De Radikale går til angreb på efterlønnen

Vil blandt andet bruge pengene på lavere topskat og skattelettelser til erhvervslivet.
Foto: Radikale Venstre
Sofie Carsten Nielsen, politisk leder, Radikale Venstre
De radikale har i dag onsdag fremlagt en 2030-plan for dansk økonomi.

"Udfordringerne tårner sig op for dansk økonomi, og situationen er mere alvorlig, end mange indser. Vi risikerer, at vores velfærdssamfund ikke hænger sammen i længden, at virksomhederne mister perspektivet i at investere i Danmark, og at folk mister tilliden til, at der er mennesker til at tage sig af dem, når de bliver gamle og syge," siger partiets leder, Sofie Carsten Nielsen, i et interview med Berlingske.

placeholder

I samme interview siger Sofie Carsten Nielsen, at planen skal ses som en opfordring til Venstre og Konservative om at genoverveje at danne en regering hen over midten.

Og der er også masser af interessante lunser til de borgerlige i planen. De radikales mest centrale element er helt at afskaffe efterlønnen. Det skal ske gradvist frem mod 2030.

Det anslås, at afskaffelsen af efterlønnen vil kunne øge arbejdsudbuddet med 18.000 personer, skriver Berlingske.

Arne har gjort efterlønnen overflødig

De radikales argument er, at Arne-pension har gjort efterlønnen overflødig.

Pengene skal blandt andet bruges på at hæve topskattegrænsen med 60.000 kroner og lette skatten for erhvervslivet.

De radikale vil også skære markant i boligejernes rentefradrag, og så vil partiet øge skatten på blandt andet diesel.

Pengene som ændringerne vil indbringe, vil partiet blandt andet tilføre fem milliarder til "bedre normeringer i det offentlige" og 6,5 milliarder kroner til "børn, unge og uddannelser".

Den grønne omstilling skal ligeledes prioriteres med 7,5 milliarder kroner.

Langt fra socialdemokratisk tankegods

De radikale får ros fra regeringspartiet Socialdemokratiet for at fremlægge en langsigtet politisk plan, og at partiet vil investere i den offentlige sektor,  men finansordfører Benny Engelbrecht (S) lægger afstand til ideerne om at lette topskatten og afskaffe efterlønnen.

"Det ligger meget langt væk fra socialdemokratisk tankegods," siger finansordføreren til Berlingske.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

TAK til "De Radikale" for at bekende kulør inden den kommende valgdag. Partiets udspring i Venstre bliver stadigt tydeligere ....

Deres kulør har vel alle dage været velkendt. Undtagen måske blandt deres vælgere, som efter sigende skulle være en del mere røde end det parti, de stemmer på, hvordan de så end får det til at hænge sammen. Men det må de jo selv ligge og rode med.

Dette udspring ligger 117 år tilbage. Det er næppe dér hunden er begravet!

Hvis S laver regering med Radikale, bliver det uden mit medlemskab af S.
Så hellere i en anstændig opposition, end prostitutionerne sig med dette landsskadelige og ministerliderlige parti.

Jeg anser også en S-ledet regering med RV for utænkelig ikke bare næste gang men i al overskuelig fremtid. Og jeg håber virkelig ikke, jeg tager fejl i den vurdering.

Hans Jensen, jeg har det på helt samme måde, kan Mette Frederiksen efter et folketingsvalg, ikke danne en regering uden deltagelse eller med stor indflydelse fra de radikale, skal hun fravælge at være statsminister. Mette Frederiksen skal efter min mening heller ikke udskrive valg inden 4. oktober, men i stedet for lade sig "vælte" af de radikale sammen med de borgelige i folketinget, det vil også umuligøre et samarbejde mellem de radikale og socialdemokratiet i mange år frem over, i hvert fald indtil de radikale får en ny mindre borgelig ledelse ledelse.
Så mit medlemskab af socialdemokratiet afhænger helt af hvad Mette Frederiksen vælger. Vil hun fortsat samarbejde med de radikale, er jeg ikke længere medlem af partiet.

Bent, jeg deler dine synspunkter.

De radikale ødelagde valget i 2015 for Helle Thorning og nu skaber hun sig igen, den gode Sofie. Den gang var det Østergård, Deres tyveri af efterlønnen igen, glem det. Der er gode tilsagn i deres 2030 plan, men også noget absolut uspiseligt for S. Og det er ekstremt arrogant at kræve valg, håber Mette F. giver hende fingeren og lader valget komme, hvis R tør d. 6-10. Ser frem til S sommermødet. næste uge.

Bare jeg hører Sofie Carsten Nielsens stemme udvikler det 🤢🤢🤢🤢🤢 hos mig.

Mere elitære kælling skal man sgu lede længe efter!

YES. Sådan. Det er sandt hvert et ord.

Enig 🙂.det er frastødende radikal-politik.😗😗..som S. ikke kan være med til..håber Mette&Regningen🚩forsat ignorere disse udmeldinger..rigtigt De radikale har før krævet urimeligheder af Socialdemokratiet-Håber Mette & Regningen har mod og handlekraft til og sætte sig igennem 🚩..og "udslette" disse krav

"Udfordringerne tårner sig op for dansk økonomi, ....".

Hvordan skal det så ikke gå hvis Klaus Bondam kommer i folketinget igen (hvad guderne må forbyde)?
Han der godt kan li' at bruge skattekroner på sig selv.

https://www.berlingske.dk/ledere/leder-andre-folks-penge
"... da han besluttede at lade Københavns skatteydere betale 30.000 kroner for sin egen og to nøglemedarbejderes deltagelse i Team Rynkebys cykeltur til Paris ..."

"... der i sine første halvandet år brugte dobbelt så meget til repræsentantion som overborgmesteren, fandt det rimeligt at lade skatteyderne betale 1.500 kr. til sminke og overlade strygningen af sine skjorter til rådhusets personale ..."

https://www.berlingske.dk/ledere/leder-andre-folks-penge
.

"Udfordringerne tårner sig op for dansk økonomi"

De Radikale er gået fuldstændig fra snøvsen. Det har aldrig i historien gået bedre for dansk økonomi. Og aldrig har så mange mennesker arbejdet i Danmark og leveret SKAT til velfærdsstaten.

Men et eller andet skal man jo markerer sig med. Og værdiskabende og samfundsfremmende værdier argumenter er jo blevet begravet af Det Blå Svindlerhold, som har begået karaktermord mon vores sidende statsminister. Et teater, som selv Trump ikke kunne have gjort det bedre. Og så er der Trumpine og DanmarksDemokraterne som helt uden en politik lover vælgerne en meget bedre fremtid. Eller, Trumpine har faktisk slet ikke sagt et ord endnu, hvad der venter borgerne. Det er alene forventningens glæde til noget nyt som driver det politiske værk.

Og som alle jo ved, så er det jo Statsminister Mette Frederiksen, helt alene, som har sat corona i verden hjemme fra hendes hemmelighedsfulde køkken med makrelmader. FBI må kommer os til undsætning.

Men De Radikale Venstre mener det eneste som kan redde verden fra en klimakatastrofe og et økonomisk kollaps er et valg, hvor de efter et valg vil pege på Mette Frederiksen som deres statsministerkandidat. Så noget må Mette Frederiksen jo så alligevel kunne i De Radikale Venstres øjne.

Og selvfølgelig. Har du fået nok af de fine saloner, hvad det så end er, og ikke gider høre på mere klimabras og corona, men vil have den danske idyl tilbage med blomster på marken og sne om vinteren og vil du have udbredt sort brogede køer til Sjælland, så kan du jo prøve at stemme på Trumpine & Co.

Held og lykke til med det.

Det Blå Svindlerhold

Hvordan er det nu?
Er du rykket op i 1. klasse her efter sommerferien eller skal du (igen) gå o. klasse om?

Jeppe Lindholm, du bliver aldrig voksen!
.

Hvis AP Møller betalte normal virksomhedsskat for deres monster overskud, hvis skat fungerede og opkrævede de skatter og afgifter, som der er lovgivet om, hvis der blev sat en prop i den frie ret til selv at bestemme, hvad man gider betale i skat ved bekæmpelse af skattely, og hvis ikke de bedst stillede skulle slippe billigere i skat, ville det formentlig løbe op i de 48 milliarder over 8 år, som de radikale, ved udvidelse af topskattegrænsen vil hente hos de snydte efterlønsmodtagere, der bliver til grin for deres egen pensionsopsparing, og jo slet ikke tilhører den højere mellemklasse, der udgør RV's kernevælgere. RV er i gang med at fortsætte bedrageriet i Foghs alternative beregningsmodeller, der postulerede afledede effekter ved skattelettelser men glemte dem ved alle andre økonomiske tiltag.
Jeg bliver meget træt når jeg hører nogen plædere for Løkkes og Foghs fadæsepolitik for at komme til at køre i ministerbil hen over midten.

Mette Frederiksen har i sandhed virkelig formået at samle Danmark!

Mette Frederiksen har været fænomenal til at samle sit politiske flertal!

Mette Frederiksen er den fødte holdspiller, der selv tager den gule førertrøje på hver gang pressen er til stede!

Mette Frederiksen gør sig i alle kredse og er parat til at lade sig fotografere overalt hvor basisgrupperne signalerer vælgerstemmer sandsynlige!

Dansk politiks Pinocchio:

(Mette om Barbara Bertelsen)
Der er ingen bånd der binder mig,
Og ingen holder på mig nej.
Før var jeg i slaveri,
Men nu er det forbi.

(Mette om de radikale)
Hej hop og hiv og sving,
Jeg kan gå hvorhen jeg vil.
Glad hopper jeg omkring,
Ligsom jeg er tosset til.

(Mette om valget)
Der ingen bånd der binder mig,
Og ingen holder på mig nej.
Jeg er altid glad fordi,
Jeg er så fuglefri

(Mette om Jacob Ellemann)
Der ingen bånd der binder dig,
Så du kan sagtens elske mig!
Så dans, dans, dans på træskohæl;
Jeg er vild med liv og sjæl.

(Mette om Søren Pape)
Der ingen bånd, comme ci comme ca,
Og du har charme, oh la la!
Men jeg har bånd med voulez-vous,
Dem springer vi itu.

(Mette om Putins krig med Ukraine)
For der i Ruskiland,
Volgafloden tog min mand!
Ruskimænd de elske mig,
Jeg vil heller elske dig! HAI!"

Det anslås, at afskaffelsen af efterlønnen vil kunne øge arbejdsudbuddet med 18.000 personer,
De radikale kan således regne med Mette Frederiksen mange år fremover.
Som statsminister.
Som sygeplejerske.
Som folkeskolelærer.
Som sosuer.
Som socialrådgiver.

Omskoling er det bedste værn imod tidlig pensionering, ifølge Søren Pape og Jacob Ellemann.

Der er ingen bånd der binder Mette Frederiksen!

Snart er hun fri af vælgernes skærende bånd!

Skattelettelser til erhvervslivet er altid den sikre vej til en socialdemokratisk tidligere minister som CEO i det danske erhvervsliv!

Fri som fuglen!

Fuglen er fløjet?

Aksel Jensen, du skriver, fri som fuglen, vi var gerne fri for dine VRØVLEDE kommentarer her i Netavisen Pio.

At afskaffe efterlønnen og seniorjob ordningen vil være en menneskelig katastrofe for 10.000 vis af medmennesker, som har slidt og slæbt hele livet igennem og som har behov for muligheden for en tidlig tilbagetrækning, hvor arne-pensionen og seniorpension er ude for række vide af forskellige årsager.

Danskeren er lige blevet spurgt om man vil forlade efterlønsordningen mod at få indbetalingen skattefrit udbetalt. Det gjorde nogen. Men mange gjorde det ikke. Særligt ældre mennesker. At de undlod at sige ja tak til op mod 138.000 kr. har sin grund. De mennesker, som er tilbage i ordningen har et stærkt behov for det og har stolet på den vil være der nu, hvor de har få tilbage på arbejdsmarkedet.

Man kan ikke bare politisk tillade sig at trække tæppet væk under 10.000 vis af mennesker med så kort varsel. Det er umenneskeligt. Mennesker, som har stolet på den vil være der, hvis de for brug for den. Ingen fortsætter for sjov fortsat at indbetale til ordningen. Og er du 60+ har du ikke længere økonomisk mulighed for at ændre på din situation. Dertil er tiden ganske enkelt for kort.

Umenneskeligt.

Mange flere ville have hævet deres efterlønsbidrag skattefrit før den 30.06.2022 - For bare få uger siden - hvis de have sket den politiske situation der foreligger nu. Hvis afskaffelsen af efterlønnen politisk realiseres, må en betingelse være det igen bliver muligt at få efterlønsbidraget skattefrit udbetalt.

Annonce

Annonce