Annonce

Nyvalgt DF'er fik hurtig ilddåb: “Det var helt vildt”

Folketingsdebutant blev med kort varsel kastet ind i diskussionen om store bededag. Han tror desuden på, at hans meget udfordrede parti går en lys fremtid i møde.
Foto: Dansk Folkeparti
Nick Zimmermann (DF), medlem af Folketinget, erhvervsordfører
Nick Zimmermann er fra Randers. Det lægger han ikke skjul på, men det ville nu også være svært med den tydelige Randers-dialekt, han møder en med.

Han er 28 år og nyvalgt folketingsmedlem for Dansk Folkeparti. Han er ikke helt ny i politik, han er nemlig også valgt til i byrådet i Randers, og den plads har han tænkt sig at beholde.

Det er der nemlig tradition for i partiet, fortæller han til Netavisen Pio i denne artikel i portrætserien ’Ny på tinge’ om en række af Folketingets nye medlemmer.

Han har heller ikke tænkt sig at rykke bopælen væk fra Randers. I det hele taget lader det til, at rødderne og basen betyder en del for Nick Zimmermann.

”Jeg kan dælme ikke undvære Randers. Jeg har også min kæreste og min søn på lige under et år med mig, når jeg er herovre i København. Jeg kan simpelthen ikke undvære dem. Og her i starten af min søns liv, vil jeg gerne være så meget med som muligt,” fortæller Nick Zimmermann.

Ud ad hovedindgangen

Nick Zimmermann havde ikke tilbragt mange uger på Christiansborg, før han som beskæftigelsesordfører oplevede mediecirkusset på nært hold.

Han spillede nemlig en hovedrolle, da det efter et orienteringsmøde i beskæftigelsesministeriet kom frem, at nu landede der altså et lovforslag fra SVM-regeringen om at afskaffe store bededag. 

Det var helt vildt. Det må jeg sige

Et forslag som han og Dansk Folkeparti er meget imod.

”Det kan man godt betegne som en ilddåb. Det var helt vildt. Det må jeg sige. Men jeg tog det sådan lidt oppe fra og ned. Det blev jo også tilbudt fra embedsmændene, at vi kunne tage bagudgangen, hvis vi ville undgå medierne,” siger Nick Zimmermann og fortsætter:

”Men det ville jeg da absolut ikke. For danskerne fortjente da at få at vide, hvad vi havde fået at vide på det møde.” 

Ifølge SVM-regeringen er afskaffelsen af store bededag nødvendig for at kunne finansiere en fremrykning af målsætningen fra NATO om, at de danske forsvarsudgifter skal udgøre to procent af BNP.

Slagsmålet er ikke ovre endnu

Selvom SVM-regeringen har flertal og uden de store knaster kan gennemføre planerne om afskaffelsen af store bededag, så er det ikke noget, som beskæftigelsesordføreren og partiet har tænkt sig at lade ligge i fremtiden.

”Det er jo op til regeringen, om de vil tromle det her igennem eller ej. Men vi har tænkt os at holde fast i, at det her vil vi ikke finde os i” siger Nick Zimmermann.

Han undrer sig desuden over, at SVM-regeringen vælger at kaste sig ud i et slagsmål på den måde, så kort tid efter den er dannet.

”Jeg er meget uforstående overfor hvorfor regeringen, valgte at gøre sådan her. At komme så skidt fra start med de andre partier i Folketinget. Og vise sig som et parti, der tromler, ikke kun partier, men også deres venner i fagbevægelsen. Det har jeg svært ved at forstå,” siger Nick Zimmermann.

Erhvervserfaring

Nick Zimmermann er uddannet lager- og logistikoperatør, og indtil han blev valgt til Folketinget arbejdede han på Aarhus Universitetshospital.

Jeg kender jo det pres, som man står med på hospitalerne lige nu

Han ser sin erhvervsuddannelse og sin erhvervserfaring som noget, han kan bruge i sit virke som folketingspolitiker. Især når det kommer til problemerne i sundhedsvæsenet.

”Jeg kender jo det pres, som man står med på hospitalerne lige nu. Her vil jeg prøve at bidrage med den erfaring, jeg har fra arbejdsmarkedet, lyder det fra Nick Zimmermann.

DF går en lyd fremtid i møde 

Folketingsdebutanten har brugt mange år af sit liv i Dansk Folkeparti, og han ser optimistisk på partiets fremtid. Selvom han erkender, at det har været hårdt at være vidne til den krise som partiet har været igennem:

”Jeg føler virkelig, vi har en fremtid, der siger spar to. Jeg er optimist, og det er måske også fordi, jeg har levet og åndet for partiet i så mange år, at jeg havde den optimisme med hele vejen igennem valgkampen.”

Han fortæller at partiformand Morten Messerschmidts frifindelse i Meld og Feld-sagen har givet partiet en ro til at komme godt videre.

Jeg tror da helt klart, at der er vælgere, som kommer til at vende hjem til os igen

Senest har Dansk Folkeparti fået endnu et medlem efter Mikkel Bjørns exit fra Nye Borgerlige. Derudover har partiet indgået et samarbejde med løsgængeren og tidligere Nye Borgerlige-medlem, Mette Thiesen.

Zimmermann tror også på at en del af de vælgere, som har vendt ryggen til partiet i kriseårene så småt, vil vende tilbage til Dansk Folkeparti igen.

”Jeg tror da helt klart, at der er vælgere, som kommer til at vende hjem til os igen, efter at have været andre steder, blandt andet også hos Socialdemokratiet, men som nu kan se, at vi er et parti i fremgang med stabilitet og med en god dagsorden,” slutter Nick Zimmermann.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

DF EN STOR LØGN !!!!!

De ødelagde efterlønnen !!!!!

Det har ramt mange arbejder !!!!

Og Socialdemokratiet stjal to år af folkepensionen!

Til gengæld sikrede de gode ministerpensioner!

Især til statsministeren og finansministeren!

Det er helt vildt!

Aldrig har statsministerens smil med åbne øjne været større!

Arne og Mette er sikrede!

Endda med DFs gamle stemmer!

Det ligner jo nærmest en nystrøget kopi af en amerikansk republikaner. Ungdommen er blevet totalt hjernevasket online.

Viste du i øvrigt Ronald Reagan var demokrat indtil han opdagede han havde en bedre politisk karrierer chance som republikaner? Han har også sagt, han ikke forstå, hvordan man kan være politiker uden at være skuespiler.