Annonce

Ellemann forlader dansk politik: “Min person skygger”

Troels Lund Poulsen overtager midlertidigt det politiske lederskab af Venstre. Ny formand vælges på Venstres landsmøde i november
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Jakob Ellemann-Jensen (V), afgående formand for Venstre, afgående vicestatsminister, afgående økonomiminister
Jakob Ellemann-Jensen (V) har mandag formiddag i forbindelse med et hasteindkaldt pressemøde trukket sig som formand for Venstre. Samtidig forlader han med øjeblikkelig virkning Folketinget og dansk politik.

“Min person skygger for Venstres resultater i regeringen, og for at Venstre kan komme fremad igen,” lyder Ellemanns begrundelse for at trække sig ikke alene som formand og minister, men også fra dansk politik.

Under pressemødet oplyser Ellemann, at den eneste forbindelse til dansk politik, han bevarer, er sit medlemskab af Venstre:

Jeg stopper fuldstændigt og endegyldigt i dansk politik i dag

“Jeg stopper fuldstændigt og endegyldigt i dansk politik i dag. Sådan må det være. Sådan skal det være.”

Jakob Ellemann understreger, at han fuldt ud står ved regeringssamarbejdet med Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (M):

"Min beslutning om at gå i regering med Venstre, var det rigtige. Det var det rigtige for Danmark. Det var det rigtige for Venstre. Og det var det rigtige for regeringen."

Ellemanns sidste ord på pressemødet lød:

"Tak for at I troppede op. Tak for kampen undervejs. Pas godt på jer selv. Pas på Danmark. Og pas lidt bedre på hinanden."

Lose & Lund Poulsen træder til

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen overtager midlertidigt den politiske ledelse af Venstre. Han vil også midlertidigt både varetage forsvarsministerposten og posten som økonomiminister.

Regionsrådsformand i Region Sydjylland, Stephanie Lose, overtager midlertidigt den organisatoriske ledelse af Venstre.

Den midlertidige V-lederduo fungerer indtil Venstre får valgt en ny formand på partiets kommende landsmøde 18.-19. november.

Søren Gade, der er formand for Folketinget og nævnt som et V-formandsemne, oplyser at han ikke er kandidat til posten som formand for Venstre.

Gade opfordrer i stedet Stephanie Lose og Troels Lund Poulsen til i fællesskab at stille sig i spidsen for Venstre. Men Troels Lund Poulsen på formandsposten.

Troels Lund Bakker op om SVM

Under det historiske pressemøde understregede Troels Lund Poulsen, at han stå bag SVM-regeringsprojektet - herunder også SVM-regeringsgrundlaget, Ansvar for Danmark.

Troels Lund Poulsen antydede dog, at Venstre i den nye situation måske vil lægge sig et lidt andet sted omkring CO2-beskatningen af landbruget end hidtil.

Troels Lund Poulsen understregede således, at det i regeringsgrundlaget understreges, at en CO2-afgift på fødevareproduktion må tilrettelægges således, at det ikke må forringe konkurrenceevnen, og at det samlet ikke må betyde, at der flyttes arbejdspladser ud af Danmark.

SVM-regeringen fortsætter uanfægtet

Finansminister Nicolai Wammen (S) understreger, at SVM-regeringen fortsætter uanfægtet.

Statsminister Mette Frederiksen, der pt. er på officiel rejse i Japan understreger, at hun er rigtig ked af, at Jakob Ellemann nu forlader dansk politik.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Jeg stopper fuldstændigt og endegyldigt i dansk politik i dag" kan vi nu også tro på det?

"Jakob Ellemann-Jensen har sikret sig en solid pensionsstigning ved at vente med at meddele sin afgang til mandag efter efterårsferien frem for at gå af lige før efterårsferien".

https://www.bt.dk/politik/ellemann-sikrer-sig-hoej-ministerpension-med-s...