Annonce

De Konservatives milliard-fejl stadig ikke rettet

Partiets finansordfører har erkendt fejlen, alligevel er den ikke rettet - S-ordfører undrer sig
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
De Konservative anerkendte for en uge siden, at der er en milliard-fejl i deres skatteplan 2030, som blandt andet vil afskaffe topskatten, arveafgiften, afskaffe Arne-pensionen og droppe forhøjelse af dagpengene.

De Konservative har ved en fejl anført, at det i 2030 vil koste 9,7 milliarder kroner totalt at afskaffe topskatten. Men prisen for at afskaffe topskatten er, som oplyst af Skatteministeriet 31. maj, 1,2 milliarder kroner højere. Nemlig 10,9 milliarder kroner.

Men her en uge senere er fejlen endnu ikke rettet i De Konservatives skatteplan. På side 5 hedder det fortsat (Kl. 11.15):

Uddrag af De Konservatives 2030 skatteplan

 

Vi afsætter 9,7 milliarder kroner i 2030 til forslaget.”

De Konservatives finansordfører Rasmus Jarlov har både over for dagbladet Børsen og på Twitter anerkendt fejlen.

Over for Børsen forklarer Jarlov 19. september, at fejlen skyldes, at De Konservative har angivet et tal for prisen for at afskaffe topskatten, som Skatteministeriet oplyste tilbage i 2020. I stedet for at anvende det opdaterede tal fra maj 2022.

Jarlov erkendte også fejlen på Twitter 19. september:

Ja, det var en fejl

“1) Endnu en regnefejl? Der har ikke været andre. 2) Ja, det var en fejl 3) Det ændrer intet. Vores plan er stadig overfinansieret med 7 mia 4) Vildt at I bruger så ekstremt meget energi på vores plan. I har regeringsapparatet. Hvornår kommer I selv med en plan?”

S: "Underligt"

Men på trods af erkendelserne er fejlen altså fortsat ikke rettet, og det undrer Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund:

“Konservative har tidligere været inde og ændre i planen efter offentliggørelsen. Det kan man læse i fodnoterne. Derfor er det da underligt, at de ikke har været inde og rette en fejl, som deres finansordfører har erkendt,” siger Stoklund til Netavisen Pio.

Derfor er det da underligt

Skatteminister Jeppe Bruus (S) opfordrede allerede 21. september De Konservative til at få rettet milliard-fejlen.

“Vi står med en historisk høj inflation, hvor mange helt almindelige familier kæmper for at få det hele til at hænge sammen. Derfor skylder Konservative at få rettet deres regnefejl og fortalt, hvem der skal betale for, at de rigeste i landet bliver forgyldt,” sagde Jeppe Bruus til Netavisen Pio.

På den baggrund spurgte Netavisen Pio Rasmus Jarlov, om De Konservative vil følge ministerens opfordring og rette milliard-fejlen:

"Vi opfordrer til, at regeringen selv får lavet en plan. Det er pinligt for en regering, at den bruger så meget tid på oppositionens økonomiske plan, fordi den ikke selv har nogen," skrev Jarlov i et sms-svar.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Pape er nu nede på 11% i Voxmeter i dag, og V på 14 %, så denne uge er V statsminister kandidat, sidste uge var det Pape. Og der er dødt løb 49;2 til røde/ 48,2 til blå, og så er moderaterne i vente position, håber de kommer under 1,9. jeg unde rkort og godt ikke Løkke får den rolle. kongemager.

Lars Løkke og hans lakajer er blå, ingen grund til at stikke os selv blår i øjnene. Hans snak om en regering henover midten betyder bare, at han gerne vil have RV med.

At få RV med er jo ikke henover midten - Siden Thorning har RV være et rent blåt parti, som godt nok har drømt om indflydelse ved at gå henover midten og støtte socialdemokraterne.

Annonce