Peter Hummelgaard: “Lige nu er det meget kulørt”

Justitsministeren afviser konspirationsteorierne omkring de nu stoppede retssager mod tidl. FE-chef, Lars Findsen, og tidl. forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Foto: Beskæftigelsesministeriet
Peter Hummelgaard (S), justitsminister
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) meddelte torsdag, at man nu udvider FE-undersøgelseskommissionens kommissorium.

Udvidelsen betyder, at kommissionen også skal undersøge, “om der er varetaget usaglige hensyn i forbindelse med efterretningstjenesternes og anklagemyndighedens centrale beslutninger om iværksættelse og tilrettelæggelse af efterforskningen og retsforfølgningen” af tidligere FE-chef, Lars Findsen, og tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Peter Hummelgaard føjer nu til, at kommissionen kommer til at lede ganske forgæves efter sådanne usaglige hensyn:

hverken fra mig selv eller fra nogle af mine forgængere eller nogen som helst andre

“Jeg kan klart og helt entydigt afvise, at nogle af de her sager på nogen måde har været drevet af politiske eller personlige motiver – hverken fra mig selv eller fra nogle af mine forgængere eller nogen som helst andre. Men jeg tror, det er sundt og fornuftigt at få det afkræftet,” siger Peter Hummelgaard (S) til Berlingske.

Hummelgaard: Sundt at få afkræftet

Hummelgaard hentyder her til, at Claus Hjort Frederiksen tidligere og nu igen påstår, at Statsministeriet står bag sagen mod blandt andet ham:

“Hovedansvaret for sagen ligger i Statsministeriet. For mig er der ingen tvivl om, at departementschefen Barbara Bertelsen (I Statsministeriet, red.) må have været en drivende kraft, men jeg går ikke ud fra, at hun handler på egen hånd. Det må på en eller anden måde være billiget af statsministeren (Mette Frederiksen, red.),” siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken.

Lignende udtalelser har Claus Hjort Frederiksen fremsat i andre medier. Tidligere og nu igen.

I bogen, “Spionchefen, erindringer fra celle 18”, mere end antyder Lars Findsen flere gange, at et modsætningsforhold mellem ham og Barbara Bertelsen, da hun var departementschef i Justitsministeriet, kan spille en rolle i den nu stoppede retssag mod ham.

Justitsminister Peter Hummelgaard har noteret sig, at der florerer "konspirationsteorier" om, at nogen skulle have dikteret nogen i efterretningstjenesterne at foretage bestemte ting ud fra et personligt eller politisk motiv:

til meget skade

“Det tror jeg, vil være sundt for det danske samfund at få afkræftet. Lige nu er det meget kulørt – og til meget skade også,” siger Hummelgaard.

Kommissionen kan afhøre ministre og departementschefer

Justitsminister Peter Hummelgaard understreger, at FE-kommissionen kan afhøre, hvem den nu måtte finde det relevant at afhøre. Også for eksempel Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen:

"Hvis kommissionen med det materiale, den har til rådighed, finder det relevant for at vurdere, om der er foretaget usaglige hensyn, så ja," siger Hummelgaard til Jyllands-Posten.

Hummelgaard uddyber, at kommissionen kan indkalde "specifikke embedsmænd eller specifikke politikere til at afgive forklaring". Lige som kommissionen frit kan indhente skriftligt materiale.

Udvidelsen af FE-kommissionens kommissorium betyder, understreger justitsministeren, at kommissionen i sin undersøgelse af, om der er foretaget usaglige hensyn, frit kan afhøre de ministre og topembedsmænd, som kommissionen selv finder relevante. Altså inklusive statsministeren og justitsministeren eller andre.

Opdateret kl. 12.30

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det kan kun gå for langsomt med at få klarlagt hvad der er op eller ned i forløbet - inden det kammer fuldstændig over - Et andet sted kan man læse , at Jarlov (K) vil have smidt Frederiksen og Bertelsen i spjældet for kriminel handling - det begrunder han med at nu hvor sagen mod Hjort er frafaldet - Så må det i følge Jarlov være konsekvensen for de to - når de efter hans opfattelse har prøvet på at fængsle en politisk modstander - Godt nok en grov injurierende påstand , og ovenikøbet fra medlem af folketinget -

Og han er ikke alene på morgen-tv dukkede Messerschmidt op med en påstand om at Mette Frederiksen bør træde tilbage så længe sagen bliver undersøgt og der falder en afgørelse - underforstået hun vil med sin tilstedeværelsen kunne påvirke undersøgelsen -
Det er åbenbart den type politikere der bejler om at overtage regeringsansvaret for Danmark - Må Gud bevare Danmark !

Med useriøse typer som Jarlov er de Konservative helt uskadelige i mange år frem.
Konservative må nøjes med deres 5-6 % i vælgertilslutning.
Ufatteligt at ingen fornuftige konservative kan få dette ubegavede tågehorn til at tie stille.

Enig, Jarlov er virkelig ikke ret skarp. At han er kommet så langt i sin politiske karriere, er et af de helt store mysterier.

KALKUNJAGT!

Man har ingen ting lært hos de konservative eller DF af sidste valg. Folk er ligeglad mink eller militær efterretningstjenester. Det skal vores ministere også være hvis de ikke er forsvarsminister. Efterretningstjenester skal ikke være sag i offentligheden men betroede en lille lukkede kontrol gruppe af folketingsmedlemmer.

Tillid er nøgleordet i et lille demokrati som det danske!

Det har i årtier været vores fordel politisk, økonomisk og socialt!

Tillid iblandt vores politikere har været udfordret de seneste år på grund af at valgkampe er udvidet fra et par måneder til at foregå 24-7 med nutidens journalistiske interesser der fylder medielandskabet med gentagelse på gentagelse af de samme politiske kommentatorer, der går for en billig løn som tidligere folketingsmedlemmer.

Derude hvor tilliden skabes findes ingen journalister ligesom der er mangel på læger, sygeplejersker og andet godtfolk!

Til gengæld findes ingen konspirationsteorier!

Der er oversvømmelser, stormskader, mangel på penge i kommunekassen, forsøg på bortførelser, vikarer i folkeskolen, mangel på mange faggrupper….

Konspirationsteorier trives på Christiansborg når man ikke ved hvad tiden skal gå med og forbindelsen til vælgerkorpset for længst er forsvunden!

At stille op for at skabe tillid uden brug af ordet “konspirationsteorier”, ja, det er personen til ære!

Tillid bygger på tillid!

Konspirationsteorier er det stik modsatte!

Mogensen og Christiansen benytter sig jævnligt af ordbrugen!

Hvordan et dansk demokrati kan leve med så højt profilerede kommentatorer uden bemærkninger fra politikerne er ufatteligt!

At selv en justitsminister benytter sig af sprogbrugen er hel ude i skoven:

“Justitsminister Peter Hummelgaard har noteret sig, at der florerer "konspirationsteorier" om, at nogen skulle have dikteret nogen i efterretningstjenesterne at foretage bestemte ting ud fra et personligt eller politisk motiv”

I Socialdemokratiet blev den politiske ordfører sendt til Clemens Kjærsgård med den samme sprogbrug: “konspirationsteorier”

Hvor tillidsskabende!

Hvem tog beslutningen om den nye socialdemokratiske taktik!

Blot nævn ordet “konspirationsteorier”, så går sagen hjem!

Tillid bygger på tillid!

Socialdemokratiet har mistet tilliden til den socialdemokratiske arbejder!

Hun vil på deltid!

Spørgsmålet er om det også er en “konspirations-teori”!

Engang var socialdemokrater fattige arbejdere der arbejdede hele tiden for at få brød på bordet og børnene kunne bryde den sociale arv!

Men måske var det også blot en “konspirationsteori”!

Poul Nyrup Rasmussen tog et opgør med efterlønnen idet socialdemokrater i stor stil ville på deltids-livsløn!

Alt for mange havde det fedt på alverdens golfbaner og fremmede stande!

CO2 fra flybranchen eksploderede!

Nu tager Mette Frederiksen så et opgør med deltids-arbejdet, der ligeledes giver alt for mange muligheder for flyrejser med et kolossalt co2 udslip her efter pandemien!

Alt sammen “konspirations-teorier”!

Tillid er grundlaget for tillid!

Hvornår danskerne begynder at lytte til hinanden før de råber “konspirations-teorier” iklædte deres halloween udstyr, ja, det er der mange vælgere der venter på!

Men Mette Frederiksen viser tillid til folketinget og stiller op til alle spørgsmålene!

Hvor tillidsfuldt!

Hvor modigt!

Hvor folkeligt!

Spørgsmålet er blot hvor mange gange hun gentager det nye socialdemokratiske modeord:

“Konspirationsteorier!”

Damen er med på moden!

Det er in!

Spørgsmålet er om hun magter at slippe de kulørte blade og komme ned på jorden, der hvor der mangler penge i kommunekassen, læger, sygeplejersker, folkeskolelærere, etc.

Tillid er det danskeren søger, mangler, tror på!

Selv Jacob Ellemann havde større tillid til sin egen familie end de nærmeste kolleger i regeringen!

Tillid er det alle stress-ramte søger!

Stormrådet har endnu ikke erklæret anklagerne imod FE-chefen og den tidligere Venstre-chef for en 100-års begivenhed!

Så kære justitsminister!

Dæmp sprogbrugen!

Tal om vind og vejr og klimaforandringerne inden for politik, FE, PET, og stærke politikere, der kan sætte sig nye ambitiøse mål, ønsket af vælgerne!

Tillid bygger på tillid!

Politikerlede og lede ved at gå på arbejde!

Hænger gudhjælpemig sammen!

Heltidspolitikere og deltids-socialdemokrater skal også i fremtiden bygge på tillid!

Tillid til chefen gør at man tager en ekstra tørn når det brænder på!

Tusind tak til de pensionerede læger og sygeplejersker der endnu engang stiller op til covid-vaccinations-programmet for +65ere!

Tillid!

Det er det de har gang i!

Måske landets top-politikere skulle komme lidt mere ud i virkeligheden!

Og stoppe alt mopperiet!

Konspirations-teorier!

Mopper du andre?

“Lige nu er det meget kulørt”!

Så kom også det på plads.

Er jeg den eneste der synes, at Claus Hjort Frederiksen er begyndt at lyde som Prins Henrik, 3-4 år før han abdicerede?

Annonce

Annonce