Annonce

De Konservative taber borgmesterposten på Frederiksberg

Socialdemokratiets spidskandidat, Michael Vindfeldt, snupper borgmesterkæden og bryder 112 års konservativt styre
112 års konservativt styre på Frederiksberg blev brudt i nat. Konservative Simon Aggesen må aflevere borgmesterkæden til Socialdemokratiets spidskandidat, Michael Vindfeldt.

Det er en rød-grøn alliance mellem S, SF, Enhedslisten og De Radikale, der sikrede Vindfeldt borgmesterkæden.

Trods pæn fremgang til De Konservative - et plus på to mandater - løb den rød-grønne alliance med kæden. Takket være massiv fremgang til Enhedslisten, der går fra tre til seks mandater. Og en fremgang til Socialdemokratiet med et mandat. Og status qvo til De Radikale, der igen får tre mandater. SF bibeholder sit ene mandat.

Viceborgmester på Frederiksberg bliver De Radikales Lone Loklindt.

Bag den rød-grønne alliance står 15 mandater - ud af 29 i Frederiksberg Kommunalbestyrelse.

“Vi gjorde det”

“Vi gjorde det,” skriver Michael Vindfeldt på sin Facebook-profil onsdag morgen og fortsætter:

“Jeg er stolt og ydmyg over, at Frederiksberg har fået et nyt makkerpar i form af mig som borgmester og Lone Loklindt fra De Radikale Venstre som 1. viceborgmester. Jeg vil om et par dage fortælle nærmere om vores samarbejde og vores retning for Frederiksberg.”

Vindfeldt understreger, at det altså ikke er en naturlov, at Frederiksberg skal styres af en konservativ borgmester:

I dag har vi vist, at det ikke er en naturlov at Frederiksberg skal styres af en konservativ borgmester

“I dag har vi vist, at det ikke er en naturlov at Frederiksberg skal styres af en konservativ borgmester og et tilsvarende borgerligt flertal. Borgerne viste os i dag tillid ved at sætte fokus på den grønne omstilling, en blandet by og ordentlighed i vores velfærd.”

placeholder

 

Skuffeplan blev i skuffen

I den rød-grønne alliance var der til det sidste stor nervøsitet. Tirsdag eftermiddag kom det frem, at alliancen opererede med en plan B, såfremt der viste sig et spinkelt blåt flertal.

Den plan gik ud på i så fald at tilbyde Venstres Jan E. Jørgensen borgmesterposten - med støtte fra den rød-grønne-alliance. Men planen blev i skuffen. De rød-grønne skaffede selv flertallet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

112 års konservativt styre er (selvforskyldt) stoppet på Frederiksberg. Mon ikke en forudgående "boligsag" har været en væsentlig faktor for borgmesterskiftet? - Derfor ønskes Michael Vindfeldt (S) lykke og held med sit nye hverv som borgmester.