Sådan lød reaktionen fra De Konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov på nyheden om, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, bytter plads med økonomiminister og partifællen Troels Lund Poulsen.
Det er svært at være uenig. Med Ellemann sygemeldt og Troels Lund Poulsen som vikar, har forsvaret, der står foran en historisk oprustning, i månedsvis befundet sig i limbo.
Rokaden, der gør arbejdsdelingen mellem Ellemann og Troels Lund permanent, får ellers overvejende pæne ord med på vejen fra de politiske kommentatorer. De kritiserer timingen, men mener ellers, at det er det bedste både for Venstre og for Ellemann.
Men at Ellemann har forladt Forsvarsministeriet, netop når udfordringerne med krig i Ukraine og et forsvarsforlig, der skal udmøntes, er på sit højeste, viser en alarmerende mangel på fast hånd og ansvarsfølelse.
Situationen kræver en erfaren leder ved roret, og Ellemanns valg om at forlade denne post i så kritisk en situation kan ses som et svigt af ikke kun ministeriet, men også af nationens sikkerhed.
Hvis vi ser på hans tidligere beslutninger, såsom hans valg om at sidde som forsvarsminister trods hans rolle som partiformand og vicestatsminister, begynder vi at se et mønster af inkonsistent og til tider uforklarlig adfærd.
Dette skaber yderligere tvivl omkring hans autoritet og ledelsesevne
Han havde en unik forbindelse til Forsvarsministeriet som tidligere soldat, og hans beslutning om at forlade denne post ser ikke bare overfladisk ud, men også som en tilsidesættelse af sine egne værdier og overbevisninger.
Når Ellemann forlader Forsvarsministeriet og overlader det til sin mere erfarne løjtnant, Troels Lund Poulsen, viser han indirekte, at det ikke er formanden, der er partiets stærke mand. Dette skaber yderligere tvivl omkring hans autoritet og ledelsesevne.
Endvidere rejser Ellemanns flugt yderligere fokus på den aktuelle sag om Elbit, det israelske våbenkøb, hvor han ikke længere vil sidde med ansvaret. Dette kan ses som et yderligere forsøg på at undgå svære situationer og udfordringer.
Som soldat og forhenværende udsendt havde og har Ellemann stor autoritet i forsvarskredse
Sammenfattende repræsenterer Ellemanns valg om at forlade Forsvarsministeriet en bekymrende udvikling i hans lederskab. Hans mangel på fast hånd i kritiske tider, hans tilsyneladende flugt fra ansvaret, og hans inkonsistens i beslutningstagningen afslører et dybtgående problem med hans forståelse af lederrollen.
Som soldat og forhenværende udsendt havde og har Ellemann stor autoritet i forsvarskredse. Som officer har han en indsigt, som er få civile forundt.
Alt sammen gav Ellemann en unik mulighed for at rydde op i Forsvarets mange skandalesager og sætte en ny retning for et reformeret og slagkraftigt dansk militær.
Dette er et øjeblik, hvor både Forsvaret og Venstre har brug for stærk ledelse
Det kunne have været Ellemanns folkelige og politiske gennembrud. I stedet står Venstre nu med en formand, der igen og igen har udvist, hvad man i Forsvaret kalder dømmekraft under norm.
Det tegner dårligt for den næste test af Ellemanns lederevner: De kommende forhandlinger om CO2-afgift på landbruget.
Dette er et øjeblik, hvor både Forsvaret og Venstre har brug for stærk ledelse, klarhed i visionen og fasthed i beslutningerne.
Jakob Ellemann-Jensens har desværre vist sig at mangle netop disse kvaliteter.
Kommentarer
Nej Venstres stærke mand er Troels Lund, og kvinde er næstformanden, de to bær partiet. Løhde gør også sit job okay, men Ellemann, må se i øjnene at hans stærke dyr på savanen er blevet til en struds. Han har ikke styrken til at gå efter statsminister posten, og har ej heller opbakning til det. Derfor vil V udskifte ham efter et valg. Hvis han ikke selv vælger ikke at genopstille.
Hans facon støder folk, han taler som til en flok soldater, og det er vælgerne jo ikke, hans soldater.
Derfor kan V med Ellemann som formand, godt få noget godt igennem i denne valgperiode. Men V må nok se i øjnene det bliver et langt sejt træk at få V op på de 25 % igen. Om nogensinde.
Før i tiden havde han altid en kæk bemærkning klar, når var presset, men selv dem er han åbenbart løbet tør for. Og hvad har han så tilbage at byde på?
"... en kæk bemærkning ..." nemli' - og nu er det slet ikke nok mere
Jakob E-J er og blir' en politisk taber
.
Arh - Helt så tandløs er han trods alt ikke endnu - i går aftes på DR1 aftenshowet gav han Qvortrup en verbal lammer - Da Qvortrup som politisk kommentator på EB - kaldte Ellemann for en overgangsfigur i Venstre -
Hvorefter Ellemann hurtigt fik den sendt retur med et - “ligesom Qvorttrup var det på Ekstrabladet “ ;-)
Du skuffer mig Niels Jespersen. skrev allerede for 14 dage siden, en analyse, hvor jeg gjorde opmærksom på, at det ikke er menneskeligt muligt, at være forsvarsminister, vicestatsminister OG partileder. Min løsning var en viceforsvarsminister ( Lose / Kollerup ). Nu er der så valgt en anden løsning. Det er HELT FINT. Forsvaret er IKKE kørt fast pga. Ellemanns sygdomsperiode. MEN fordi alle intressenter sidder i hver sin skyttegrav, og bekriger hinanden.
syntes du har helt ret, og det er et godt valg han har gjort, og der er ikke nogen grund til at svine folk til når man ikke er enige med dem, jeg er ikke venstrekvinde og kunne aldrig finde på at stemme på dem, ha' det godt alle sammen og tænk påhvordan du selv vil behandles
Det tegner dårligt for den næste test af Ellemanns lederevner: De kommende forhandlinger om CO2-afgift på landbruget.
Ellemann havde forstand på forsvaret må vi forstå? Eftersom han havde været der?
Ellemann har slet ingen forstand på landbruget? Han har slet ikke været der?
Og tilsvarende for Mette Frederiksen? Født og opvokset på stenbroen ved siden af Aalborg Portland og studeret Afrika? Ingen forstand på landbruget?
Til gengæld har Traktor Troels stor erfaring med landbruget, så Niels Jespersen kan være helt rolig!
For Danmark, for forbrugerne, for landbruget, jo mere Jacob Ellemann tøver desto længere overlever dansk landbrug i europæisk sammenhæng!
Og især i forhold til det samlede klima-aftryk i verden!
Niels Jespersen burde have tilbragt et par somre på en gård i stedet for DSU-feriekolonien!
Det ville have givet et ligeværdigt forhold som landets ypperste skribent i forhold til et skriv om co2 afgifter på landbruget!
For som Niels Jespersen skriver:
“Han havde en unik forbindelse til Forsvarsministeriet som tidligere soldat, og hans beslutning om at forlade denne post ser ikke bare overfladisk ud, men også som en tilsidesættelse af sine egne værdier og overbevisninger.”
“Som soldat og forhenværende udsendt havde og har Ellemann stor autoritet i forsvarskredse. Som officer har han en indsigt, som er få civile forundt.”
“Alt sammen gav Ellemann en unik mulighed for at rydde op i Forsvarets mange skandalesager og sætte en ny retning for et reformeret og slagkraftigt dansk militær.”
Chefredaktøren er født i Holstebro, som jævnligt oversvømmes af vand fra de omliggende marker mod Tvis og Hodsager!
Om chefredaktørens forbindelse og store autoritet i landbrugskredse hører vi intet om! Om han som landbrugsmedhjælper har en indsigt, som er få civile forundt, hører vi heller intet om!
Men at
“Det tegner dårligt for den næste test af Ellemanns lederevner: De kommende forhandlinger om CO2-afgift på landbruget.”
Ja, her må vi lade en og en være lige!
Der kommer med chefredaktørens ovenstående logik ingen indvendinger i den anledning!
Thi i stedet står Pio nu med en redaktør der igen og igen har udvist, hvad man i Landbruget kalder dømmekraft under norm.
Spot on
Spot on
Man kan vel roligt kalde Jacob Elleman for venstres vejrhanne.
Traktor Troels er helt klart Ellemans største udfordrer til lederskabet i Venstre. Det ved Elleman alt om, og hvis han har været i tvivl om Troels styrke, så var han det ikke mere, efter at Troels kom anstigende med sin private hovedsponsor, minkavlerformanden him self, til det gruppemøde i Venstres folketingsgruppe, hvor Ellemans røv for alvor var i klaskehøjde, på grund af hans offentlige accept af Mette Frederiksen regeringens beslutning om at nedlægge minkerhvervet. Der blev styrkeforholdet i den grad tydeligt. Traktor Troels ligger langt over Elleman når talen er om indflydelse. både på Borgen og i Venstres bagland.