Annonce

Minister freder spindoktor efter krænkelsessag

Uddannelses- og forskningsminister valgte onsdag at frede sin særlige rådgiver, Anders Langballe, oven på anklager mod ham om krænkende adfærd.
Foto: Uddannelses- og forskningsministeriet
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M)
Det får ingen ansættelsesmæssige konsekvenser for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelunds (M) særlige rådgiver, Anders Langballe, at han har opført sig krænkende overfor flere kvinder.

Det er sket ved en fredagsbar i Berlingske Media i efteråret 2022, mens Anders Langballe var tilknyttet radiostationen 24syv som vært.

B.T. har talt med flere tilstedeværende til fredagsbaren, som fortæller at den tidligere TV2 News-journalist i beruset tilstand opførte sig upassende og seksuelt chikanerede tre kvinder.

Rigtig ked af det

Anders Langballe bekræfter episoden, og siger at han er "rigtig ked af" hvis nogen har haft den opfattelse, at han har opført sig forkert:

"Det er rigtigt, at jeg deltog i en fredagsbar på 24syv den 2. september – og det er også rigtigt, at jeg var for beruset. Hvis jeg har opført mig forkert overfor nogen, så er jeg rigtig ked af det. Det vil jeg gerne beklage," lyder det i en skriftlig kommentar fra Anders Langballe til B.T.

Anders Langballe blev for to uger siden ansat som særlig rådgiver for Christina Egelund. Og den ansættelse vil fortsætte, fortæller hun:

"Det er beklageligt, at Anders (Langballe, red.) på den måde har opført sig forkert på en fredagsbar. Det ved jeg, at Anders også selv er rigtig, rigtig ked af. Det har han selv beklaget, og det er det rigtige at gøre, og det tager jeg til efterretning," siger Christina Egelund til Ekstra Bladet.

Krævede handling fra Mette F

Christina Egelunds noget afdæmpede reaktion på den særlige rådgivers opførsel overfor kvinder, har fået flere medier til at grave i bunken af tidligere tweets fra hendes hånd.

Hun gik bl.a. hårdt til statsminister Mette Frederiksen (S) i 2020, hvor hun det sociale medie skrev følgende:

"Et statsminister og en ligestillingsminister, der tager #metoo alvorligt udover skåltale-niveauet.
Det ville være godt for mænd og kvinder. Grazie mille (tusind tak på italiensk, red.)."

Anders Langballe var i mange år fremtrædende politisk journalist på TV2 News, indtil han i 2018 blev ramt af to blodpropper i hjernen, forårsaget af stress.

Siden har han været blandt andet været kommunikationschef i Danske Handicaporganisationer og Dansk Ejendomsmæglerforening og arbejdet som selvstændig.

Han har desuden udgivet bogen 'Forfra' i samarbejde med journalist Martin Flink, om sine oplevelser med blodproppen.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg tror tiden er løbet fra, at ret mange gider høre om mænd, der har kvajet sig i en brandert.
Noget tyder på at mænd er mere tykhudede. Der er i hvert fald ikke mange klager over krænkende kvinder, og jeg kan forsikre om, at de findes, især efter nogle gode gibbernakker.