Annonce

Ellemann dropper Forsvarsministeriet: Jeg er ikke syg

Vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) overrasker alle ved at skifte fra Forsvarsministeriet til Økonomiministeriet - Han afviser desuden at have noget at skjule i våbensag.
Foto: Netavisen/Jan Kjærgaard
Troels Lund Poulsen (V), forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), tidligere økonomiminister, tidligere formand for Venstre
Vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) overrasker tirsdag morgen alle ved at droppe Forsvarsministeriet til fordel for Økonomiministeriet.

Rokaden betyder samtidig, at den nuværende økonomiminister, Troels Lund Poulsen (V), bliver ny forsvarsminister.

Under et pressemøde tirsdag morgen afviser Ellemann over for Netavisen Pio, at baggrunden for, at han dropper Forsvarsministeriet, som han i sin tid valgte ‘med hjertet’, skyldes, at han igen har fået det dårligt:

“Nej, jeg har det alle tiders. Jeg er frisk som en havørn. Jeg har glædet mig til at vende tilbage til politik, og det er en fornøjelse at være tilbage. Og for at prioritere mit parti, for at prioritere mit land, for at sikre, at Forsvaret bliver prioriteret, laver vi den her rokade,” siger Ellemann, der 1. august vendte tilbage til dansk politik efter en sygeorlov på grund af stress på næsen seks måneder.

Forinden afviste Ellemann på pressemødet også, at skiftet af ressortområde skyldes frygt for, at der dukker belastende oplysninger op om ham i våbenindkøbs-sagen, som nu bliver genstand for en uvildig undersøgelse.

Jeg har intet at skjule, og jeg glæder mig til denne undersøgelse

“Jeg har intet at skjule, og jeg glæder mig til denne undersøgelse,” siger Ellemann.

Våbenindkøbs-sagen førte i forrige uge til, at Ellemann-Jensen hjemsendte sin departementschef, Morten Bæk. Det viste sig nemlig, at der var fejl i den redegørelse om våbenindkøbet, som Ellemann lagde frem for Folketinget få dage forinden.

“Med andre ord indeholdt redegørelsen om forkerte oplysninger forkerte oplysninger, og det er voldsomt beklageligt," sagde Ellemann på et pressemøde fredag den 11. august.

Under dagens pressemøde afviser Ellemann, at han flygter fra sit mulige ansvar i våbenindkøbs-sagen:

“Jeg flygter bestemt ikke fra mit ansvar. Men jeg erkender, at opgaven er stor og det kræver fuld tid. Og derfor sætter jeg Troels Lund Poulsen til opgaven,” siger Ellemann.

“I bagklogskabens ulideligt klare lys”

Flere gange under pressemødet understreger Ellemann, at der ikke er timer nok i døgnet til både at være forsvarsminister, leder af Venstre og deltage i regeringsledelsen.

Han erkender også, at det “i bagklogskabens ulideligt klare lys” ville have set kønnere ud, hvis han allerede tilbage i december sidste år, da regeringen blev dannet, havde valgt Økonomiministeriet frem for Forsvarsministeriet - eller i det mindste havde valgt Økonomiministeriet til, da han vendte tilbage fra sin sygeorlov med stress 1. august.

Det havde været mere elegant, hvis beslutningen blev truffet tidligere

“Det havde været mere elegant, hvis beslutningen blev truffet tidligere,” erkender Jakob Ellemann, der flere gange under pressemødet betegner sit nye ministerium, Økonomiministeriet, som “reform-værkstedet”.

Opdateret: Indledende Ellemann-citat rettet

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Haha! Tænk at danskerne er så dumme at stemme SVM.
Det er det samme i Putin, hvor alle folk render ned og stemmer på Putin valg efter valg.
Man mister troen på demokratiet.

Jeg har stemt ved de seneste valg gennem mange år. Har dog ikke observeret et parti med bogstaverne SVM.
Det er en fordel at være ædru når man stemmer og skriver kommentarer. Forsat god dag.

"Men jeg erkender, at opgaven er stor og det kræver fuld tid"

gør alle ministerposter ikke det???

Mand - Jakob Ellemann-Jensen er da noget af det værste vi har set i lang tid.
Vi har ikke de politikere og ministre vi og Danmark fortjener
.

Ja jeg var sgu også noget overrasket over at høre, at jobbet som økonomiminister åbenbart er en badebillet på linje med kirkeminister, ældreminister eller fiskeriminister.

PS
hvad siger arbejdstilsynet til at Jakob Ellemann-Jensen tører lorten (=belastende oplysninger om ham i våbenindkøbs-sagen) af på Troels LP???

Endnu et bevis på politikkeres manglende moral.
At Ellemanns moral ikke er noget at skrive hjem om er velkendt, men at hans chef, Mette F. vil tillade det, tyder på at hun er af samme skuffe.

At Ellemann skifter ministerie, har da intet med moral at gøre.
Hvis han skal leve op til mediernes krav som partiformand, er det
kun en ting at gøre for ham, det er at have tid til medierne 24-7.
Det er medierne som stiller krav til politikerne ikke vælgerne.
Når medierne skriver at vælgerne forlanger, er det som regel en stråmand,
så er det medierne som opbygger et senarige, hvor ministeren skal
svare på spørgsmål, som medierne giver udtryk for at de stiller på
befolkningens vegne. Og så bliver medierne ved med at stille det
samme spørgsmål indtil politikeren svare forkert.

Mon ikke Jakob Ellemann-Jensen har større kendskab til baggrunden for valg af våbenkøb i Israel end han til dato har villet oplyse? hvilket han ikke gør fordi han dermed ville risikere at skulle gå af som minister. Årsagen til at han "gik ned" med stress skyldes nok de vedblivende spørgsmål til våbenkøbet i Israel umiddelbart efter at leverandøren havde indgået et forlig med forsvarets ansvarlige for våbenindkøb. Man får ikke stress af for meget arbejde, men af det arbejde man ikke formår at udføre.

Arne. selvfølgelig har det noget med moral at gøre. Nu skal han ikke stå til ansvar for våbenløjnene i Folketinget.

Lille mand i knibe. Hvor blev soldater-stoltheden af hos Venstres formand. Vi havde alle forventet at yndlingsjobbet som forsvarsminister, var blevet fuldført, ikke mindst sagen om Elbit. Han gør det fordi han elsker Venstre og forsvaret, skønt, havðe han elsket Danmark, havde han trukket sig som minister.

Ellemann og mette er lige troværdige, og begge er taburetklæbere.