Annonce

Tålmodighed med Vestager ved at slippe op: “Det har stået på, synes jeg allerede nu, lidt for længe”

Det kører ikke rigtig for Vestager: Risikerer at stå uden job om kort tid
Foto: Christophe Licoppe/European Union
Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær.
Det kører ikke rigtig for den danske EU-kommissær på orlov, Margrethe Vestager.

Hun er officiel kandidat til den prestigefyldte post som formand for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) - med officiel opbakning fra regeringen.

For godt et par måneder siden gik Vestager på - ubetalt - orlov fra jobbet som EU-kommissær for på fuld tid at hellige sig kampen om bankposten.

I den mellemliggende tid har Danmark derfor ikke haft en aktiv kommissær i EU-Kommissionen.

Gået i hårdknude

For et par måneder siden havde Vestager en reel chance for at score EU-bankposten, men det ser mere og mere vanskeligt ud.

Groft sagt bestemmer Tyskland og Frankrig i forening, hvem der får jobbet. Og ingen af de to lande har lige peget på Margrethe Vestager som oplagt EIB-kandidat.

Både Tyskland og Frankrig nøler

Faktisk ser det ud til, at sagen er gået i hårdknude. Både Tyskland og Frankrig nøler. Så det trækker ud med en afgørelse.

Og det er et problem mener medlem af EU-Parlamentet, gruppeformand og spidskandidat for Socialdemokratiet ved det kommende valg til Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose:

“Det er da et stort tab for Danmark, at vi har en EU-kommissær, der ikke er aktiv, fordi hun er på orlov. Det synes jeg er dybt bekymrende. Og det er klart, at hvis det her trækker ud, så synes jeg egentlig også, at man burde overveje, om man ikke skulle opfordre Margrethe Vestager til at trække sig helt fra kommissionen,” siger hun til Politiken.

Tirsdag aften fulgte statsminister Mette Frederiksen (S) op:

så håber jeg selvfølgelig på en afklaring, meget, meget, meget snart

“Jeg kommer ikke til at udtale mig om udnævnelser af en dansk kommissær til sommer. Men i forhold til Den Europæiske Investeringsbank, så håber jeg selvfølgelig på en afklaring, meget, meget, meget snart. Det har stået på, synes jeg allerede nu, lidt for længe,” siger statsministeren tirsdag aften til Ekstra Bladet.

Statsministerens tålmodighed med Margrethe Vestager er altså - også - ved at slippe op.

Åbner op for en tredje periode som EU-kommissær

Måske netop fordi det ser mere end broget ud med bank-formandsposten, så har Margrethe Vestager åbnet op over for muligheden af, at hun kan tage en tredje periode som dansk EU-kommissær.

Under en EU-konference arrangeret af Tænketanken Europa i forrige uge blev Vestager under et liv-interview med tænketankens direktør, tidligere minister Lykke Friis, spurgt, om hun har appetit på en tredje periode som EU-kommissær.

Ifølge mediet Altinget svarede Vestager “jo” - efterfulgt af en del ord om, at netop perioden 2024 - 2028 bliver helt afgørende for EU-Kommissionen - og EU’s borgere.

Løkke har lukket døren

Men døren er lukket. Vestager bliver ikke forlænget.

Det har udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) allerede fastslået i sidste uge.

det bliver jo så i hvert fald ikke Margrethe Vestager

“Altså, helt ærligt. Vi bruger al vores energi på at prøve at få Margrethe Vestager kørt ind i EIB. Jeg håber, det kan lykkes. Hvis ikke det lykkes, så løber Margrethe Vestagers kommissærperiode ud sammen med resten af kommissionens. Og så skal der vælges en ny dansk kommissær,” sagde Løkke til Ekstra Bladet 9. november - og skar det så lige ud i pap en gang til: “Og det bliver jo så i hvert fald ikke Margrethe Vestager.”

Resultattavlen ser herefter således ud:

Margrethe Vestager er ved at tabe bank-formandsposten på gulvet, hun bliver ikke dansk EU-kommissær i en tredje periode. Og så bliver hun oveni opfordret til at ‘overveje’, om hun ikke burde trække sig som dansk EU-kommissær allerede nu - otte måneder før den nuværende kommissær-periode udløber.

Margrethe Vestager har orlov fra posten som konkurrencekommissær. Hun er tillige en af kommissionens fem næstformænd.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man kan jo sige det med Margrethe Vestagers egne ord, SÅDAN ER DET JO BARE, hvis hun snart står uden job.

hun vil ha' godt af at lære 'arbejdsformidlingen' at kende indefra
.

Hun kunne jo følge samme vej som Christine Antorini og vinde alles respekt:
https://piopio.dk/eks-minister-og-direktoer-vil-vaere-sygeplejerske-jeg-...

;-)

Pletter - Så fik hun sgu den igen, den egoistiske kolde strigle!

Tålmodigheden slipper op når det drejer sig om en dansk kommissær.
Men når det drejer sig om kæmpe russiske vrag af olieskibe, der uden forsikring, sejler gennem danske sunde og bælter, så er tålmodigheden stor.
Ufatteligt at den danske regering blot sidder og venter på at den store katastrofe indtræffer, hvis et af disse vrag grundstøder eller havarerer. Så skal danske skatteydere betale ved kasse 1 for at rydde op, HVIS der overhovedet KAN ryddes op.
Utroligt og flovt at vi har så svage og bovlamme politikkere.

hans, hvis 'den store katastrofe indtræffer' så er det nok planlagt
.

Hans Jensen, problemet med russiske olieskibe er at hvis de sejler i internationalt farvand, har Danmark ingen mulighed for at gribe ind. Gennemsejling af både Storebælt og Øresund bliver betragtet som internationalt farvand når skibene sejler i de dertil anviste sejlruter.

Med de mange milioner hun i gennem årene har fået udbetalt fra de offentlige kasser og de pensioner der venter klarer hun sig nok.
Hun kommer ikke til at gå sulten i seng.

+1

Dansk Politik minder efterhånden mest om et hundeslagsmål. Vestager er dygtig. Hvor er det beskæmmende, at vi ikke værdsætter hendes indsats.