Annonce

Kommentator: Blå partier hjælper Mette F. ud af kattepinen

Fire blå partier skyder sig selv i foden, og leverer en kærkommen kattelem til Socialdemokratiet, mener Berlingskes politiske kommentator.
Foto: K/Andreas, Pio/Jan Kjærgaard, R/Mia Lami og EU-Parl./Dieter Bauweraets - Fotografik: Andreas Bredsdorff
Søren Pape Poulsen (K), Alex Vanopslagh (LA), Martin Lidegaard (R) og Morten Messerschmidt (DF)
Statsminister Mette Frederiksen (S) meldte tirsdag fra Folketingets talerstol, at hun lyttede sig til, at der ikke er opbakning til afskaffelse af seniorpensionen - sådan som SVM ellers har lagt op til i sit regeringsgrundlag “Ansvar for Danmark”.

"Jeg lytter mig til, at der ikke er opbakning," sagde Mette Frederiksen under Folketingets spørgetime og fortsatte: "Og så overvejer vi, hvad næste skridt så er, på det her spørgsmål.”

Statsministeren gav De Konservative, Liberal Alliance og De Radikale - den såkaldte Reformalliance - skylden for SVM-regeringens retræte på planen om de facto at afskaffe seniorordningen til fordel for en tosporet Arneplus-ordning.

"Mit håb var, at vi kunne lave noget flere partier sammen, så vores seniorer ved, hvad man har at gøre godt med i fremtiden. Men det ser svært ud i det her folketing," lød det fra Mette Frederiksen.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) følger onsdag op i Børsen:

“Nu kan vi se, at partierne på stribe vil det modsatte eller nedlægger veto eller truer med at gå. Alt det tilsammen kan vi godt lytte til. Derfor må vi overveje, hvad vi gør.” 

Hverken Mette Frederiksen eller Ane Halsboe-Jørgensen nævner i den forbindelse intet om, at der er udtalt modstand i fagbevægelsen, i dele af det socialdemokratiske bagland og på venstrefløjen mod SVM-planerne.

Som sendt fra himlen

Berlingskes politiske kommentator, Bent Winther, noterer, at SVM-planerne om at afskaffe den ellers så populære seniorpension har kastet Socialdemokratiet ud i et gigantisk stormvejr, som kan måle sig med, hvad partiet oplevede forud for afskaffelsen af store bededag som fridag.

er som sendt fra himlen for Socialdemokratiet og Mette Frederiksen

Winther vurderer samtidig, at reformalliancens bombastiske udmelding om, at de tre partier i alliancen - De Konservative, Liberal Alliance og De Radikale - har blandt blod på, at de vil stå sammen i kampen for bevarelse af seniorpensionen, er som sendt fra himlen for Socialdemokratiet og Mette Frederiksen.

Det samme er dugfriske krav fra Dansk Folkeparti til pensionsalder og seniorpension.

Alle fire blå partier indgår i det forlig, der i 2019 skabte seniorpensionen. Derfor kan en afskaffelse af seniorpensionen ikke ske uden forhandling med forligspartierne.

Blå leverer en kærkommen kattelem 

Bent Winther mener, at de fire blå partier med deres bombastiske krav skyder sig selv i foden, og redder Mette Frederiksen og Socialdemokratiet ud af en slem kattepine i forhold til fagbevægelsen og et kritisk bagland:

har partierne i blå blok foræret Socialdemokratiet en kattelem på størrelse med en ladeport

“Men nu leverer fire partier i blå blok et overraskende alibi for Mette Frederiksen til at slippe ud af kniben. Med en række skrappe krav til at medvirke i regeringens Arne-plusreform, har partierne i blå blok foræret Socialdemokratiet en kattelem på størrelse med en ladeport, så partiet nu kan undgå at medvirke til de upopulære forringelser.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette gav i øvrigt Søren Pape en ordentlig omgang voksenskældud i spørgetimen omkring finansloven. Når han så i følge en ledende kommentator i det konservative hoforgan forærer hende en ladeport af en kattelem på seniorpensionen, tror jeg vi er tæt på et nyt kongemord i det parti, hvor knivene altid er hvæsset til den slags.

Lidt flere skattelettelser til de rige og virksomhedsarvinger, så var den såmænd nok gået glat igennem. Og hvorfor ikke?
Det er jo blevet det nye Inn i S.
Sloganet for S er jo blevet:
Mette F har ingen kvaler, de svageste og pensionisterne betaler!!
Vh.
Et tidligere partimedlem.

Endnu en gang må Arne erfare han kan rende og hoppe. Han har kun værdi så længe han kan arbejde og skabe værdi for de velhavende og rige, som var på spanden uden Arne. For så måtte de selv begynde at arbejde. Derfor skal det nu være slut med Arnes bekvemmeligheder. Den dovne lømmel.

PS. Hvis ikke det var for Arne, hvem skulle så finansiere den ordentlige Søren Pape Povlsens flybilletter og ophold på Den Dominikanske Republik?