Annonce

Får kritik for lukkethed

Henrik Qvortrup afgang som chefredaktør fra Ekstra Bladet udløser kritik fra flere sider for lukkethed og useriøs ledelse.
Henrik Qvortrups overraskende exit fra jobbet som chefredaktør på Ekstra Bladet får flere debattører til at kritisere Ekstra Bladet og medierne generelt for at være for artige, når det gælder at være kritiske om deres interne forhold.

I et debatindlæg i netop Ekstra Bladet efterlyser advokat og debattør Leif Donbæk under overskriften ”Da Ekstra Bladet ikke turde men tav” mere kritisk journalistik og flere kritiske spørgsmål. Både til Henrik Qvortrup selv og de ansvarlige chefer i JP/Politikens Hus.

Der er ellers nok at tage fat på, mener Leif Donbæk, som opsummerer:

forlader sin post efter kun ni måneder ved roret

”En topchef, der i et tidligere redaktørjob på Se&Hør blev dømt i en straffesag og har afsonet med fodlænke forlader sin post efter kun ni måneder ved roret. I den periode har mange erfarne medarbejdere forladt deres job.”

Typisk for mediebranchen

I stedet gemmer Henrik Qvortrup og den øvrige ledelse sig ifølge Leif Donbæk bag en pressemeddelelse fuld af forblommede vendinger og udenomssnak. Præcis det samme, som Ekstra Bladet og andre medier ofte kritiserer politikerne og erhvervslivet for.

”Og det er desværre ret typisk for mediebranchen. Der snakkes meget om redaktionel frihed, men i praksis er det nu ret sjældent, at der er et medie, der tør stå ved principperne og lave historierne, når det bliver tæt på hjemme. Det ville med andre ord være forfriskende, hvis i det mindste Ekstra Bladet turde,” skriver Leif Donbæk.

En lignende kritik kommer fra Berlingske Tidendes nyhedschef, Simon Bendtsen, som i en kommentar også peger på Ekstra Bladet relativt afdæmpede dækning af Henrik Qvortrups farvel til sit topjob.

de direkte og umisforståelige verber og farverige tillægsord var væk fra spalterne

”På Ekstra Bladet ”mæsker” A.P. Møller-Mærsk sig i russiske penge, når avisen afslører såkaldt ”Mærsk-spin” om fortsat levering af allerede indgåede kontrakter til Rusland. Det er også på Ekstra Bladet, at TV 2-studieværten Cecilie Beck »knaldede en praktikant«, som en omdiskuteret afsløring lød i december. Eller hvor der er »larmende tavshed« fra tidligere leder af DR Pigekoret Michael Bojesen, der er gået i »flyverskjul« efter advokatundersøgelse om krænkende adfærd,” skriver Simon Bendtsen blandt andet.

Stolt over strategi

”Men de direkte og umisforståelige verber og farverige tillægsord var væk fra spalterne mandag, da chefredaktør Henrik Qvortrup pludselig forlod jobbet efter mindre end et år på posten,” skriver han og hæfter sig ved, at avisen i stedet lader Henrik Qvortrup udbrede sig om , at han ”er stolt af at have leveret en skarpskåret redaktionel strategi”, men at han nu i stedet vil »hellige« sig journalistikken.

Simon Bendtsen hæfter sig også ved, at Stig Ørskov, topchef i Ekstra Bladets ejer, JP/Politikens Hus, fik samme lempelige behandling I Ekstra Bladets Spalter.

Henrik Qvortrups seneste udtalelse om sagen var tirsdag aften, hvor han til Ekstra Bladet udtalte:

”Du kan kun citere mig for, at jeg ikke har yderligere at tilføje ud over det, der allerede fremgår af pressemeddelelsen, som blev sendt ud i går.”

Turbulent

Henrik Qvortrups tid som chefredaktør på Ekstra Bladet har været turbulent.

I fagbladet Journalisten kan du læse en gennemgang af de 278 dage, som hans seneste ansættelse på Ekstra Bladet varede.


 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Gider ikke høre mere om nul-bonen Qvortrup.
Lad ham glide ud i glemslens mørke.

Annonce