Annonce

Det handler ikke om Hamas - Det er Israel, vi skal have stoppet

I et debatindlæg på Netavisen Pio, erklærer Rasmus Stoklund at han ikke “fatter”, at folk gider at gå til demonstrationer for våbenhvile og nødhjælp med hvem han kalder "voldsmænd” og skriver “demonstranter støtter Hamas”.
Foto: Wikimedia Commons
Ruiner i Gaza efter israelsk luftangreb 9. oktober 2023.
Rasmus Stoklund (S) bruger sit debatindlæg en enkelt episode til at mistænkeliggøre tusindvis af menneskers motiver for at demonstrere for våbenhvile i Gaza.

Samtidig fjerner han fokus fra sagens kerne: Israels folkemord mod palæstinenserne i Gaza og den 75 år lange besættelse.

Den 7. januar gik vi sammen med tusindvis af andre demonstranter i en demonstration for våbenhvile og nødhjælp til Gaza. Vi gik i en fagforeningsblok, hvor flere fagforeninger og klubber var repræsenteret med fagforeningsfaner.

Det israelske overfald på den belejrede Gazastribe har nu stået på i over 100 dage med katastrofale konsekvenser.

Over 24.000 palæstinensere er blevet dræbt af israelske angrebsstyrker, hvoraf næsten halvdelen er børn. Over 70 procent af boligerne er jævnet med jorden og 85 procent af den 2,2 millioner store indespærrede befolkning, er drevet på flugt på et område på størrelse med Langeland, uden mulighed for at flygte. Imens fortsætter bomberegnen, og det ser kun ud til at blive værre.

Samtidig fortsætter den danske regering støtten til besættelsesmagten Israel. Også̊ selvom den israelske apartheidstat nu er hevet i den internationale domstol, anklaget for folkemord.

Derfor var mange tusinde mennesker fra alle dele af landet og med forskellige baggrunde, mødt op til demonstrationen.

Først og fremmest for at kræve våbenhvile og nødhjælp til Gaza, men også̊ en ende på den israelske blokade af Gaza og frigivelse af alle gidsler - også de palæstinensiske.

Zionist og provokatør

Udover tusindvis af demonstranter dukkede også zionisten og provokatøren Jaleh Tavakoli op.

Med sig havde hun et skilt hvorpå hun havde skrevet: "Befri Palæstina fra Hamas".

En sætning, som kan lyde uskyldig i mange ører, men er en parole brugt af den israelske regering til at retfærdige netop det folkemord, som vi var på gaden for at protestere imod.

Et overdrevent fokus på et fåtal demonstranter i en tilspidset episode

Det fik selvfølgelig folk til at reagere. Mange i demonstrationen har familie og bekendte i Gaza og gennemgår en traumatisk periode. Hun fik frataget sit skilt af en demonstrant, efter hun havde nægtet at fjerne det, da en demovagt havde bedt hende om at fjerne det kort forinden.

Demonstrantens bevæggrunde kan læses i et offentligt brev her.

Kort efter blev de eskorteret ud af demonstrationen af demovagter, da der opstod tumult omkring dem.

Den situation har Stoklund brugt til at mistænkeliggøre de tusindvis af mennesker, som mødte op til demonstrationen, ved at proklamere at han ikke “fatter”, at vi vil gå til demonstration sammen med “voldsmænd”. Han formår endda at skrive i overskriften af “demonstranter støtter Hamas”.

Samtidig vender de det blinde øje til den brutale besættelse og etniske udrensning

Et overdrevent fokus på et fåtal demonstranter i en tilspidset episode, ud af de mange tusinde, som gik på gaden til endnu en kæmpe demonstration med kravet om våbenhvile.

Måske Rasmus Stoklund heller ikke “fatter” at mennesker fortsat går til koncerter, fodboldkampe eller festivaler fordi der indimellem er tumult eller slagsmål.

Målet er at fjerne fokus 

Det er klart at dette er blevet en kærkommen mulighed for Israels venner og dem, som støtter op om folkemordet i Gaza, til at ændre fokus i debatten. De vil have den til at handle om Hamas og den israelske besættelsesmagts sagnomspundne "ret til selvforsvar" og dermed flytte fokus fra det igangværende folkemord.

Samtidig vender de det blinde øje til den brutale besættelse og etniske udrensning, som den israelske apartheidstat har udsat det palæstinensiske folk for i mere end 75 år.

70 procent af beboerne i Gazastriben er flygtninge, som blev fordrevet fra deres land i 1948 af israelske styrker, hvor over tre fjerdedele af den palæstinensiske befolkning blev fordrevet, og aldrig har fået lov til at vende tilbage.

Siden 2006 har den israelske stat belejret Gaza og kontrollerer området fra jord, vand og luften. Det har medført at FN’s særlige rapportør allerede i 2012 sagde at Gaza ville være ubeboeligt i 2020.

Det handler nemlig ikke om Hamas

Op mod 90 procent af børnene i Gaza viser tegn på PTSD. Det er tal fra inden d. 7. oktober.

For slet ikke at tale om Vestbredden, hvor der bor over 700.000 ulovlige israelske bosættere og hvor den israelske besættelsesmagt konsekvent er til stede og systematisk krænker palæstinensernes menneskerettigheder i en målestok, der er for lang til at komme ind på her.

Dette blot for at nævne nogle af de bagvedliggende faktorer, som oftest “glemmes” i debatten og som forsvarerne af apartheidstaten ikke vil forholde sig til.

Netop derfor kan vi godt forstå̊ at Bilal Al-Issa, som er talsperson for demonstrationen, nægtede at deltage i debatten på præmissen om, hvorvidt han “fordømmer Hamas". Det handler nemlig ikke om Hamas. Hamas er blot en konsekvens af den israelske besættelse.

Kernen

Hvis man oprigtigt vil freden, må man forholde sig til kernen i “konflikten”.

Det handler om en brutal apartheidstat, som i alt for lang tid har fået lov til at etnisk udrense og besætte det palæstinensiske folk og som nu begår et brutalt angreb på Gaza med over 24.000 dræbte civile. Det er dét, vi skal have stoppet.

Vi kommer til at fortsætte med at gå til demonstrationer og deltage i aktioner indtil folkemordet er stoppet.

Vi vil blive ved med at stå̊ ved palæstinensernes side i deres kamp for selvbestemmelse og frihed fra den apartheid og etniske udrensning, som den brutale israelske besættelsesmagt udsætter dem for.

Kun ved retfærdighed kommer der fred.
Det håber vi at Rasmus Stoklund og ligesindede, en dag vil komme til at "fatte".

Formand for Madbudenes Organisation.

Fagligt aktiv murersvend


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man kan jo kun konkludere, at Rasmus Stoklund går ind for folkedrab. Gad vide om det er regeringens linje? Og/eller Socialdemokratiets? Eller ved vore førende politikere simpelthen ikke, hvad der skal til for at en krigsforbrydelse kan kaldes for et folkedrab?

Rigtigt godt og vigtigt indlæg fra Rasmus og Peter, og opløftende at er nogen i fagbevægelsen der står op for palæstinenserne. Enhedslistens faglige Landsudvalg vedtog i november sidste år på baggrund af et internationalt nødråb fra de palæstinensiske fagbevægelse følgende støtteudtalelse: https://faglig.enhedslisten.dk/oejeblikkelig-vaabenhvile-og-langsigtede-...
Med Danske Termas levering af våbenteknologi til Israel med Regeringens billigelse gør Mette og Co sig til medskyldige i krigsforbrydelser. https://www.information.dk/indland/2023/11/israel-bruger-dansk-militaert...

Heller ikke jeg finder staten Israel særlig sympatisk.

Men det synes som om de herrer Rasmus Hjort og Peter Christensen, i deres uforbeholdne begejstring for palæstinenserne og had til Israel glemmer, at det var Hamas der startede den nuværende konflikt.

Jan Evald Spedsbjerg
Di historieløshed er virkelig imponerende. Konflikten startede, da Israel begyndte besættelsen sf Gaza og Vestbreden for over 50 år siden. Faktisk startede det, da England , USA og Sovjet smed de uønskede Zionister ud og forærede dem palæstinensernes land i 1948. Israel er skabt sf Zionisterne og Netanyahu er Zionist.

Bare for lige at genopfriske historien, så var Gaza og Vestbredden efter 1948 vist ægyptisk og jordansk område. Og den største katastrofe som er overgået den arabiske befolkning i det britiske mandag Palæstina. Er at den eneste hjælp de har fået af deres arabiske brødre er en ak47 og en kompasretning mod Israel.

Palæstinenserne og deres støtter i mange lande har lige siden Hamas' angreb på Israel sidste år provokeret med udtalelser og demonstrationer uden for Gaza og Vestbredden.

REJS dog derned og gør jeres indflydelse der. Jo før, jo bedre.
I har INTET at gøre i Danmark eller i andre lande.
BEKVEMMELIGHEDSPROTESTANTER. Det er hvad I er! Intet andet.
OG NEJ, jeg er IKKE tilhænger af rabiate zionister.

Undskyld mine herrer. Det er en Ommer.

Lad være med at misbruge ordet folkemord.
Det er endnu ikke fastslået at det der sker kan kaldes folkemord.
Og det er ikke et ord der skal bruges i flæng.
Jeg tillutter mig at man forsøger at afklare om det er.

Og så det med glem HAMAS. Det er for nemt.
1. Lige pludselig er der ingen terrorangreb på Israelere 7/10. Nedslagtning af kvinder og børn.
2. Der er lige pludselig ingen Israelske gidsler.
3. Der er ingen krigere, der gemmer sig i blandt den Palæstinensiske befolkning.
4. Der er ingen tunneler, som har kostet mange penge.
5. Lige pludselig ingen raketter ind over Israel.
6. Lige pludselig ingen der sælger våben til Palæstinenserne.

Jeg tager kraftigt afstand fra Israels opførsel. Og hvis man kan bevise Israels krigsforbrydelser, så burde Netanyahu være den første de slæber for domstolen.
Det burde man så også gøre med HAMAS lederne.

Personligt skal jeg ikke til demonstrationer hvor de vifter med Palæstinensiske flag. Forstår ikke hvad de skal der.
Og som jeg forstår er kampråbet også "Palæstina fra floden til havet". Altså at man vil udrydde Israel og jøderne.

Med den masakra Israel har fået lov til at udføre mod palæstienserne i Gaza har vesten sat sin sidste moralske troværdighed overstyr set med det globale syds øjne. Vestens verdensorden ført an af USA siden WW2 er slut. Og det kan vi kun takke os selv for.

Hvordan den nye vedensorden ender med at se ud vides endnu ikke. Men en ting er sikkert. Det globale syd kommer til at spilde en langt større rolle med BRIKS landene som den drivende kraft. De har båden evnen og viljen til at udvikle det globale syd, modsat vesten som de seneste 80 år kun har set det globale syd som deres økonomiske interesseområde til at skabe velstand for sig selv uden hensyn.

Det er skræmmende, at så mange mennesker åbenbart er så nemme at manipulere, men det kan ikke undre. Generelt ved folk kun det, de bliver fortalt, man graver ikke selv i dybden og er ikke kildekritisk. Dermed bliver man et nemt offer for manipulation. Det gælder vores landbrug - og det gælder situationen i mellemøsten. Folk er generelt historieløse, og herhjemme hører vi kun om det, som medierne vælger for os - og som skaber overskrifter. Således hører vi aldrig om alle de overfald og skyderier, der sker fra arabisk side mod Israel. Man bygger jo ikke en mur for sjov. Der har været adskillige tilfældige drab på israelske civile gennem tiden.

Og nej, det er ikke Israels fejl, at Hamas gemmer sig på/under skoler, børnehaver og hospitaler. Det har de og øvrige terrorbevægelser altid gjort, men forargelsen rammer ukritisk Israel. Det viser helt klart, at folk ikke aner, hvad de har af gøre med. Det er så naivt, at man græmmes.

At Hamas valgte at angribe netop i oktober - med Iran som allieret - var for at få lagt låg på de forhandlinger, der var i gang med andre stater i området. Det er præcist det, der sker hver gang, der er forhandlinger på bordet, men det er der hverken sagt eller skrevet ret meget om.

Hvis palestinenserne ville freden, havde de fået den for længe siden. Men fred kræver naturligvis anerkendelse af staten Israel, og det ligger voldsgrupperne fjernt, så fortæl hellere jeres uvidende demonstranter, at vil de gerne leve i fred og sikre en bedre fremtid for deres børn, så er det den vej, de skal gå. Er det virkeligt så svært at fatte?

De palestinensiske arabere er uønskede i alle de omkringliggende lande. Ingen vil have dem. Det er der også flere grunde til. At vi i DK i 70erne modtog en gruppe "stakkels" palestinensere, har vi siden måttet bøde stort for. Deres efterkommere er den gruppe indvandrede, vi har haft de største problemer med i forhold til manglende deltagelse på arbejdsmarkedet og grov kriminalitet. De koster det danske samfund stort i stedet for at bidrage.

Civile tabstal i Gaza angivet af Hamas skal nok tages med et gran salt, mon ikke? Hvor har de i øvrigt lige gjort af +20.000 lig i Gaza?

FN er en fis i en hornlygte. De har aldrig kunnet garantere noget som helst. De er til mere skade end gavn.
Hvorfor kom FN ikke på banen og tilbød at få de israelske gidsler frigivet.
Netanyahu handlede ikke for smart. Det er der også mange grunde til.

Det er lidt sent i historien at gensnakke en 2-stats løsning. Den kunne som sagt have været effektueret for mange år tilbage, såfremt palestinenserne havde ønsket en sådan løsning. Men hver eneste gang, der er forsøgt mægling og fred, har de palestinensiske grupper formået at forhindre det for at holde konflikten igang. Og hvor er så alle de fornuftige civile henne, som gerne vil en bedre fremtid? De dukker sig fordi de er bange for at få halsen skåret over. Hvem er det så, der ville kunne stå i spidsen for en palestinensisk stat? Og hvem er det lige, der vil kunne garantere de fredelige hensigter med en sådan stat? Der er ikke nogen, og det ved Israel kun alt for godt. I sidste ende står man alene og må forsvare sig selv. Sådan har det altid været, siden statens oprettelse.

Så spar mig for jeres naive legen de gode mod de onde, Rasmus Hjort og Peter Christensen. I hjælper ikke nogen ved at være villige håndlangere i en manipuleret flok. I udstiller kun jeres uvidenhed.

Helle B. Larsen, har du overhovedet fulgt med i, hvad der er foregået og hvad palestinenserne har været udsat for de seneste 60 år? Skræmmende med den uvidenhed og ignorans du sætter for dagen.

Kære Rasmus Hansen, jeg vil foreslå dig at interessere dig for Rusland's invation af Ukraine i stedet. Der har du måske bedre mulighed for at følge med, for din forståelse af Mellemøsten er ikke-eksisterende.

Hovsa, jeg vil lige tilføje, at jeg kraftigt oppornerer mod udtrykket "zionisten og provokatøren". Hvad i alverden er det for et sprogbrug? Hvor har i mon sådan noget fra? Er det sådan man taler, mellem murersvende og madbude? Zionisme betyder simpelt hen jødernes ret til et hjemland, som vel ingen betvivler. Det udtryk gik af mode og mistede sin betydning, da staten Israel blev oprettet.

Og det er jer, Rasmus Hjort og Peter Christensen, der er provokatørerne. Det er medrendere som jer, der er skyld i, at konflikten holdes i live. Jeg ved godt, I tror noget andet, men det gør jo ikke sagen bedre - uvidenhed kan aldrig blive en undskyldning for noget som helst. Det samme gælder de herboende arabiske palæstinensere, der er blevet manipuleret fra barnsben til had mod Israel. Et had, der er helt malplaceret og retfærdigvis burde rettes mod deres egne. Det er en social arv, som bunder i historisk uvidenhed og manipulation, og som man desværre ikke evner at kaste af sig.

I er tilfals for arabernes mediekrig - og den er de bestemt dygtige til, men det har bare ikke noget med retfærdighed at gøre - tværtimod.
I kan læse med her: https://www.jpost.com/opinion/op-ed-contributors/give-gaza-to-egypt

Tak for at indtage rollen som fornuftens stemme her. Det gør du godt.

Lad mig kun tilføje, at det jo er velkendt, at anarkister og kommunister har et lidt anstrengt forhold til virkeligheden. Så mon ikke de to herrers indæg bare er et udtryk for netop det? Det tror jeg.

Tak til Helle B. Larsen for et sobert indlæg, der både rummer historisk overblik og indsigt i, at det er de palæstinensiske terrorgrupper ikke alene i Gaza, men også Hizbollah i Libanon, Den Iranske Revolutionsgarde i Syrien, Huthierne i Yemen samt flere terrorgrupper på Vestbredden, der har hovedansvaret for de stadige voldelige konflikter . Og dukkefører for alle disse terrorgrupper er Iran. Rasmus Hjort og Peter Christensen afspejler uhyggeligt klart den danske venstrefløjs mangel på dømmekraft og hang til støtte af antidemokratiske kræfter - herhjemme og i Mellemøsten.

I har alle sammen ret.
Israel har ret til et land
Palestina har ret til et land

Det der er galt er at ingen har taget konflikten alvorlig nok
lige siden FN gav jøderne en stat
Først var det England der stak af dengang
så der blev aldrig lavet en deling.

Og tiden går og går og går

og Israel har magten til at gøre som de vil idag

Men det er FN der har fejlet dengang i 1947-1948
og de fejler også idag

Tak for at tage til genmæle mod Rasmus Stoklunds påstande. Jeg var også med til demonstrationen den dag og til mange af de andre fredelige demonstrationer, der har været. Jeg er helt enig med jer.