Annonce

Belastende lydoptagelse: “Det ser da meget godt ud, ikke?”

Medie har lydfil af at Moderaternes kulturordfører angiveligt forfalsker underskrift - Stephensen fastholder sin uskyld
Foto: Folketinget/Marie Hald
Jon Stephensen, medlem af Folketinget (M)
Presset på tidligere teaterchef på Aveny-T, Jon Stephensen, der nu er medlem af Folketinget for Moderaterne og partiets kulturordfører, er vokset mærkbart.

Aveny T’s bestyrelsesformand, tidligere finansminister Henning Dyremose, har oplyst, at Jon Stephensen sidste år blev først fyret og senere bortvist for at have forfalsket en underskrift og for uretmæssigt at have ladet teateret betale for leje af en erstatningslejlighed.

har han anlagt injuriesag mod Henning Dyremose for bagvaskelse

Stephensen mener modsat, at han fik tilladelse til at leje en erstatningslejlighed og benægter pure at have forfalsket en underskrift. Af samme grund har han anlagt injuriesag mod Henning Dyremose for bagvaskelse. Stephensen kræver 100.000 kroner i torterstatning.

Belastende lydfil

Men nu kan dagbladet Børsen fremlægge en lydoptagelse af det øjeblik, hvor Jon Stephensen angiveligt forfalsker medlem af teatrets bestyrelse, Jakob Høyers, underskrift. Dokumentet med den angivelige forfalskede underskrift handler om, at Henning Dyremose tilbage i 2017 indtræder i bestyrelsen i stedet for den hidtidige formand.

Optagelsen varer i 14 sekunder. På optagelsen kan man høre en stemme, der minder ganske meget om Jon Stephensens stemme. Stemmen siger “Jakob Høyer”, og så kan man høre en kuglepen skrive på et stykke papir. Derefter siger stemmen: “Det ser da meget godt ud, ikke?”.

Børsen har talt med en whistleblower, der oplyser, at han så Jon Stephensen forfalske bestyrelsesmedlem Jakob Høyers underskrift. Det er whistlebloweren, der har optaget lydfilen og givet den videre til Børsen.

Du kan lytte til lydfilen her.

Stephensen fastholder sin uskyld

Jon Stephensen fastholder i en skriftlig udtalelse over for Børsen, at han ikke har forfalsket nogen underskrift:

Jeg agter ikke at føre min verserende sag i medierne

“Jeg skal gentage, hvad jeg har sagt, siden jeg første gang hørte om underskriften 23. maj 2022, at jeg ikke i 2017 har skrevet under på det pågældende referat. Jeg har intet motiv og har altid sørget for, at de personer, der skal skrive under, selv har skrevet under. Jeg agter ikke at føre min verserende sag i medierne. Sagen skal gennemføres ved domstolene."

Jakob Høyer, der er kommunikationschef for DBU, har tidligere oplyst, at det ikke er hans underskrift, der står på bestyrelsesdokumentet fra 2017. Derudover ønsker han ikke at kommentere sagen.

Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, har tidligere  udtalt, at der er rettet “en masse mærkelige beskyldninger” mod Jon Stephensen, og på den baggrund har Stephensen anlagt en injuriesag:

“Der er anlagt en injuriesag. Det tager domstolene sig af, og det har jeg fuldstændig tillid til,” har Løkke udtalt til B.T.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jon Stephensen behøver i det mindste ikke tjekke vejrudsigten, for uanset hvor han går, trækker mørke skyer sig sammen over ham.

Annonce