Annonce

Partistifter om Ellemanns sygeorlov: Utænkeligt, at han kan kvalificere sig som statsminister

Tidligere Venstre-mand og partistifter mener ikke, at man kan blive statsminister, hvis man har haft stress. Mener at Ellemann må træde tilbage.
Foto: Jacob Kjerumgaard/Venstre (Flickr)
Jakob Ellemann-Jensen (V), forsvarsminister, vicestatsminister
Jakob Ellemann-Jensens bebudede retur til politik efter sommerferien er blevet et af de helt store samtaleemner på Christiansborg og blandt kommentatorer og politisk interesserede.

Mandag aften gav den bedrageridømte erhvervsmand og partistifter Klaus Riskær Pedersen sit syn på sagen. Og det han skrev, fik for alvor Venstre-folkene op af stolene.

"En eller anden skal jo sige det: Jakob Ellemanns sygeorlov gør det utænkeligt, at han kan kvalificere sig som statsminister," skrev Klaus Riskær Pedersen på Twitter.

"Vi indsætter ikke en leder af landet, der går ned med stress. Uanset hvor politisk ukorrekt det synspunkt er," lød vurderingen fra Riskær.

placeholder

Mangel på dømmekraft

Han langer desuden ud efter Ellemanns dømmekraft i forhold til beslutningen om at vælge at blive i forsvarsministeriet.

"Hans fejlvurdering af genindtræde i forsvarsministeriet - i stedet for at tage det mere generelle økonomiministerium - viser også en alvorlig mangel på dømmekraft, hvor han ikke adskiller egne interesser fra det, der ville tjene både regeringen, partiet - og ham selv- bedst," skrev han.

Derfor må Ellemann, ifølge Riskær, træde tilbage som formand:

"Da Venstre ikke kan - og ikke skal - have en formand, der ikke er statsminister-mulighed, så betyder det også, at hans dage som formand må være nær en afslutning.”

“Måske han skulle meddele dette ved sin tilbagekomst, så det kan passes ind på Venstres landsmøde," skrev han.

Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen, der ved valget i 2019 stillede op for sit eget parti, sad i Europa-Parlamentet for Venstre fra 1989 til 1994.

Siden har Klaus Riskær Pedersen modtaget flere domme og siddet flere år i fængsel for bedrageri.

Er det sådan et samfund, vi vil have?

Klaus Riskær Pedersens "politisk ukorrekte" synspunkter fik en lang række Venstre-folk til tasterne for at forsvare deres formand.

"Jeg tror, at de fleste danskere gerne vil have et samfund, hvor man kan få stress og komme tilbage på arbejdsmarkedet bagefter. Også selvom man har et lederjob," skrev politisk ordfører Morten Dahlin, som valgte at undlade at kommentere Riskærs angreb på Venstre-formandens dømmekraft.

Samme toner lød der fra Europa-ordfører Kim Valentin, der i et svar til Riskær skriver:

"Ved du hvad, Klaus - stress må ikke være diskvalificerende i vores samfund ! Og alle kan blive ramt af det, så spørgsmålet er, hvordan vi indretter os, så det er muligt, uden at der peges fingre af det som en svaghed!"

Må træde tilbage som formand

Det er ikke kun Klaus Riskær Pedersen, der blander sig i debatten om Venstre-formandens fremtid.

Professor emeritus Steen Hildebrandt skriver i en kommentar i Berlingske, at han ikke kan forestille sig, at der bliver ro omkring Ellemann, når han vender tilbage til politik.

Og derfor:

"Kære Jakob Ellemann: Mit forslag til dig er – og det lyder som det mest naive og verdensfjerne, man kan sige, men jeg gør det alligevel: Meld din afgang som partiformand, og bliv enig med statsministeren om at vende tilbage til regeringen. Til din gamle post eller – en ny?"

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kan ikke se problemet
Blå blok kommer ikke til at levere en statsminister de næste mange år. Så skulle der GODT NOK laves meget om i blå blok ?
Jakob Ellemann er da den mindste amatør i blå blok, men det siger ikke ret meget !!

Hvis der endeligt er et amternativ, hedder hun Pia Olsen Dyhr eller han Lars Løkke

Mon ikke Ellemann har tænkt alle de gode råd igennem, og vurderet han er klar . Om det er klogt vil tiden vise. Og ellers må det jo være vælgerne der bestemmer det i sidste ende.

Helbredet rækker tilsyneladende ikke, men det gør de politiske evner slet ikke!

Ja, så enkelt og klart kan det siges. De politiske evner rækker ikke. Det giver stres. Sådan er det. Enten man vil bortforklare det eller ej.

Så fik den heldigvis meget forhenværende Klaus Riskær Pedersen endnu en gang sine 15 minutter.
Men hvorfor, det står stadig hen i det uklare.

At få stress - er jo ikke noget der skal ødelægge menneskers fremtid.
Jeg har meget respekt for at Ellemann og flere med ham, sygemelder sig og trækker stikket ud.
Det er jo ikke at svaghedstegn at være menneske!!!
Jeg ønsker ikke Ellemand som Statsminister - men det er ikke hans person, men 100% fordi vi politisk er meget langt fra hinanden.
Riskær burde nok være den sidste til at udtale sig om hvem der kan hvad - tænker han har rigeligt at se til på sin egen boldbane!

I forhold til øvrige af landets sygemeldte, gælder der nok bedre regler for en Jacob Ellemann. ..At være SYG i Danmark er et helvede.Med økonomisk USIKKERHED og FRYGT ventende forude såfremt du ikke længere kan klare et job
.For helt jævne syge borgere er der ikke så meget at "smile" af.De må stå ansigt til ansigt med et "mareridt".

Jacob kan sagtens blive statsminister, vores nuværende er jo ikke noget at skrive om.

Jacob har slet ikke psyken til top politik. Det burde han selv have indset forlængst eller hans mor eller kone. Troels har vist han kan tåle mosten og bevaret balancen.