Nyvalgt til Folketinget: Min faglige baggrund spiller en stor rolle

Matilde Powers skifter sygeplejerskefaget ud med titlen som folketingsmedlem. Hun vil bruge sin erhvervserfaring på Christiansborg.
Foto: Nikolai Linares
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Matilde Powers.
Matilde Powers er nyvalgt medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Hun har en lang erfaring som sygeplejerske og lokalpolitiker i Furesø Kommune bag sig. Hendes faglige baggrund vækkede hende politisk, og har også ført hende i Folketinget.

”Min opstilling til byrådet i 2017 var udløst af min arbejdserfaring som sygeplejerske. Det var flere års oplevelse af, at der var nogle ting, som jeg syntes virkede uretfærdigt, og nogle ting, som jeg mente kunne gøres smartere,” fortæller Matilde Powers til Netavisen Pio og tilføjer: 

”Og en dag sagde min mor til mig: ”Matilde, nu tror jeg, det er ved at være på tide, at du bruger din viden lidt mere konstruktivt, og i stedet for at sidde og brokke dig, så gå ind i politik, og prøve at gøre noget ved de ting, du har på hjerte.” 

jeg har stået i nattevagter, og har prøvet at arbejde juleaften

Næste naturlige skridt

Hun fortæller, at hun, selvom hun har været glad for sin tid som formand for social- og sundhedsudvalget i Furesø Kommune, fandt ud af, at der, især på sundhedsområdet er en del af rammerne, man opererer inden for, som kommer fra centralt hold. Derfor var en opstilling til Folketinget næste naturlige skridt.

Og selvom hun påpeger, at det er bedst med en mangfoldig blanding af politikere med forskellige baggrunde, som kan supplere hinanden, så er hun ikke i tvivl om, at hun med sin erfaring som sygeplejerske kan gøre en forskel inde for sundhedsområdet.

man kan gøre ting anderledes.

”Når jeg har stået i nattevagter, og har prøvet at arbejde juleaften og har haft vagter, hvor man ikke har haft tid til at gå på toilettet på en otte timers-vagt eller få frokost. Så kan jeg måske føle på en anden måde, hvad det er, der nogle gange kræves derude,” siger Matilde Powers og tilføjer:

”Men også se nogle muligheder i, hvordan der er løsninger at finde også uden, at det altid handler om at tilføre flere midler, men i stedet handler om, at man kan gøre ting anderledes.” 

Skal lande i det nye job

Matilde Powers, som bor i Furesø Kommune med sin mand og tvillingedøtre, blev overrasket over hvor intens en valgkamp til Folketinget er.

”Jeg har prøvet to byrådsvalgkampe før, men det kom alligevel bag på mig, at det var så meget hårdere at være folketingskandidat i en valgkamp. Der gik vi lige et gear op. Men jeg har heldigvis haft mange gode hjælpere og energien har været god hele vejen igennem. Jeg kunne ikke have ønsket mig det på en bedre måde,” fortæller folketingsdebutanten.

jeg følger selvfølgelig lige så spændt med, som jer andre

Matilde Powers er ikke meget for at spå om de igangværende regeringsforhandlinger, hun er travlt optaget af at lande i sit nye arbejdsliv.

”Jeg er langt fra forhandlingerne, og bruger al min tid på nu at afslutte mit arbejde og mit byrådsarbejde og lande godt i mit nye arbejde på Christiansborg. Men jeg følger selvfølgelig lige så spændt med, som jer andre, ” slutter Matilde Powers.

Netavisen Pio bringer den kommende tid en række portrætter af nyvalgte folketingsmedlemmer fra begge sider af folketingssalen under temaet ’Ny på tinge’.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Til lykke til den unge Matilde, det bliver godt med hende, Frederik Vad og de andre nye yngre kræfter i S. Unge talenter, har det store parti brug for

Det bliver befriende med et folketingsmedlem der har erfaring fra det virkelige liv. Håber så at der bliver lyttet til dig.

Held og lykke Matilde Powers
.

Annonce

Annonce