeplejerskerne og kommuner og regioner, får ikke mange roser fra formanden for Dansk Sygeplejreåd, Grete Christensen.

Selvom strejken har varet i næsten 10 uger og parterne flere gange har opfordret regeringen til at gribe ind, så er hun "vred over regeringens beslutning," skriver hun på Facebook.

"Resultatet af indgrebet bliver, at mæglingsforslaget fra Forligsinstitutionen bliver ophøjet til lov," skriver Grete Christensen og fortsætter:

"Uden at vi får ekstra. Ingen ekstra penge her og nu ud over det aftalt. Og ingen konkrete løfter om, at der vil være penge til at sikre, at den kommende Lønkomites anbefalinger kan føres ud i livet."

Flere lønkroner nu

Grete Christensen skriver videre, at selvom man har opfordret regering og folketing til at hjælpe med at finde en løsning, så er det skuffende, at man ikke har fundet flere penge til sygeplejerskerne, end dem der allerede var aftalt:

"Vi har ønsket hjælp til at finde en løsning – men det skulle være en løsning, der indeholdt lønkroner nu – og et løfte om at der var afsat penge til lønkomiteens arbejde.

Det bliver så ikke den løsning, der kommer. Jeg bliver både vred og skuffet over, at man ikke lytter til sygeplejerskernes råb."

Slutter ikke her

Grete Christensen slutter af med en garanti om fortsætte kampen for "en ordentlig løn":

"Det slutter ikke her. For vi stopper ikke. Det her bliver ikke glemt.

Det går ikke væk, før der er en ordentlig løn til sygeplejerskerne og et opgør med 52 års urimelig lønindplacering.  

Ikke før, at politikere og arbejdsgivere har forstået, at kampen for en bedre løn i høj grad også er en kamp, der hænger sammen med muligheden for at rekruttere og fastholde sygeplejersker til fremtidens velfærdssamfund," skriver hun.

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Alle andre stemte ja til overenskomstforslaget, hvorfor stemte sygeplejerskene nej, når man ville gøre noget ved problemet. De fik 5,2 % mere i løn som de andre. Man ville gerne give dem mere, men det stemte de andre imod. for så ville de få mindre. Solidaritet ?? Så Grete C bør gå som formand, så må de, som er utilfredse tage ansvaret på sig og se om de kan gøre det bedre. og hvorfor skal der gå 52 år, før det siges noget om det. Jeg synes deres krav var ??, vi er mere værd, mere værd end hvad? Vi vil have mere i løn, ja hvem vil ikke det. De må være bedre til at formulere deres krav konkret for at blive hørt. Alle har stor respekt for dem, men hvad var det de ønskede. Hvor mange penge?

Formanden for sygeplejerskerne taler med to tunger - bad selv om at få stoppet strejken og nu er hun vred Havde hun virkelig forventet en lønstigning ud over det de andre grupper har fået - sikke en ballade der ville blive.

Strejken blandt sygeplejerskerne er udtryk for en dyb frustration og vrede over ulighed i lønhirakiret. Dette føles uretfærdigt.
Sygeplejerskerne har ikke været gode til at fremføre detes sag i medierne
Det har føget rundt med tal, som ingen rigtigt kan forholde sig til.
Uligheden et opstået da man lavede tjenestemandsreformen i 1969. Derfra er sygeplejerskerne blevet indsat i lønhirakiret på et lavere niveau end eksempelvis skolelæreren, som dengang overvejende var et mandefag
I dag svarer en læreruddannelse og en sygeplejerskeuddannelse hinanden, men sygeplejersken tjener 4300 mindre om måneden end læreren i ren grundløn målt som nyuddannede.
Politiassistent ligger lige under læreren, men lige over sygeplejersken
Dette er bare et eksempel på sammenlignelige professioner, men som udgangspunkt på forskellige løntrin
Få mere at vide ved at lytte til P1 debat i dag 'pseudostrejken'
og i aften i Debatten med Clement Kjersgaard

Ja man kan undre sig over Sygeplejerskene ikke har ønsket at hæve grundlønnen ved de sidste mange overenskomstforhandling! Danmarks Lærerforening har gjort det modsatte !

Hele sagen omhandler en branche med nærmest udelukkende kvindelige ansatte, som forsøger at udnytte hele MeTo sagen. Uden MeTo var denne her strejke aldrig blevet iværksat. Men nogen i sygeplejeske branchen har ment timingen til løn krav ud over det sædvanlige var det helt helt rigtige.

Mener ikke at dette her handler om MeeTo
Men det er rigtigt at en ny generation af sygeplejersker, som også er mandlige, ikke længere vil finde sig i 'at blive trukket rundt i manegen'
De 'pæne pigers'tid er forbi

Nynne skulle man ikke have kæmpet for en højere grundløn under de sidste mange overenskomstforhandlinger ?

Det har man også gjort.
Grundlønnen for nyuddannede blev hævet...husker ikke under hvilken forhandling.
Husker bare at der ikke var noget til 'os gamle'men at vi var solidariske med de unge af hensyn til rekruttering til faget
Problemet et jo det samme:
Når hele Sundhedskartellet forhandler sammen også med lærerer og pædagoger med flere, vil det ikke blive udlignet i det hiraki som er fastsat fra tjenestemandsreformen anno 1969
Lønkronerne skal fordeles, og hvis nogen skal have et løft skal andre gå ned i løn
Det siger sig selv er umuligt
Derfor skal uligeløn løses politisk og ikke ved de almindelige ok forhandlinger

Der er vi ikke helt enige. Forstår ikke jeres forkvinde kan forsætte på posten.

Der kommer helt sikkert et efterspil
Grethe Christensen formand for DSR er valgt på kongressen osv
Utilfredsheden tog til via en Facebook gruppe, som kalder sig Foreningen af Danske Sygeplejersker, og som samlede flertal imod DSR. Det kom også bag på formanden, men hun samlede da handsken op.
Jeg synes faktisk, at hun Grethe Christensen har gjort hvad hun kunne for at komme igennem i medierne
Men timingen har været dårlig pga sommerferie og at det i det hele taget et svært for sygeplejersker at bruge strejkevåbenet.
Det viste sig jo også, at det nødberedskab der skal stilles med under strejken, overgik den daglige bemanding. Detfor måtte sygeplejerskerne i eksempelvis Silkeborg Kommune opgive at strejke, hvilket de ellers var udtaget til
Det siger da noget om forholdene
Det bliver spændende at følge og ikke mindst hvad det sker med vores sundhedsvæsen hvis ikke sygeplejerskerne gider at være med længere

Ja Nynne - vi kan konstatere at næsten 1/5 af lærerne er ikke uddannede i dag. Nok en følge af lærerlockouten !
Så god vind fremover.

Tak i lige måde
Jeg er heldigvis gået på pension, men sympatiserer selvfølgelig med alle der kæmper for en bedre løn.
Så i øvrigt Debatten her til aften, og jeg synes faktisk at vores formand gjorde det godt

Tilføjelse til forrige indslag:
Der arbejder også mange ufaglærte rundt om i sundhedssektoren.
Det et skræmmende, men nok noget der er kommet for at blive

Kondolerer med indgrebet fra Folketingsflertallets side!